Γραφείο Κίνησης

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους της σχολικής ζωής είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών/ μαθητριών από και προς το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Η ευθύνη για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση αυτής της υπηρεσίας ανήκει στο Γραφείο Κινήσεως, το οποίο συντονίζει τα σχολικά λεωφορεία και μεριμνά για τα δρομολόγια, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το Κολλέγιο μισθώνει, από εξωτερικό συνεργάτη, σχολικά λεωφορεία τα οποία πραγματοποιούν καθημερινά αντίστοιχα δρομολόγια. Τα λεωφορεία πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και οι οδηγοί τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών.

Η επιλογή του εξωτερικού συνεργάτη έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και γνώμονα την πολυετή εμπειρία και αξιοπιστία στο χώρο. Επιπλέον, οι οδηγοί των λεωφορείων επιλέγονται με εξίσου αυστηρά κριτήρια, ώστε να διασφαλίζεται ότι πρόκειται για πρόσωπα υπεύθυνα και ευγενικά, με πείρα στο επάγγελμα, ευαισθησία και αγάπη προς τα παιδιά. Ο οδηγός του κάθε λεωφορείου έχει την ευθύνη για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του δρομολογίου.

Επίσης, οι Γονείς και Κηδεμόνες μπορούν να γνωρίζουν, σε πραγματικό χρόνο, τη θέση και την ταχύτητα του σχολικού λεωφορείου του παιδιού τους, με το “Σύστημα καταγραφής θέσης, μέσω GPS” (δείτε παρακάτω).

Επισημαίνεται ότι τα σχολικά λεωφορεία αποτελούν προέκταση του σχολικού χώρου (βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολλεγίου) και η τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς από τους μαθητές/μαθήτριες θεωρείται δεδομένη. Το Κολλέγιο θεωρεί ότι η τήρηση αυτών των κανόνων συνεισφέρει ουσιαστικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, γι’ αυτό και λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς με τα σχολικά λεωφορεία.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ για τις περιοχές που δεν καλύπτονται προηγείται συνεννόηση με τους γονείς για το σημείο παραλαβής και παράδοσης των μαθητών/ μαθητριών.

Συγκεκριμένα, τα απώτατα όρια κίνησης των σχολικών λεωφορείων είναι:

  • Βόρεια μέχρι Διόνυσο, Θρακομακεδόνες, Άνοιξη και Άγιο Στέφανο
  • Ανατολικά μέχρι και Μαραθώνα, Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη
  • Νότια μέχρι Βουλιαγμένη, Βάρη, Βάρκιζα, Αγ. Μαρίνα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Μαρκόπουλο
  • Δυτικά μέχρι Πειραιά και Νίκαια

Ο απόλυτα ακριβής καθορισμός της ώρας προσέλευσης των λεωφορείων στις αφετηρίες και στάσεις είναι εκ των πραγμάτων κάποιες φορές αδύνατος, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οδική κυκλοφορία. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να βρίσκονται στη στάση τους πέντε λεπτά νωρίτερα από τη συνήθη ώρα άφιξης των λεωφορείων.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ενδεικτικά δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24, τις ώρες αναχώρησης από τις αφετηρίες, καθώς και τις λεωφορειακές γραμμές για τη Γ’ Λυκείου (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή).

Ενδεικτικά δρομολόγια σχολικών λεωφορείων 2023-24

Δρομολόγια Τετάρτης και Παρασκευής (για τη Γ Λυκείου)

Σύστημα καταγραφής θέσης των λεωφορείων, μέσω GPS

Σχετικά με τα κόμιστρα των σχολικών λεωφορείων για κάθε σχολικό έτος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

  • Σε περίπτωση που, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το σχολικό έτος ξεκινήσει νωρίτερα ή παραταθεί η διάρκειά του, τα κόμιστρα για τα σχολικά λεωφορεία δε θα αναπροσαρμοστούν.
  • Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολείων μετά από απόφαση των αρμόδιων αρχών ή Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, τα κόμιστρα των σχολικών λεωφορείων θα μειωθούν αναλογικά για τις ημέρες που το Κολλέγιο θα παραμείνει κλειστό.
  • Σε περίπτωση προσέλευσης των μαθητών σε υπο-τμήματα εναλλάξ, τα κόμιστρα των σχολικών λεωφορείων δε θα αναπροσαρμοστούν.
  • Αιτήσεις διακοπής χρήσης των σχολικών λεωφορείων και αναλογικής χρέωσης των κομίστρων, μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, θα γίνονται δεκτές μόνο για ιδιαίτερα σοβαρούς λογούς.

Το Γραφείο Κινήσεως παραμένει στη διάθεση σας. Για οποιαδήποτε τυχόν απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γρηγόρη Καραδήμο, τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1101, email. [email protected].