Γραφείο Κίνησης

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους της σχολικής ζωής είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών/ μαθητριών από και προς το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Η ευθύνη για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση αυτής της υπηρεσίας ανήκει στο Γραφείο Κινήσεως, το οποίο συντονίζει τα σχολικά λεωφορεία και μεριμνά για τα δρομολόγια, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το Κολλέγιο μισθώνει, από εξωτερικό συνεργάτη, σχολικά λεωφορεία τα οποία πραγματοποιούν καθημερινά αντίστοιχα δρομολόγια. Τα λεωφορεία πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και οι οδηγοί τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών.

Η επιλογή του εξωτερικού συνεργάτη έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και γνώμονα την πολυετή εμπειρία και αξιοπιστία στο χώρο. Επιπλέον, οι οδηγοί των λεωφορείων επιλέγονται με εξίσου αυστηρά κριτήρια, ώστε να διασφαλίζεται ότι πρόκειται για πρόσωπα υπεύθυνα και ευγενικά, με πείρα στο επάγγελμα, ευαισθησία και αγάπη προς τα παιδιά. Ο οδηγός του κάθε λεωφορείου έχει την ευθύνη για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του δρομολογίου.

Επίσης, οι Γονείς και Κηδεμόνες μπορούν να γνωρίζουν, σε πραγματικό χρόνο, τη θέση και την ταχύτητα του σχολικού λεωφορείου του παιδιού τους, με το “Σύστημα καταγραφής θέσης, μέσω GPS” (δείτε παρακάτω).

Επισημαίνεται ότι τα σχολικά λεωφορεία αποτελούν προέκταση του σχολικού χώρου (βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολλεγίου) και η τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς από τους μαθητές/μαθήτριες θεωρείται δεδομένη. Το Κολλέγιο θεωρεί ότι η τήρηση αυτών των κανόνων συνεισφέρει ουσιαστικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, γι’ αυτό και λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς με τα σχολικά λεωφορεία.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ για τις περιοχές που δεν καλύπτονται προηγείται συνεννόηση με τους γονείς για το σημείο παραλαβής και παράδοσης των μαθητών/ μαθητριών.

Ο απόλυτα ακριβής καθορισμός της ώρας προσέλευσης των λεωφορείων στις αφετηρίες και στάσεις είναι εκ των πραγμάτων κάποιες φορές αδύνατος, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οδική κυκλοφορία. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να βρίσκονται στη στάση τους πέντε λεπτά νωρίτερα από τη συνήθη ώρα άφιξης των λεωφορείων.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ενδεικτικά δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24, τις ώρες αναχώρησης από τις αφετηρίες.

Ενδεικτικά δρομολόγια σχολικών λεωφορείων 2023-24 – Campus Αγίας Παρασκευής

Δρομολόγια Τετάρτης και Παρασκευής (για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου)

Σύστημα καταγραφής θέσης των λεωφορείων, μέσω GPS

Σχετικά με τα κόμιστρα των σχολικών λεωφορείων για κάθε σχολικό έτος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αιτήσεις διακοπής χρήσης των σχολικών λεωφορείων και αναλογικής χρέωσης των κομίστρων, μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, θα γίνονται δεκτές μόνο για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Σχετικά με τα δρομολόγια λεωφορείων για το East Campus (Προνήπιο, Νηπιαγωγείο, Α’-ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου) για το σχολικό έτος 2023-2024, παρακαλούμε καλέστε στο 211-1076800. Για οποιαδήποτε τυχόν απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Σπύρο Μάζαρη, τηλ. 211-1076800 εσωτ.4101 email: smazaris@acg.edu

Σχετικά με τα δρομολόγια λεωφορείων για το Campus της Αγίας Παρασκευής (Β’ – Γ’ Γυμνασίου, Λύκειο και ΙΒ) για το σχολικό έτος 2023-24, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γρηγόρη Καραδήμο, τηλ. 210-6009800 εσωτ. 1101, email: gkarademos@acg.edu.