ΔΕΙΤΕ

Άριστες βαθμολογίες, τετραπλάσιοι του πανελλαδικού ποσοστού οι υποψήφιοι με πάνω από 18.000 μόρια!

July 17, 2018

Οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου του 2018 του Pierce, με τις εξαιρετικές επιδόσεις που πέτυχαν και φέτος, στις Πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και την αφοσίωση στο στόχο τους και ανέδειξαν τη συστηματική και ολοκληρωμένη, καθημερινή προετοιμασία στην τάξη, από τους καθηγητές τους. Συνεχίζοντας μια διαρκή παράδοση επιτυχιών και διακρίσεων, οι τελειόφοιτοι του 2018 σημείωσαν υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα και προσβλέπουν σε εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα μαθήματα και των μορίων που συγκέντρωσαν για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι απόφοιτοι του Pierce έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των στόχων τους. Το 16,3% των υποψηφίων της φετινής χρονιάς συγκέντρωσε πάνω από 18.000 μόρια, ποσοστό που είναι τετραπλάσιο του αντίστοιχου πανελλαδικού μέσου όρου και, ταυτόχρονα, πάνω από 15.000 μόρια συγκέντρωσε το 48% των υποψηφίων (αντίστοιχο πανελλαδικό 24%). 

Moria 2018

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί την κλιμάκωση των μορίων για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.

  • Στη Νεοελληνική Γλώσσα, οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία (18 – 20) σε ποσοστό τετραπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου (3,88% έναντι 0,85%) σε ένα θέμα που είχε αρκετές δυσκολίες στην κατανόηση και, συνεπώς, χαμηλούς βαθμούς στην περίληψη. 
  • Στα Αρχαία Ελληνικά (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές) οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία σε ποσοστό πενταπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (21,88% έναντι 4,67%) και, ταυτόχρονα, πάνω από 15 έγραψε το 40% των μαθητών του Pierce (αντίστοιχο πανελλαδικό 24%).
  • Στη Βιολογία (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Επιστήμες Υγείας) το ποσοστό αριστούχων του Pierce είναι διπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (30,77% έναντι 15,38%) και στη Χημεία 40,91% έναντι 23,1%.
  • Στα Μαθηματικά των Θετικών Επιστημών (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για όσους στοχεύουν σε Πολυτεχνεία), το ποσοστό αριστούχων είναι τριπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (16,67% έναντι 4,98%) και, ταυτόχρονα, πάνω από 15 έγραψε το 50% των μαθητών του Pierce (αντίστοιχο πανελλαδικό 19%).
  • Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής) το ποσοστό αριστούχων του Pierce είναι 63% (αντίστοιχο πανελλαδικό 21,82%) και στα Μαθηματικά των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής οι άριστες βαθμολογίες είναι 12 φορές περισσότερες του πανελλαδικού μ.ό. (7,41% έναντι 0,58%).

Δείτε, στον πίνακα που ακολουθεί, το ποσοστό των αριστούχων ανά μάθημα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο:

Άριστα

Η αριστεία και η διάκριση αποτελούν την επιβράβευση της προσπάθειας και μας κάνουν, τόσο τους καθηγητές όσο και τη Διοίκηση του Σχολείου, ιδιαίτερα υπερήφανους για τις επιτυχίες των παιδιών μας.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία των μαθητών μας σε όλα τα μαθήματα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο

Συμμετοχή μαθητών του Pierce στο Arts Festival 2018 ([email protected] Day)

March 22, 2018

Στις 22 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Deree για το ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών με την ονομασία [email protected] Deree Day δόθηκε, για άλλη μια χρονιά, η ευκαιρία σε μαθητές Λυκείου του Pierce, να συμμετέχουν σ’ ένα πρόγραμμα, που οργανώθηκε από την Frances Rich School of Fine and Performing Arts. 

Arts

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ένα δίωρο μάθημα Σχεδίου, σε κολεγιακό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες και δημιουργικές ασκήσεις και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με ενθουσιασμό στη διάρκεια του γεύματος.

Arts

Στη συνέχεια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία έκθεση έργων Τέχνης στην ACGgallery.

Arts

Επίσκεψη στο CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών)

May 5, 2018

Οι μαθητές του Ομίλου Πυρηνικής Φυσικής του Pierce συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, από την Τετάρτη 2 έως και το Σάββατο 5 Μαΐου, προκειμένου να επισκεφτούν το CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών).

CERN

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Πυρηνική Έρευνα και τη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, να συζητήσουν με ερευνητές και επιστήμονες διαφόρων εθνικοτήτων, να επισκεφτούν από κοντά τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των πειραμάτων ATLAS και CMS.

CERN

Επίσης, παρακολούθησαν ομιλία του κορυφαίου Έλληνα ερευνητή Μιχάλη Κορατζίνου για τη συμβολή του CERN στην κατανόηση της λειτουργίας του Σύμπαντος και την ανάπτυξη τεχνολογιών, με εφαρμογές στην Ιατρική, την Επιστήμη των Υλικών και την Πληροφορική.

Ομάδα μαθητών του Pierce στο Athens Science Festival 2018

April 27, 2018

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου του Pierce συμμετείχε στο "Athens Science Festival", που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στον Κεραμεικό, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Science Festival

Οι μαθητές Χρήστος Κανελλόπουλος, Γιώργος Σαζακλής, Γεωργία Καποπούλου, Άρτεμις Αραβαντινού, Κυριάκος Στρατάκος και Έλλη Λεονταρίτη παρουσίασαν πειράματα Φυσικής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που επισκέφτηκαν την εκδήλωση.

Science Festival

Σπουδές στην Αγγλία - Καμία αύξηση στα δίδακτρα και την παροχή φοιτητικών δανείων

July 12, 2018

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές, που θα υποβάλλουν αίτηση για Αγγλικά πανεπιστήμια θα μπορούν να λάβουν φοιτητικά δάνεια και θα καταβάλλουν ισόποσα δίδακτρα με τους ντόπιους σπουδαστές, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας Ντέιμιαν Χιντς, οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ, που θα φοιτούν στα αγγλικά πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο του 2019, θα επιβαρύνονται με τα ίδια ετήσια δίδακτρα με τους Άγγλους και θα έχουν πρόσβαση στα ίδια δάνεια που χορηγούνται με τη στήριξη του κράτους καθ’ όλην τη διάρκεια του κύκλου σπουδών τους.

Η Σκωτία εγγυάται φοίτηση ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμούν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμιο της Σκωτίας, με πρώτο έτος εγγραφής το 2018-19, δεν θα πληρώνουν δίδακτρα καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Την ανακοίνωση έκανε ο John Swinney, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Πρώτη θέση στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

July 15, 2018

Η ομάδα Rest in PC's που αποτελείται από τους μαθητές της Β' Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ - Άγγελο Γκουβέλη, Γεώργιο Σαζακλή και Κυριάκο Στρατάκο, κατέκτησε την 1η θέση στον τελικό του Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018. Η ομάδα δημιούργησε μια μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας

WRO

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas και ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Η ομάδα του Pierce θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή World Robot Olympiad™ που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018. Δείτε εδώ το Newsletter της διοργάνωσης.

WRO

Δύο μαθήτριες του Pierce στο πρόγραμμα #Code like a Girl, της Vodafone

June 19, 2018

Οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου Χριστίνα Μαυραγάνη και Ανδρομάχη Χρηστάκου, μέλη του απογευματινού Ομίλου Junior Achievement, επελέγησαν από την εταιρεία Vodafone (μαζί με άλλες 20 μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα) να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα #codelikeagirl, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018. Οι δαπάνες εκπαίδευσης και σίτισης των μαθητριών θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την εταιρεία. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα εκμάθησης συγγραφής κώδικα για κορίτσια στον κόσμο, υλοποιείται ταυτόχρονα σε 26 χώρες σ’ όλο τον κόσμο και για 2η χρονιά και στην Ελλάδα. 

Στόχος του είναι να αντιμετωπίσει το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα στα επαγγέλματα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Το πρόγραμμα παρέχει βασικές γνώσεις των Γλωσσών Υπολογιστών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (html, CSS, GitHub και Bootstrap) δίνοντας την ευκαιρία στις σπουδάστριες να αναπτύξουν έναν ιστότοπο στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης. 

Η συγγραφή κώδικα αποτελεί μια από τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις επιχειρήσεις και αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης με καλύτερες οικονομικές απολαβές!

Έντεκα μαθητές του Pierce έλαβαν Πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (ESP)

June 20, 2018

Έντεκα μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου του Pierce, μέλη του απογευματινού Ομίλου Junior Achievement, απέκτησαν, μετά από εξέταση, στις 20 Ιουνίου, τη διεθνή Πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (Entrepreneurial Skills Pass, ESP). 

Η Δανάη Αβραντίνη, η Ελένη Ανδριανοπούλου, η Ανδρομάχη - Ελένη Δήμα, η Ανδριάνα Κολόσακα, ο Διονύσιος Κουδιγκέλης, η Μελίνα Μανωλάκη, η Άννα Μικρού, η Δήμητρα Παντούδη, ο Κωνσταντίνος Σπάρταλης, η Αλωΐς Στραβουδάκη και η Ανδρομάχη Χρηστάκου εξετάστηκαν online σε γνώσεις επιχειρηματικότητας, οικονομικών και χρηματοοικονομικών και έλαβαν την πανευρωπαϊκή αυτή πιστοποίηση, που χορηγείται σε μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της "Εικονικής Επιχείρησης".

Το σημαντικό αυτό εφόδιο για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή των μαθητών, πιστοποιεί ότι διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ασκήσουν με επιτυχία ένα επάγγελμα. Επίσης, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, αποτελεί βασική συνιστώσα του βιογραφικού τους σημειώματος και γίνεται αποδεκτή από μεγάλες εταιρείες για πρακτική άσκηση.

Από το 2012, υπολογίζεται ότι γύρω στους 100 μαθητές και μαθήτριες του Pierce έχουν λάβει την πιστοποίηση ESP!

Commencement 2018: αποχαιρετισμός αλλά και νέα αρχή για τους Αποφοίτους του Pierce!

July 14, 2018

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου και του ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος γιόρτασαν την Αποφοίτησή τους (Commencement), μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης. Οι 154 μαθητές της Γ' Λυκείου και του ΙΒ2 φόρεσαν την τήβεννο και το καπέλο τους και έψαλαν, γι’ άλλη μια φορά, τον Ύμνο του Κολλεγίου, το Alma Mater. 

Commencement 2018

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου των Επιτρόπων, ο Principal, οι Γονείς, οι φίλοι και οι συγγενείς, οι Διευθυντές, καθώς και οι Καθηγητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ, αποχαιρέτησαν την τάξη του 2018 του Pierce και έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους στους αποφοίτους για καλή σταδιοδρομία και πολλές επιτυχίες στη ζωή τους. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Θεωρητικής Πληροφορικής του ΜΙΤ, κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης που αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες από τα σχολικά χρόνια και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές μας.

Commencement

Τους τελειόφοιτους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner ο οποίος απένειμε και τα Βραβεία της εκδήλωσης. Το Βραβείο Προέδρου απονεμήθηκε στον Γεώργιο - Θεοχάρη Παλαιολογόπουλο - Βαγενά, τον τελειόφοιτο που πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην αγγλική γλώσσα (19,3) και το Βραβείο Minnie Mills, στον Εμμανουήλ Γιαννάκη, τον τελειόφοιτο που αποτέλεσε υπόδειγμα ηγεσίας στη σχολική κοινότητα. Τα Βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης απονεμήθηκαν στους τελειόφοιτους που πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό στα τρία χρόνια φοίτησης στο Λύκειο: η Φιλίππα - Λεώνη Κολοκοτσά αναδείχθηκε Valedictorian, με τον υψηλότερο βαθμό (19,7) και η Μαρία - Ελένη Κοιλάκου, η Ειρήνη Κουρή και η Χαραλαμπία Ρεκούμη πέτυχαν τον δεύτερο υψηλότερο βαθμό (19,6) και αναδείχθηκαν Salutatorians.

Ο Principal κ. Eric Trujillo και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Γεώργιος Βακερλής, καλωσόρισαν με τη σειρά τους τους τελειόφοιτους και τους προσκεκλημένους στην Αποφοίτηση και αναφέρθηκαν στις εμπειρίες που αποκόμισαν από το σχολείο, στις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια Ελλάδος και εξωτερικού και τους ευχήθηκαν πάντοτε να διακρίνονται και να διαπρέπουν σε ποικίλους τομείς δράσης, επαγγελματικούς χώρους και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 

Commencement

Στη συνέχεια, η Dr. S. Sue Horner, Scholar in Residence απένειμε το Harvard Prize Book στον Κυριάκο Στρατάκο, μαθητή της Β' Λυκείου, που επέδειξε άριστη ακαδημαϊκή επίδοση και ήθος και πέτυχε διακρίσεις σε πολλούς τομείς σχολικών δραστηριοτήτων. Το Pierce είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο. Το όνομα του αποδέκτη προτάθηκε από το Pierce και εγκρίθηκε από το Harvard University. 

Δύο τελειόφοιτοι, η Ξακουστή - Αφροδίτη Μερίκα και η Σοφία Χαβελέ - Δασταμάνη, εκπρόσωποι της τάξης τους, εκφώνησαν λόγο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, αντίστοιχα, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων της αγγλικής γλώσσας. 

Commencement

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της Αποφοίτησης

Καλή επιτυχία στη ζωή σας, απόφοιτοι του 2018, θα παρακολουθούμε πάντοτε με χαρά και συγκίνηση τα επιτεύγματά σας!

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για τους τελειοφοίτους του 2018 στη Βραδιά Βραβείων (Award Night)

July 10, 2018

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, στο Θέατρο του Pierce, πραγματοποιήθηκε η Βραδιά Βραβείων (Award Night), κατά την οποία βραβεύτηκαν οι τελειόφοιτοι του 2018 που διακρίθηκαν για την προσφορά και τη δράση τους στη Μαθητική Κοινότητα, τη σχολική ζωή, τους ομίλους αλλά και σε εξωσχολικούς Διαγωνισμούς και Πρωταθλήματα. 

Award Night

Μία καινοτομία της βραδιάς ήταν η θέσπιση Βραβείου "Pierce International Baccalaureate Award" από τον Καθηγητικό Σύλλογο για τον τελειόφοιτο του ΙΒ DP που που διακρίθηκε για το ήθος του και ενστερνίστηκε τις αξίες και τα ιδανικά της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του ΙΒ: αφοσίωση στις προσπάθειες του, υπευθυνότητα, δράση και αγωνιστικότητα ως πολίτης του κόσμου, δημιουργικότητα, μέτρο, σεβασμός και ευαισθησία, ως νέος άνθρωπος που οραματίζεται και εργάζεται για την επίτευξη ενός καλύτερου, ειρηνικού μέλλοντος. Το Βραβείο απένειμε ο Principal του Pierce, κ. Eric Trujillo στον τελειόφοιτο του ΙΒ2,  Σαράντο Μουρκάκο.

Award Night

Η Σοφία Χαβελέ - Δασταμάνη τιμήθηκε με το Βραβείο "Κοραλίας Κροκοδείλου",
Ο Βασίλειος Στραβουδάκης τιμήθηκε με το Βραβείο "Olga E. Julius Award", 
Η Μαρία - Ελένη Κοιλάκου με το Βραβείο "Φλώρας Χανιώτου" ,
Η Ελευθερία Σαφαρίκα (της Α' Λυκείου) με το "Smith Book Award" ,
Η Σοφία Χαβελέ - Δασταμάνη έλαβε το Βραβείο Ελληνικού Περιοδικού "Φωτεινές Ημέρες", 
Ο Αίας Γεωργαντάς έλαβε το Βραβείο Αγγλικού Περιοδικού "Sunny Days", 
Η Μαρία - Ελένη Κοιλάκου έλαβε το Βραβείο Αγγλικής Ρητορικής Forensics,
Ο Μιχαήλ Βάρβογλης έλαβε το Βραβείο Θεατρικής Τέχνης,
Η Αναστασία - Μαρία Χριστοπούλου - Μαργέλη έλαβε το Βραβείο Ορχήστρας,
Η Χριστιάνα - Μαρία Διονυσοπούλου έλαβε το Βραβείο Χορωδίας "Μίνου Δούνια",
Η Όλγα Κουλερή έλαβε το Βραβείο Καλλιτεχνικών,
Ο Γεώργιος Βουγιατζής έλαβε το Βραβείο Αθλητικών.

Επίσης, έλαβαν Τιμητικές Διακρίσεις όσοι τελειόφοιτοι διακρίθηκαν για την προσφορά και ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, τη συνεργασία με συμμαθητές και καθηγητές και την κοινωνική προσφορά τους, μέσα από τη Μαθητική Κοινότητα. Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων στους μαθητές που συμμετείχαν στις συντακτικές ομάδες του Ελληνικού και του Αγγλικού Περιοδικού, στους Θεατρικούς Ομίλους, την ελληνική και την αγγλική Ρητορική, στους Ομίλους Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στη Χορωδία, την Ορχήστρα, τα Καλλιτεχνικά και τα Αθλητικά, έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στο Harvard Model Congress Europe (HMCE), το Model United Nations (MUN), το σώμα των Ambassadors, καθώς και σε Πανευρωπαϊκούς και Πανελλήνιους Ακαδημαϊκούς και Αθλητικούς Διαγωνισμούς και Πρωταθλήματα.

Award Night

Δείτε την περιγραφή των Βραβείων και το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Μπράβο σε όλους, καλή σταδιοδρομία και πάντα να διακρίνεστε και να βραβεύεστε!