ΔΕΙΤΕ

Μαθητική Ζωή - Σχολικό Έτος  2017 - 18

Όμιλοι Γυμνασίου / Λυκείου εντός του σχολικού προγράμματος

Στην πρωτοπορία της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκονται οι σχολικοί όμιλοι αθλητικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και ειδικών εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων, που δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους. Συγχρόνως εκφράζουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα στο πνεύμα της συλλογικής εργασίας. 
Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κολλεγίου, Γυμνασίου και Λυκείου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό ομίλων, που λειτουργούν με αντίστοιχους καθηγητές – συμβούλους, σε ειδικά αφιερωμένη ώρα, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα (κάθε 2η Τετάρτη 5η περίοδος). Οι όμιλοι αυτοί, είτε συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους για αρκετά χρόνια, είτε δημιουργούνται καινούργιοι κάθε χρονιά, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και καθηγητές ν΄ ασχοληθούν με κάτι αγαπημένο και ξεχωριστό.

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία των ομίλων, που και φέτος θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου θα επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 50 διαφορετικούς ομίλους, Τέχνης, Αθλητισμού, Λόγου, Επιστήμης κ.ά., που θα λειτουργούν με υπεύθυνους Καθηγητές, σε ειδικά αφιερωμένη ώρα, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα (6η περίοδος της Τετάρτης, κάθε εβδομάδα)..

Η επιλογή του ομίλου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές, θα γίνει τις επόμενες μέρες, εντός του σχολικού ωραρίου, σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, στα εργαστήρια Πληροφορικής. Οι μαθητές θα επιλέξουν έως 4 ομίλους (με τη σειρά που προτιμούν) και θα μπορούν να ζητήσουν αλλαγή εντός 15 ημερών από την έναρξη λειτουργίας των Ομίλων.

Οι σχολικοί όμιλοι βρίσκονται στην πρωτοπορία της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους, να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα στο πνεύμα της συλλογικής εργασίας. 

Οι όμιλοι, είτε συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους για αρκετά χρόνια, είτε δημιουργούνται καινούργιοι κάθε χρονιά, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και καθηγητές ν΄ ασχοληθούν με κάτι αγαπημένο και ξεχωριστό.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τους ομίλους που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά:

Όμιλοι Γυμνασίου 2017 -18

Όμιλοι Λυκείου 2017 - 18

Απογευματινοί Όμιλοι Γυμνασίου / Λυκείου

Στο Κολλέγιο λειτουργούν και όμιλοι στη διάρκεια του Απογευματινού προγράμματος. Στο σύνδεσμο http://www.pierce.gr/afternoon-clubs μπορείτε να δείτε την περιγραφή των ομίλων που θα λειτουργήσουν φέτος, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, τα δρομολόγια των απογευματινών λεωφορείων, καθώς και την Αίτηση Συμμετοχής.