2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής “Racecar Challenge” 

29 Aπριλίου 2023

 σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Μάθηση Πρωτοβουλία”

 με βάση το πρόγραμμα miniRACECAR, που σχεδιάζει και προσφέρει

το Beaver Works Summer Institute (BWSI)

του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ)

Pierce_logo_transparent
mathisi-logo

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για μαθητές/ριες  Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου Racecar Challenge είναι ένας διαγωνισμός βασισμένος στο μάθημα  miniRacecar, το οποίο δημιουργήθηκε από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Η “ Mάθηση Πρωτοβουλία ”  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του MIT JWEL, ενώ ο διαγωνισμός προέκυψε από τη  συνεργασία αφενός μεταξύ της “ Μάθησης Πρωτοβουλίας” και του BWSI  αφετέρου μεταξύ της “ Μάθησης Πρωτοβουλίας ” και του Pierce-ACG.

Μαθητές που φοιτούν στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν παρακολουθήσει το διαδικτυακό μάθημα αυτόνομου αγωνιστικού αυτοκινήτου miniRacecar της BWSI κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 και πληρούν τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσής του, θα διαγωνιστούν σε έναν διαγωνισμό που θα διεξαχθεί μέσω προσομοιωτή στο Pierce στις 29 Απριλίου 2023. Οι μαθητές που θα έχουν ολοκληρώσει το μάθημα miniRacecar έως τις 31 Ιουλίου 2023 θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησής του από το BWSI.

Ο νικητής του 2ου Racecar Challenge θα προκριθεί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό Racecar του BWSI το καλοκαίρι του 2023 στην πανεπιστημιούπολη του MIT και να παρακολουθήσει την τελευταία εβδομάδα του θερινού προγράμματος του BWSI  πριν από τους τελικούς αγώνες, πάντα με την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών λόγω της πανδημίας. Θα λάβει επίσης ένα δωρεάν κιτ αυτοκινήτου, προκειμένου  να συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η περίοδος εγγραφών παρατάθηκε έως τις 4 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 (από  26 Οκτωβρίου 2022)

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα miniRACECAR.