ΔΕΙΤΕ

Το Pierce βραβεύεται ως "The Entrepreneurial School of the Year" για το 2018

September 16, 2018

Το σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας "Junior Achievement Europe" ανακήρυξε το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ως "The Entrepreneurial School of the Year”, στην Ελλάδα για το 2018!

Κάθε χρόνο, βραβεύονται σχολεία από χώρες της Ευρώπης, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Το Pierce συμμετέχει, με μεγάλη επιτυχία ήδη από το 2011, στα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) και ιδιαίτερα στο απαιτητικό πρόγραμμα της "Εικονικής Επιχείρησης". Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές ιδρύουν και λειτουργούν μια μαθητική επιχείρηση, με οδηγό τις καινοτόμες ιδέες τους και τελικό στόχο την παραγωγή και τη διάθεση πρωτότυπων αγαθών και υπηρεσιών και τη δημιουργία αλυσίδων αξίας.

Στο διάστημα 2011-18, μαθητές του Pierce, στο πλαίσιο του απογευματινού Ομίλου "Pierce Junior Achievement Club", δημιούργησαν εννέα μαθητικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι πιο πρόσφατες: "Υγειοκράτης" (2014), "Youthelp" (2015), "BUDGEE" (2016), "Wheels of Travel" (2017), "ECOWITCH" και "i-ZEN Flow Meter" (2018). Αυτές οι μαθητικές προσπάθειες κέρδισαν πολλές διακρίσεις, όπως Βραβείο Καινοτομίας, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Οικονομίας και Κοινωνικής Καινοτομίας ενώ, ταυτόχρονα, πολλοί μαθητές μας κέρδισαν υποτροφίες για το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Σε αυτές τις μαθητικές επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 150 παιδιά του Σχολείου, πολλά από τα οποία κατέκτησαν, επίσης, το "Entrepreneurial Skills Pass" (ESP), μια πανευρωπαϊκή πιστοποίηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων για μαθητές Λυκείου. 

Τα 5 κριτήρια βράβευσης του Pierce από το Junior Achievement Europe ήταν τα εξής:

  1. Το Σχολείο ενθαρρύνει και υποστηρίζει έμπρακτα τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών σε προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης, σε μεγάλη κλίμακα.
  2. Το Σχολείο έχει εστιασμένο όραμα και σχέδιο για την επιχειρηματική εκπαίδευση.
  3. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι που δίνονται για την επιχειρηματική εκπαίδευση από το Σχολείο.
  4. Το Σχολείο υποστηρίζει σε συνεχή βάση τους καθηγητές για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και εκπαίδευση, σχετικά με την επιχειρηματικότητα.
  5. Το Σχολείο συμπεριλαμβάνει την τοπική κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις  στις δράσεις του. 

Η τελετή βράβευση θα γίνει στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2018, στη Βιέννη της Αυστρίας. Το Pierce θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος καθηγητής του Ομίλου Επιχειρηματικότητας του Λυκείου κ. Γεώργιος Χ. Τζήρος. Μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κ. Αργύρη Τζικόπουλο, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στη μεγάλη γιορτή της Μαθητικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη!

Ενημέρωση Γονέων μαθητών Γυμνασίου

September 7, 2018

Η διαρκής συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Διοίκησης, Διεύθυνσης, Διδασκόντων και Γονέων θέτει τις βάσεις για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες συναντήσεις, κατά τάξη:

  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου
  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου  

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 17:00 έως 19:00, στο Θέατρο του Pierce και θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του χώρου στάθμευσης του Κολλεγίου. 

Υποδοχή νέων μαθητών του Γυμνασίου

August 24, 2018

Η Μαθητική Κοινότητα Γυμνασίου του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή - καλωσόρισμα των μαθητών της Α' Γυμνασίου, καθώς και των νέων μαθητών της Β' και Γ' Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Θέατρο του Σχολείου μας, όπου οι νέοι μαθητές και οι Γονείς τους θα γνωρίσουν τον Πρόεδρο του Κολλεγίου, τον Γενικό Διευθυντή του Pierce και τα μέλη της Διεύθυνσης Γυμνασίου. Οι μαθητές θα γνωρίσουν, επίσης, τον Καθηγητή/τρια Σύμβουλο του τμήματός τους και τους συμμαθητές τους και, στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου για να καταλήξουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα παραλάβουν φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια που τα παιδιά θα βρίσκονται στις τάξεις με τους Καθηγητές τους (19:30 - 20:30), η Σύμβουλος Ψυχολόγος του Σχολείου, Δρ. Νεκταρία Γληνού, θα ενημερώσει τους Γονείς, στο Θέατρο, για την "Ομαλή μετάβαση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον".  

Παρακαλούμε τους μαθητές μας να βρίσκονται στο Σχολείο στις 18:15, το αργότερο

Πιστεύουμε ότι παρόμοιες συναντήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην ευκολότερη προσαρμογή των νέων μαθητών στη σχολική κοινότητα και με χαρά θα σας καλωσορίσουμε, μαθητές και Γονείς, στην οικογένεια του Κολλεγίου.

Έναρξη σχολικού έτους 2018-19

August 26, 2018

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε, να σας ενημερώσουμε ότι τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB DP του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου  2018.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έως τη λήξη των μαθημάτων, στις 15:30. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, θα γίνει με τα κανονικά δρομολόγια. Την ίδια μέρα (Τρίτη 11/9) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Προγράμματος Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας περιμένουμε με χαρά, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Νέο μήνυμα από τον Πρόεδρο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

July 30, 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω ότι μεταξύ των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών συγκαταλέγονται οι: Αικατερίνη (Κάτια) Αβραμίδου (Executive Coordinator, Deree School of Business), Μάρκος Κατσουλάκης (σύζυγος της Κάτιας), Πάρης - Πολύδωρος Κατσουλάκης (γιος της Κάτιας και του Μάρκου - φοιτητής του Deree) και Γαρυφαλλιά (Λίτσα) Μωραΐτη (μητέρα της Κάτιας). 

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη γι' αυτή την τραγική απώλεια. Μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους της Κάτιας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε το γιο της Κάτιας, Δημήτρη, στο εγγύς και το απώτερο μέλλον. 

Μακάρι οι ψυχές της Κάτιας, του συζύγου, του γιού και της μητέρας της, καθώς και όλων των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά να αναπαυθούν εν ειρήνη στις αγκάλες Του. 

David G. Horner
Πρόεδρος
Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Μήνυμα του Προέδρου του Κολλεγίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

July 26, 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και οι καταστροφικές τους συνέπειες άγγιξαν, δυστυχώς, και την κοινότητα του Κολλεγίου. 

Αρκετά μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και οικογένειες μαθητών και φοιτητών μας υπέστησαν προσωρινές ή ολοκληρωτικές ζημιές στα σπίτια τους και έχασαν περιουσιακά αγαθά. Ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι, μεταξύ των θυμάτων, βρίσκεται μια απόφοιτος του Pierce, η Έμη Ανδρουλιδάκη και ο πολυαγαπημένος ιερέας μας, ο Πατήρ Σπυρίδων. Με την ευλογία του, στον Αγιασμό, ξεκινούσε η χρονιά και με τις ευχές του, στο Commencement, ολοκληρωνόταν, για περισσότερο από 40 χρόνια στο Pierce.

Η Κάτια Αβραμίδου (Executive Coordinator, Deree School of Business), ο σύζυγός της, η μητέρα της και ο γιός της, Πάρης Κατσουλάκης, φοιτητής του Deree, βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων.  Διατηρούμε ακέραιες τις ελπίδες μας για την καλύτερη δυνατή έκβαση των ερευνών. 

Οι φοιτητές του Κολλεγίου οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία και, όπως ήδη ανακοινώθηκε, το Κολλέγιο διαθέτει τις εγκαταστάσεις του και θα προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη στους πληγέντες. Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά του Κολλεγίου και συνεχή ενημέρωση, θα μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δυστυχώς, για πολλούς ανάμεσά μας και γύρω μας οι απώλειες είναι οριστικές. Θρηνούμε για τους αγαπημένους μας που χάθηκαν και προσευχόμαστε για παρηγοριά και ψυχική ανακούφιση από τις πληγές της καταστροφής.

David G. Horner
Πρόεδρος
Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Το Κολλέγιο συμπαραστέκεται στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

July 27, 2018

Το Κολλέγιο συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Σε πρώτη φάση, διατέθηκαν οι Εστίες για προσωρινή στέγαση των οικογενειών του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε επόμενη φάση, θα παραχωρηθεί προσωρινή στέγαση σε ευρύτερες ομάδες συνανθρώπων μας, από τις πληγείσες περιοχές. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές των Δήμων Ραφήνας και Πικερμίου.

Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής (Counseling Centre) λειτουργεί κανονικά και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη της κοινότητας του Κολλεγίου (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και αποφοίτους) από τις 10:00 έως τις 18:00. Εκτός εργασίμων ωρών, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου. Καθηγητές του τμήματος Ψυχολογίας του Deree, οι οποίοι είναι διπλωματούχοι Ψυχολόγοι, βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με το Δήμο Νέας Μάκρης, όπου ζητήθηκε ψυχολογική υποστήριξη. 

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Deree ανέλαβε να συντονίσει εθελοντική αιμοδοσία από τα μέλη της κοινότητας του Κολλεγίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν για να προσφέρουν αίμα στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, μέχρι την Παρασκευή 3 Αυγούστου (Μονής Πετράκη 10 - 12), από τις 8:30 έως τις 14:30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών στο 6946 122104. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε: τηλ. 210 6009800, εσωτ. 1124, 1116 & 1421 – Office of Human Resources & Campus Services.

Σεμινάριο διαχείρισης άγχους για τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου

May 20, 2018

Από τη Δευτέρα 14 έως την Πέμπτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε "Σεμινάριο Διαχείρισης Άγχους" για τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. 

Η Σχολική Ψυχολόγος του Pierce, κ. Νεκταρία Γληνού, συνάντησε για μια διδακτική περίοδο τους μαθητές της Β' Γυμνασίου (ανά τμήματα, χωριστά), συνομίλησε μαζί τους και παρουσίασε στρατηγικές μελέτης και τρόπους διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων.

Έκθεση Van Gogh Alive - Παρουσίαση στο Open House

May 8, 2018

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων Γυμνασίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου επισκέφθηκαν, κατά τη διάρκεια του έτους, την Έκθεση Van Gogh Alive, στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο χώρο της Έκθεσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχετικό με τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη. Παράλληλα, παρακολούθησαν ένα ιδιαίτερο, οπτικοακουστικό πάντρεμα μουσικής και έργων του, το οποίο παρουσίαζε την εξέλιξη του πρωτοποριακού του έργου, καθώς και τους προβληματισμούς του σχετικά με αυτό, όπως τους εξέφραζε στις επιστολές προς τον αδελφό του. 

Van Gogh

Με αφορμή τις διδακτικές αυτές επισκέψεις, διοργανώθηκε στο Pierce ένα μικρό αφιέρωμα στον Van Gogh, με ποικίλες κι ενδιαφέρουσες δράσεις. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στο έργο του καλλιτέχνη με προβολή, ανάλυση και συζήτηση πάνω σε πίνακες της αρεσκείας τους. Επίσης, αφού μελέτησαν το έργο του, προσπάθησαν να το προσεγγίσουν βιωματικά, είτε με δικές τους δημιουργίες που στηρίζονταν στην τεχνική του είτε αποδίδοντας έργα του καλλιτέχνη που τους άρεσαν, κάποια από τα οποία στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων (PUZZLES). 

Τέλος, στη μεγάλη γιορτή του Σχολείου μας, το Open House 2018, μαθητές από τον Όμιλο Computer Game Programming Club χρησιμοποίησαν το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, για να ζωντανέψουν τους πίνακές του!

Παρουσίαση με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

May 7, 2018

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τη Δευτέρα 7 Μαΐου ο Διευθυντής της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου, η Αξιωματικός κ. Κόλλια και ο Παιδοψυχολόγος της Υπηρεσίας κ. Νάκος συνομίλησαν με τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου, στο Θέατρο. 

Internet

Στη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν από τους πλέον αρμόδιους, σχετικά με την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Internet