Summer Camp

2024 Pierce Summer Camp

Το σχολείο τελειώνει, το Summer Camp αρχίζει!

5 εβδομάδες (17 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 2024)
Δευτέρα – Παρασκευή (09:00 – 17:00/ ώρα προσέλευσης 08:15 – 08:45)

Για παιδιά 6-13 ετών (γεννημένα το 2018 που τον Σεπτέμβριο θα πάνε στην Α’ Δημοτικού,
έως και γεννημένα το 2011 που τον Σεπτέμβριο του 2024 θα πάνε στη Β’ Γυμνασίου).

Summer Camp – Summer Fun από το 1987!

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένα σχολείο με μεγάλη παράδοση και ιστορία στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το Summer Camp αποτελεί ένα κομμάτι αυτής της παράδοσης. Το θερινό αυτό πρόγραμμα που προσφέρεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή και έχει σκοπό να δώσει αξέχαστες εμπειρίες σε παιδιά και εφήβους, οι οποίες απορρέουν από ένα πλούσιο και ισορροπημένο αθλητικό, εκπαιδευτικό και εικαστικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει ενεργά τη φιλοσοφία του Pierce, εμπνευσμένη από το ρητό “Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί”.

Το θερινό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται μετά τη λήξη του σχολικού έτους και είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις αθλητικές, καλλιτεχνικές και μαθησιακές αναζητήσεις παιδιών 6-13 ετών (στο Summer Camp γίνονται δεκτά παιδιά που το Σεπτέμβριο θα πάνε φοιτήσουν στις τάξεις: από Α’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου), που επιθυμούν να περάσουν δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού μετά τη λήξη του σχολικού έτους.

Τα τμήματα χωρίζονται βάσει ηλικίας ή εμπειρίας. Το πρόγραμμα είναι πρωτίστως στην Ελληνική γλώσσα, αλλά η χρήση της Αγγλικής γλώσσας χρησιμοποιείται παράλληλα από τους εκπαιδευτές.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Περιλαμβάνουν κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων, 4 κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, 6 γήπεδα τένις, 3 αίθουσες χορού, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου (με τελευταίας γενιάς οικολογικό συνθετικό χλοοτάπητα), στίβο 6 διαδρομών με ταρτάν, καθώς και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Οι αίθουσες των απογευματινών δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν εργαστήρι καλλιτεχνικών, εργαστήρια πληροφορικής, αίθουσα οικιακής οικονομίας, και θέατρο.

Το Summer Camp στελεχώνεται από άριστους και έμπειρους προπονητές, καθηγητές και συνεργάτες, κυρίως του Pierce και του Deree, που ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά. Οι προπονητές και οι καθηγητές υποστηρίζονται από μία ομάδα camp counselors (επιλεγμένων φοιτητών του Deree), που βοηθούν στην αρμονική και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος, συνοδεύοντας και εποπτεύοντας τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Summer Camp.

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (9:00 – 12:00)

Το πρωινό αθλητικό πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια των αθλητικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω αθλημάτων και δραστηριοτήτων όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, τένις, Tae Kwon Do, kid’s-Pilates, hip-hop και στίβο. Το παιδί κάθε εβδομάδα μπορεί να επιλέξει 2 από αυτές τις δραστηριότητες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (12:00-12:45) – ΓΕΥΜΑ (12:45 – 13:30)

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δραστηριότητες αναψυχής όπως κολύμβηση, τοξοβολία, αναρρίχηση, επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ-πονγκ, κ.ά. Στη συνέχεια οδηγούνται στην τραπεζαρία όπου θα γευματίσουν. Το μενού έχει σχεδιαστεί κατάλληλα από το διατροφολόγο του Summer Camp, ώστε να καλύπτει απόλυτα τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή υγιεινών και βιταμινούχων τροφών.

Οι δραστηριότητες αυτές δεν προεπιλέγονται, αλλά έχουν ελεύθερη συμμετοχή πάντα με επίβλεψη!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (13:30 – 17:00)

Το απογευματινό πρόγραμμα στοχεύει στην εκμάθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως της Αγγλικής γλώσσας, της χρήση Η/Υ (βασικές λειτουργίες, MS Office, ρομποτική, web design) ανάλογα με το επίπεδο γνώσης, παράλληλα με την καλλιέργεια και ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων όπως θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, ταχυδακτυλουργική τέχνη, μαγειρική, κόμικς και τραγούδι. Το παιδί κάθε εβδομάδα μπορεί να επιλέξει δύο από αυτές τις δραστηριότητες.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Προκαθορισμένες διαδρομές και στάσεις καλύπτουν μεγάλο μέρος της Αττικής με ασφάλεια και ακρίβεια, με συνοδεία έμπειρης συνοδού. Διαμορφώνονται με κριτήριο την εξοικονόμηση χρόνου ώστε τα παιδιά να παραμένουν το λιγότερο δυνατό μέσα στα λεωφορεία και πραγματοποιούνται κατόπιν ελάχιστου αριθμού αιτήσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο Summer Camp είναι απαραίτητη η εγγραφή που γίνεται μόνο online μέσω της ιστοσελίδας https://www.dcac.gr/ (δείτε Online Εγγραφή – Νέα Εγγραφή – Summer Camp).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://www.dcac.gr/summer-camp/, ή παρακαλώ επικοινωνήστε με το 210 – 6009800, εσωτ.1319, 1345 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00).
Email: camps@acg.edu

Το Pierce Summer Camp υλοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή.