Η Βιβλιοθήκη του Pierce

H Βιβλιοθήκη του Pierce είναι ο κόμβος όπου υποστηρίζεται η μάθηση μέσα από τις συλλογές της και τις αναγνωρισμένες ηλεκτρονικές πηγές της, καθώς κι ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει το διάβασμα για ψυχαγωγία και προσωπική ανάπτυξη.

Το όραμά της είναι να γίνει το πρώτο σημείο ενδιαφέροντος των ηγετών του αύριο, παρακινώντας τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, προσφέροντάς τους δυνατότητες ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δεξιοτήτων, κι επικοινωνίας ιδεών.

Αποτελώντας μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις δεδομένων και κατά την παραμονή τους στη Βιβλιοθήκη αλλά και από το σπίτι τους, σε συνδυασμό με τους 35.000 τόμους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς δανεισμό. Επιπροσθέτως, συλλογές με οπτικοακουστικό υλικό αλλά και μικρές συλλογές βιβλίων στην Γαλλική, Ιταλική, Γερμανική και Ισπανική γλώσσα βοηθούν τους καθηγητές των ξένων γλωσσών και τους μαθητές τους.

Παρουσιάσεις γίνονται στους μαθητές του IBDP που αφορούν στην ακαδημαϊκή ηθική και στις τεχνικές των σημειώσεων, στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου για την εξοικείωση με το υλικό της Βιβλιοθήκης, καθώς και στους μαθητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές πηγές για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Η Βιβλιοθήκη του Pierce προσφέρει υποστήριξη σε όλες τις βαθμίδες σε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βρίσκεται στο 7ο επίπεδο, σε έκταση 500 m² και περιλαμβάνει αναγνωστήριο 80 θέσεων, 21 υπολογιστές, μικρό δωμάτιο μελέτης και αίθουσα παρουσιάσεων και προβολών 50 θέσεων.

Μέσω της διασύνδεσης της με τις Βιβλιοθήκες του J.S.Bailey και Alba, η Βιβλιοθήκη του Pierce, επεκτείνει τις δυνατότητές της μέσω του διαδανεισμού μεταξύ των.