Pierce Νηπιαγωγείο & Δημοτικό

pierce elementary school

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Είναι πραγματικά βιωματικό.

Όπου όλοι οι χώροι του, εσωτερικοί και εξωτερικοί, είναι σχεδιασμένοι ως δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα. Όπου οι μαθητές μπορούν να αγγίζουν, να μυρίζουν και να αισθάνονται με όλες τους τις αισθήσεις. Μπορούν να καλλιεργούν τη γη, να μαγειρεύουν,  να φτιάχνουν απλές και περίπλοκες κατασκευές, να πειραματίζονται με απλά και σύνθετα υλικά, αλλά και να προγραμματίζουν σύγχρονες τεχνολογικές μηχανές.

Ένα σχολείο όπου μπορούν να αποσυμπιέζουν την περιέργειά τους και να καλλιεργούν τη φαντασία τους. Να μετατρέπουν τα λάθη τους σε πολύτιμες εμπειρίες, να αναστοχάζονται στα αποτελέσματα των επιλογών τους, να λύνουν καθημερινά προβλήματα, να  κατανοούν πρακτικά τον κόσμο γύρω τους και να τον ξανασχεδιάζουν σύμφωνα με τα όνειρά τους.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Είναι πραγματικά ομαδοσυνεργατικό.

Όπου οι μαθητές, από την πρώτη τάξη του Νηπιαγωγείου ως την τελευταία τάξη του Δημοτικού, εκπαιδεύονται συστηματικά και βιώνουν κάθε μαθησιακή τους εμπειρία, μέσα από τη συνεργασία και τη θετική αλληλεπίδραση της ομάδας. Όπου διδάσκονται καθημερινά και εφαρμόζουν στην πράξη πολύτιμες κοινωνικές δεξιότητες. Προσεγγίζουν κάθε στόχο μέσα από την ατομική και τη συλλογική ευθύνη, λύνουν τις διαφορές τους δημοκρατικά, εργάζονται ομαδικά για να προάγουν την επιτυχία του ενός και, ταυτόχρονα, καθένας εργάζεται για το καλό του συνόλου.

Ένα σχολείο όπου οι μαθητές μαθαίνουν και μεγαλώνουν κρατώντας, κυριολεκτικά, ο ένας το χέρι του άλλου. Εκεί όπου οι σχολικές αναμνήσεις δεν είναι επιλεκτικές αλλά έχουν το χρώμα, την ποικιλία και τη δυναμική της μοναδικής προσωπικότητας κάθε συμμαθητή.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Είναι πραγματικά περιβαλλοντικό.

Όπου οι μαθητές πραγματοποιούν ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες και δράσεις, θεματικές επισκέψεις, επιστημονικές συνεργασίες και κατασκευές. Υλοποιούν διεθνείς συνεργασίες, για να κατανοήσουν τις, διαφορετικές αλλά τόσο συνδεδεμένες, οπτικές που συνθέτουν ένα βιώσιμο περιβάλλον. Ξεκινώντας από το Σχολείο τους, τη γειτονιά τους, την πόλη τους και φθάνοντας σε όλο τον κόσμο, κατανοούν την προσωπική τους ευθύνη και διαμορφώνουν νέες αντιλήψεις, στάσεις και καθημερινές πρακτικές. Εκεί όπου εκπαιδεύονται για να ζήσουν ως συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, σήμερα και όχι σε ένα άγνωστο μέλλον, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.     

Ένα σχολείο που σχεδιάστηκε ώστε οι εγκαταστάσεις του, σταδιακά, να επιτύχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπου η εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία είναι ψηφιακή, όπου η περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά δεν αποτελεί μία ακόμα θεωρία, αλλά τη μόνη καθημερινή δυνατότητα και επιλογή. Για ένα βιώσιμο αύριο, για όλους.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Έχει πραγματικά ενιαίο εκπαιδευτικό σχεδιασμό.

Όπου οι γνωστικοί στόχοι στα μαθήματα και σε όλα τα βιωματικά του προγράμματα είναι σχεδιασμένοι προσεκτικά για κάθε τάξη, αξιολογούνται συστηματικά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ως προς την υλοποίησή τους, ώστε η επιδιωκόμενη γνώση και τα αποτελέσματά της να λειτουργούν αθροιστικά και συμπληρωματικά και να επιτυγχάνεται για όλους τους μαθητές το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα σχολείο που, σε όλες τις μαθησιακές του διαδικασίες, ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις, με διαρκείς επικαιροποιήσεις και εξατομικευμένα για κάθε μαθητή. Που αποδεικνύει τελικά στην πράξη ότι η γνώση μπορεί να είναι απολαυστική. 

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Είναι πραγματικά ανοιχτό.

Όπου οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών συμμετέχουν συστηματικά στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες δράσεις φιλαναγνωσίας, επιστημονικών και τεχνολογικών κατασκευών, υγιεινής διατροφής, εθελοντισμού και άλλων δραστηριοτήτων. Έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες ζωής με τα παιδιά τους, να δημιουργήσουν πολύτιμες κοινές αναμνήσεις και να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη φιλοσοφία, την αισθητική απόλαυση και τη δημιουργική δυναμική των εκπαιδευτικών του δράσεων.

Ένα σχολείο όπου οι Γονείς και Κηδεμόνες ενημερώνονται συστηματικά για τις καθημερινές υποχρεώσεις των παιδιών τους, υποστηρίζονται εξατομικευμένα αλλά και σε ομάδες για την εκπλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων στο σπίτι. Ένα σχολείο όπου και οι ίδιοι μαθαίνουν και εξελίσσονται διαρκώς, ανακαλύπτοντας ξανά την πολύτιμη παιδικότητά τους. Ένα σχολείο που αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων!

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Αγαπάει πραγματικά τα αγγλικά.

Όπου οι μαθητές διδάσκονται βιωματικά την Αγγλική γλώσσα, στο πλαίσιο ενός ενιαίου και ιδιαίτερα ενισχυμένου σε ώρες εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος. Όπου καθημερινά εκτίθενται σε κοινό, μιλούν, πειραματίζονται και απολαμβάνουν να μαθαίνουν και να επικοινωνούν στα αγγλικά. 

Ένα σχολείο όπου η Αγγλική γλώσσα ανακαλύπτεται, κατανοείται και κατακτιέται όχι μόνο σε διδακτικά εγχειρίδια αλλά κυρίως στα τραγούδια, στους αυτοσχεδιασμούς, στα παιχνίδια, στα θεατρικά, στις ταινίες, στα ταξίδια, στο περιβάλλον, στις επιστημονικές και κάθε τύπου κατασκευές, καθώς και στα δίκτυα συνεργασίας με σχολεία της Ευρώπης και της Αμερικής.  Ένα σχολείο όπου οι μαθητές αγαπούν πραγματικά την Αγγλική γλώσσα, γιατί απλά καταλήγουν να αγαπούν τις δυνατότητες επικοινωνίας και αντίληψης του κόσμου που τους προσφέρει.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Επιδιώκει οι μαθητές του να είναι πραγματικά χαρούμενοι.

Να διδάσκονται συστηματικά να αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να αποδέχονται όλα τα συναισθήματά τους αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Κατανοούν και αποδέχονται, σταδιακά, τον πραγματικό, πάντα επαρκή και αυθεντικό εαυτό τους. Επικοινωνούν με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη και διαμορφώνουν σταδιακά την τόσο απαραίτητη ψυχική ανθεκτικότητα για να αντεπεξέλθουν σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Ένα σχολείο όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται να μιλούν όχι μόνο τη γλώσσα του μυαλού αλλά, κυρίως, τη γλώσσα της καρδιάς. Την πιο πολύτιμη γλώσσα.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο…

Επιδιώκει οι εκπαιδευτικοί του να είναι πραγματικά δημιουργικοί.

Να εκπαιδεύονται συστηματικά σε όλες τις σύγχρονες μεθοδολογίες, τα ποικίλα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις διαφορετικές τεχνολογίες που αξιοποιεί το σχολείο. Να επιμορφώνονται συστηματικά και διά βίου, στο πλαίσιο ενός ενιαίου προγράμματος επαγγελματικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αμερικής, όπως η Μεταπτυχιακή Σχολή Εκπαίδευσης του Harvard.

Ένα σχολείο όπου οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν περισσότερο να ρωτάνε και λιγότερο να απαντούν. Συνεργάζονται, ανακαλύπτουν τη γνώση, «οδηγούν» με το προσωπικό τους παράδειγμα, μοιράζονται ιδέες και καλές πρακτικές, υποστηρίζονται, οραματίζονται και εργάζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον, για κάθε μαθητή τους χωριστά. Και, επομένως, για έναν καλύτερο κόσμο.

Φανταστείτε ένα σχολείο το οποίο είναι πιο πολλά από ένα σχολείο.

Φανταστείτε το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

FAQs

Το σχολείο στεγάζεται στο νέο East Campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται στα Σπάτα (πρώην εγκαταστάσεις Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη). Δείτε ένα video εδώ και βρείτε μας στο χάρτη εδώ.

Toν Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησε η λειτουργία του Προνηπίου, Νηπίου και όλων των τάξεων του Δημοτικού. Από το 2023, το Γυμνάσιο σταδιακά θα μεταβεί στο East Campus.

Το ωράριο λειτουργίας του Προνηπίου, Νηπίου και των τάξεων του Δημοτικού είναι 08:30-15:30. Τα απογευματινά προγράμματα ξεκινούν στις 15:30 και ολοκληρώνονται στις 17:00.

Μπορείτε να δείτε την πολιτική εισαγωγής εδώ. Για να συμμετάσχει το παιδί σας στη διαδικασία αξιολόγησης, καλείστε να υποβάλετε την Αίτηση Εισαγωγής Υποψηφίου.

Μπορείτε να δείτε τα δίδακτρα του σχολείου πατώντας εδώ.

Οι απόφοιτοι του Δημοτικού μας εισάγονται χωρίς εξετάσεις στο Γυμνάσιο του Pierce, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Σχολείου και, όπου απαιτείται, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, όπως ορίζει ο νόμος.

Ναι, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα μπορούν να συμμετέχουν σε εσωτερικές εξετάσεις για τη διεκδίκηση ακαδημαϊκών υποτροφιών για το Γυμνάσιο του Pierce.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Κέλλυ Ατσάλη στο Τμήμα Εισαγωγής Νέων Μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, καλώντας στο τηλέφωνο 211-107 6800 (εσωτ. 4075).