ΔΕΙΤΕ

Σχολική Σίτιση

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Εισαγωγή

Με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης και της τροφοδοσίας, το Δειπνοσοφιστήριον Catering έχει αναλάβει το πρόγραμμα σίτισης στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce και Deree), με αποκλειστική διαχείριση του εστιατορίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Αγία Παρασκευή. Το Δειπνοσοφιστήριον Catering παρασκευάζει καθημερινά το φαγητό των μαθητών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρέσκα και εξαιρετικής ποιότητας υλικά, καθώς και ενδεδειγμένες μεθόδους διαχείρισης που διαφυλάσσουν την υψηλή διατροφική τους αξία.

Δειπνοσοφιστήριον

Η διατροφή στην παιδική και την εφηβική ηλικία

Όπως είναι γνωστό, η εξοικείωση με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για τη υιοθέτηση ορθών διατροφικών συνηθειών και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, λόγω της συνεχούς ανάπτυξης του οργανισμού και των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Επιβάλλεται επομένως η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας τροφής που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το χτίσιμο ενός γερού και υγιούς οργανισμού.

Επιπλέον, η τήρηση ενός υγιεινού διατροφικού σχήματος συμβάλλει στην πρόληψη παραγόντων κινδύνου και παθολογικών καταστάσεων (όπως η αναιμία, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, διάφορες οδοντικές νόσοι κ.α.), στη βελτίωση των δυνατοτήτων απόδοσης στη μάθηση και γενικότερα στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους στη μετέπειτα ζωή τους.  

Το σχολικό περιβάλλον, με τη συνεργασία της διοίκησης και των εκπαιδευτικών, διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός υγιούς & ισορροπημένου τρόπου διατροφής και ζωής γενικότερα.

Εταιρεία

Δειπνοσοφιστήριον

Από το 1996, τo Δειπνοσοφιστήριον Catering θέτει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία, εστιάζοντας στην αυθεντικότητα, την ποιότητα και την υψηλή αξιοπιστία. Πλέον, το Δειπνοσοφιστήριον Catering θεωρείται συνώνυμο της εμπνευσμένης κουζίνας, με κύρος και φιλοσοφία που καταδεικνύεται και από την αποκλειστική διαχείριση των Café-Restaurants του Μουσείου Μπενάκη (Κολωνάκι & Πειραιώς) καθώς και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στα οποία και διατηρεί το αποκλειστικό προνόμιο διοργάνωσης κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων, σε ειδικούς χώρους των Μουσείων.

Δειπνοσοφιστήριον

Το Δειπνοσοφιστήριον Catering διαθέτει πιστοποίηση ποιότητας βάσει του προτύπου EN ISO 22000:2005, καθώς και πιστοποίηση στη «χρυσή κατηγορία» βιολογικής κουζίνας (Bio Kοuzina Gold) σύμφωνα με το πρότυπο Bio Kouzina του BΙΟ Hellas, του αναγνωρισμένου φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Δειπνοσοφιστήριον

Οι chef μας

Jean Louis CapsalasΟ διακεκριμένος chef είναι ένας από τους δημιουργούς που έχουν ορίσει τη σύγχρονη γαστρονομία στη χώρα μας, έχοντας να επιδείξει σπουδαία και πολύχρονη καριέρα στην gourmet κουζίνα. Με έντονες γαλλικές, ελληνικές και γενικότερα μεσογειακές επιρροές, η μαγειρική του συνδυάζει ιδανικά το κλασικό με το μοντέρνο δημιουργώντας ανώτερες, μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Διονύσης ΑλέρταςΑπό τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας εμπνέεται authentic pâtisserie δημιουργίες που αναδεικνύουν το γλυκό σε υπέρτατη γευστική εμπειρία. Δημιουργεί μεταξύ άλλων για το Δειπνοσοφιστήριον Catering, τα Café-Restaurants των Μουσείων Μπενάκη και Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και για το ζαχαροπλαστείο Criollo.

Δειπνοσοφιστήριον

Μενού και διάθεση γευμάτων στο εστιατόριο του Pierce

Το Δειπνοσοφιστήριον Catering διαχειρίζεται αποκλειστικά το εστιατόριο του Pierce στην Αγία Παρασκευή, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των μαθητών και σπουδαστών, των καθηγητών και γενικότερα του προσωπικού του Κολλεγίου.

Η επιλογή των γευμάτων πραγματοποιείται από διατροφολόγο, ενώ το φαγητό παρασκευάζεται καθημερινά από επιλεγμένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας.

Οι γονείς των μαθητών που γευματίζουν στο σχολείο διατηρούν την πλήρη ευθύνη για τη σίτιση των παιδιών τους, καθώς η εταιρεία δε μπορεί να είναι ενήμερη για τυχόν θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους (αλλεργίες, ειδική διατροφή κ.α.) που περιορίζουν τις διατροφικές επιλογές του παιδιού.

Στο χώρο της τραπεζαρίας μπορούν να γευματίζουν και οι μαθητές που φέρνουν φαγητό από το σπίτι. 

Σε κάθε περίπτωση, για τους μαθητές που χρησιμοποιούν την τραπεζαρία του σχολείου ισχύουν οι κανόνες συμπεριφοράς, όπως περιγράφονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Γυμνασίου & Λυκείου. 

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε γεύματα κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων του Κολλεγίου, όπως είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), παρέχονται γεύματα από τις εγκαταστάσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δειπνοσοφιστήριον Catering και την κα. Μπέλλου, τηλ: 210 6206155 (Website: www.dipnosofistirion.gr, email: [email protected]