Ο διαγωνισμός Racecar Challenge

Ο διαγωνισμός Racecar Challenge θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Pierce το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022. Όλα τα αυτόνομα οχήματα των διαγωνιζόμενων ομάδων θα λάβουν μέρος σε τέσσερις δοκιμαστικές προσπάθειες και θα βαθμολογηθούν βάσει των χρόνων τους. Οι 8 πρώτες ομάδες θα διαγωνιστούν σε δυάδες και, αμέσως μετά, οι 4 νικήτριες ομάδες θα διαγωνιστούν εκ νέου σε δυάδες. Οι 2 ομάδες που θα αναδειχθούν από αυτή τη διαδικασία θα λάβουν μέρος στον τελικό γύρο και η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό του BWSI.

Πρώτο βραβείο και Πιστοποιητικά ολοκλήρωσης του προγράμματος από το Beaver Works Summer Institute

Οι μαθητές/τριες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR, καθώς και ο καθηγητής τους, θα λάβουν από το BWSI ένα πιστοποιητικό συμμετοχής και ολοκλήρωσης του προγράμματος. Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Racecar Challenge τον Ιούνιο του 2022 προϋποθέτει τη επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος .

Η ομάδα που θα διακριθεί στον ελληνικό διαγωνισμό, μαζί με τον καθηγητή της, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Beaver Works Summer Institute του Massachusetts Institute of Technology (MIT) στις ΗΠΑ, το καλοκαίρι του 2022. Η ομάδα που θα επιλεγεί να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία, πριν τον τελικό διαγωνισμό, να παρακολουθήσει τις εργασίες της τελευταίας εβδομάδας του καλοκαιρινού προγράμματος του BWSI στις εγκαταστάσεις του.

Σημαντικές ημερομηνίες

15 Νοεμβρίου 2021

Έναρξη εγγραφών των μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR του BWSI και στον διαγωνισμό Racecar Challenge.

15 Δεκεμβρίου 2021

Λήξη προθεσμίας εγγραφών για τις μαθητικές ομάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση για τον εξοπλισμό κατασκευής ρομποτικού οχήματος.

16 Δεκεμβρίου 2021

Κλήρωση για τη χορήγηση  πακέτων εξοπλισμού κατασκευής ρομποτικού οχήματος

16 Ιανουαρίου 2022

Λήξη προθεσμίας εγγραφών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR του BWSI και στον διαγωνισμό Racecar Challenge.

20 Ιανουαρίου 2022

Πραγματοποίηση εκ νέου κλήρωσης για τη δωρεά των πακέτων που δεν διατέθηκαν κατά την πρώτη κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου

15 Ιουνίου 2022

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος miniRACECAR του BWSI (πρόκειται για την τελική δυνατή ημερομηνία ολοκλήρωσης, δεδομένου ότι το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί και νωρίτερα βάσει της πορείας των ομάδων).

18 Ιουνίου 2022

Διαγωνισμός Racecar Challenge στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Αθήνα.

1 Αυγούστου 2022

Έναρξη παρακολούθησης των εργασιών της τελευταίας εβδομάδας του καλοκαιρινού προγράμματος του BWSI από τη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Racecar Challenge και τελικοί προκριματικοί αγώνες.

7-8 Αυγούστου 2022

Τελικός Διαγωνισμός Racecar Challenge του BWSI στο Cambridge, Massachusetts  

Κανονισμός διαγωνισμού

Κατεβάστε εδώ τον κανονισμό του διαγωνισμού.