Με ευγνωμοσύνη στον Χρήστο και την Ελευθερία Μερκούρη

Ποιός είναι ο σύνδεσμός σας με το Deree και το campus της Αγίας Παρσκευής?

Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree ’06). Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εργαζόμουν παράλληλα στα εργαστήρια Πληροφορικής της Πανεπιστημιούπολης Αγίας Παρασκευής για σχεδόν 2,5 χρόνια. Επί του παρόντος, είμαι ενεργό μέλος του ACG Alumni.

Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον στην καμπάνια Κλείστε Θέση! και αποφασίσατε να συμμετέχετε;

Ως φοιτητής, θυμάμαι τον εαυτό μου να περνούσα τη μισή μέρα στην Πανεπιστημιούπολη της Αγίας Παρασκευής ξεκινώντας νωρίς το πρωί όπου χρησιμοποιούσα τις αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεχίζοντας με το άνοιγμα των εργαστηρίων Πληροφορικής όπου δούλευα και στηρίζοντας πολλούς συμμαθητές μου που χρειάζονταν βοήθεια. Το καθημερινό μου πρόγραμμα ολοκληρωνόταν παρακολουθώντας πολλά μαθήματα, μελετώντας και ολοκληρώνοντας τις ασκήσεις εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Στα διαλείμματα παρακολουθούσα πολλούς μαθητές, που προπονούνταν και ήξερα από τότε ότι οι περισσότεροι ήθελαν να το ακολουθήσουν ως επαγγελματίες, γι’ αυτό ένιωσα την ανάγκη να συνεισφέρω σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ελπίζω η δωρεά μου να έχει βαθύ αντίκτυπο στη μαθητική κοινότητα, ενισχύοντας την αίσθηση της ενότητας, της υπερηφάνειας και της ευημερίας και τη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος όπου οι μαθητές μπορούν να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να χτίσουν διαρκείς σχέσεις.

Το ανακαινισμένο στάδιο θα μετατρέψει την πανεπιστημιούπολη σε έναν δυναμικό και ζωντανό χώρο. Πέρα από το ότι είναι χώρος για αθλητικές εκδηλώσεις, θα γίνει κεντρικός κόμβος φοιτητικών συγκεντρώσεων, ενισχύοντας μια ζωντανή κουλτούρα στην πανεπιστημιούπολη.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στους γονείς μου Χρήστο και Ελευθερία Μερκούρη που με στήριξαν προσφέροντας μου τους πόρους και την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα τόσο έγκριτο ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Πώς οραματίζεστε το στάδιο σε πέντε χρόνια από σήμερα και πώς ελπίζετε πως θα έχει συμβάλλει η δωρεά σας; 

Ελπίζω ότι το γήπεδο, σε πέντε χρόνια από τώρα, θα είναι ένας δυναμικός, συμπεριλιπτικός και βιώσιμος χώρος, που θα λειτουργεί ως η καρδιά της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το οραματίζομαι ως απόδειξη της συλλογικής υποστήριξης και δέσμευσης των δωρητών, αφήνοντας μια διαρκή κληρονομιά που επηρεάζει θετικά τις εμπειρίες των μαθητών και ολόκληρης της κοινότητας για τα επόμενα χρόνια.