Η Βιβλιοθήκη του Pierce

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Pierce κατά το έτος ίδρυσης του (1875) είναι και η δανειστική του βιβλιοθήκη, θεσμός που συνεχίζει την παράδοση ως τις μέρες μας. Η σημερινή σχολική βιβλιοθήκη εκτείνεται σε 506 τ.μ. και διαθέτει αναγνωστήριο 86 θέσεων μελέτης προσφέροντας στους μαθητές έναν άνετο και μοντέρνο χώρο για έρευνα και μελέτη.

Υπάρχουν 14 Η/Υ συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και σε συνδρομητικές ηλεκτρονικές πηγές όπως σε βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες κ.α. πληροφοριακά εργαλεία. Η βιβλιοθήκη συνδέεται ηλεκτρονικά και χρησιμοποιεί κοινά συστήματα για την οργάνωση του υλικού της με την J.S.B. Library που εξυπηρετεί τους σπουδαστές του Deree. Μεταξύ των βιβλιοθηκών του Αμερικανικού Κολλεγίου (Pierce Library – J.S.B. Library) υπάρχει η δυνατότητα διαδανεισμού.

Η ελληνοαγγλική έντυπη συλλογή της βιβλιοθήκης PIERCE αριθμεί περίπου 40.000 βιβλία και 33 τίτλους περιοδικών. Tο 1974 η Βιβλιοθήκη απέκτησε Media Center 50 θέσεων το όποιο διαθέτει συστήματα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου και έναν φορητό Η/Υ,  εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες προβολής προσεκτικά επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού για την ενίσχυση της διδασκαλίας.

Από το 2011 στη Βιβλιοθήκη Pierce διεξάγονται μαθήματα πληροφοριακής παιδείας που στόχο έχουν να συμπληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και διδάσκοντας στους μαθητές δεξιοτήτες αναζήτησης, εντοπισμού και αξιολόγησης έντυπων, οπτικοακουστικών και ηλεκτρονικών πληροφοριακών πηγών.

Δικαίωμα χρήσης της σχολικής βιβλιοθήκης του Pierce έχουν οι εγγεγραμμένοι μαθητές, οι απόφοιτοι, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του οργανισμού.

Στη βιβλιοθήκη απασχολούνται 2 άτομα, με ένα από αυτά εξειδικευμένο βιβλιοθηκονόμο.