Υποτροφίες και Οικονομική Ενίσχυση

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης / Υποτροφιών

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει ως αποστολή την προσφορά και την πρωτοπορία στο χώρο της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου και μοναδικές ευκαιρίες στους νέους και στις νέες που φοιτούν σε αυτό, επιτελώντας έτσι ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει τις ρίζες του στην ίδρυση του οργανισμού το 1875. 

Στόχος του Pierce είναι να εξασφαλίσει σε περισσότερους νέους ευκαιρίες πρόσβασης στο αγαθό της Παιδείας. Έτσι, προσφέρει στους μαθητές του ακαδημαϊκές, αθλητικών διακρίσεων, μουσικές και άλλες υποτροφίες, ενώ επιπλέον στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα παρέχοντας οικονομική ενίσχυση.

Οι πόροι για το πρόγραμμα αυτό προέρχονται από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου, από μόνιμες δωρεές, γενναιόδωρες προσφορές μελών του Συμβουλίου των Επιτρόπων, του Συλλόγου Αποφοίτων, ιδρυμάτων και φίλων του Σχολείου που επιθυμούν να δουν τη συνεισφορά τους να επενδύεται σε νέες ιδέες και πρωτοπόρο εκπαιδευτικό έργο. Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια ένα σχολικό έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Βασικά κριτήρια οικονομικής ενίσχυσης / υποτροφιών

  • Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του υποψηφίου
  • Η ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου
  • Η σχολική συμπεριφορά του υποψηφίου

Σημείωση: Η οικονομική ενίσχυση/υποτροφία καλύπτει μόνο τα ετήσια δίδακτρα. Τα έξοδα των λεωφορείων δεν συμπεριλαμβάνονται.

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Οικονομικής Ενίσχυσης και Σχεδιασμού και θα λύσουμε κάθε απορία σας σχετικά με τις υποτροφίες και την οικονομική υποστήριξη.

Τηλ.: +30 210 6009800, ext. 1304, 1305, 1306, 1727, 1728, 1327 | financialassistance@acg.edu


Δείτε εδώ τι λένε μαθητές του Pierce
που έχουν πάρει υποτροφία.