Πιστοποιήσεις

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έλαβε την πλήρη πιστοποίηση από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council International School Award – Full Accreditation) για την ενσωμάτωση διεθνών στοιχείων στο πρόγραμμα σπουδών του. To International School Award είναι διεθνής πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη δέσμευση του βραβευμένου σχολείου να διαμορφώσει τους νέους παγκόσμιους πολίτες του αύριο και παράλληλα να δώσει διεθνή διάσταση στο πρόγραμμα σπουδών, εντάσσοντάς το σχολείο σε μια ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα. Το πλαίσιο πιστοποίησης του International School Award αξιολογεί τους παρακάτω τομείς:

  • την εξέλιξη του προσωπικού – κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη (υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την προετοιμασία συμμετοχής σε διεθνείς δραστηριότητες)
  • τις συνεργασίες με άλλα σχολεία – προγράμματα, δραστηριότητες, επικοινωνία
  • την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του σχολείου σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων
  • τη συμμετοχή της ευρύτερης κοινότητας – γονείς, επιχειρήσεις, κοινωνικά προγράμματα

Η πιστοποίηση έχει διάρκεια τριών ετών (2015-18, 2018-21 και 2022-25) και για την απόκτησή του, το κάθε σχολείο υποβάλει αποδεικτικά στοιχεία των διεθνών δραστηριοτήτων του και του αντίκτυπού τους στους μαθητές. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.britishcouncil.gr/events/international-school-award

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος –  PIERCE είναι μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων ISTA (International Schools Theater Association)
Το ISTA (International Schools Theater Association) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, διεθνής, πολιτιστικός και αναγνωρισμένος φιλανθρωπικός οργανισμός, με έδρα τη νότια Αγγλία. Είναι μια κοινότητα νέων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, που παρέχει υψηλής ποιότητας εμπειρίες, οι οποίες αναπτύσσουν τη δημιουργική μάθηση και το διεθνισμό μέσα από το θέατρο, με έμφαση στην ποικιλομορφία και τη συνεργασία, στη γιορτή και το παιχνίδι, στη φιλία και τη συλλογικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το ISTA παράγει πάνω από 50 διεθνείς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο για νέους, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, ενώ προσφέρει συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη σε καθηγητές και καλλιτέχνες.
Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, οι μαθητές γνωρίζονται και συνεργάζονται με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε θέματα τέχνης και πολιτισμού. Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών του σχολείου της χώρας που, τη συγκεκριμένη φορά, οργανώνει το Φεστιβάλ, καταλήγουν να αναπτύξουν φιλίες και να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές συνθέσεις, κατανοώντας το βαθύτερο νόημα της τέχνης.
Οι μαθητές του PIERCE έχουν λάβει μέρος στο ISTA του 2013 που φιλοξενήθηκε στο American Collegiate Institute (ACI) στη Σμύρνη της Μ. Ασίας, στο ISTA της άνοιξης του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Takev School, επίσης στη Σμύρνη και στο ISTA του φθινοπώρου του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Brannel School στην Κορνουάλη της Αγγλίας.
Το Μάιο του 2015, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – PIERCE είχε την τιμή να φιλοξενήσει το ISTA Festival 2015, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 100 μαθητές από 7 σχολεία και 5 χώρες, που βρέθηκαν στο PIERCE από τις 7 έως τις 10 Μαΐου για ένα δημιουργικό τετραήμερο.
http://www.ista.co.uk/

ISTAΤο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων ISTA (International Schools Theater Association). Το ISTA είναι ένας μη κερδοσκοπικός, διεθνής, πολιτιστικός και αναγνωρισμένος φιλανθρωπικός οργανισμός, με έδρα τη νότια Αγγλία. Είναι μια κοινότητα νέων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, που παρέχει υψηλής ποιότητας εμπειρίες, οι οποίες αναπτύσσουν τη δημιουργική μάθηση και το διεθνισμό μέσα από το θέατρο, με έμφαση στην ποικιλομορφία και τη συνεργασία, στη γιορτή και το παιχνίδι, στη φιλία και τη συλλογικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το ISTA παράγει πάνω από 50 διεθνείς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο για νέους, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, ενώ προσφέρει συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη σε καθηγητές και καλλιτέχνες.

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, οι μαθητές γνωρίζονται και συνεργάζονται με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε θέματα τέχνης και πολιτισμού. Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών του σχολείου της χώρας που, τη συγκεκριμένη φορά, οργανώνει το Φεστιβάλ, καταλήγουν να αναπτύξουν φιλίες και να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές συνθέσεις, κατανοώντας το βαθύτερο νόημα της τέχνης.

Οι μαθητές του Pierce έχουν λάβει μέρος στο ISTA του 2013 που φιλοξενήθηκε στο American Collegiate Institute (ACI) στη Σμύρνη της Μ. Ασίας, στο ISTA της άνοιξης του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Takev School, επίσης στη Σμύρνη και στο ISTA του φθινοπώρου του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Brannel School στην Κορνουάλη της Αγγλίας. Το Μάιο του 2015, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είχε την τιμή να φιλοξενήσει το ISTA Festival 2015, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 100 μαθητές από 7 σχολεία και 5 χώρες, που βρέθηκαν στο PIERCE από τις 7 έως τις 10 Μαΐου για ένα δημιουργικό τετραήμερο. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ista.co.uk/

MSUΤο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του MSU (Michigan State University) για τα Certificate of English Language Competency (επίπεδο Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς) και Certificate of English Language Proficiency (επίπεδο Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς), ήδη από το 2009.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.msu-exams.gr/

Junior AchievementΤο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα και όραμά του είναι να βοηθήσει τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης. Το Pierce συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA, με στόχο να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της επιχειρηματικότητας, μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους. Τα προγράμματα του οργανισμού Junior Achievement έχoυν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η “Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα”. Περισσότερα στο σύνδεσμο  http://www.senja.gr/

Το Pierce, από το 2013, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (CodeWeek). Στόχος είναι η προώθηση της δημιουργικότητας, η ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων και η συνεργασία μέσω του προγραμματισμού. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί ένα κίνημα εθελοντών στην Ευρώπη, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιχειρεί να κάνει τον προγραμματισμό προσιτό σε όλους/ες, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών πληροφορικής του Κολλεγίου και στελέχη φορέων πληροφορικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν, κάθε χρόνο, την ευκαιρία να τροποποιήσουν στάσεις και να ενισχύσουν δεξιότητες και γνώσεις σε μία εποχή όπου η εκμάθηση συγγραφής κώδικα συσχετίζεται με την κατανόηση του κόσμου που εξελίσσεται ταχύτατα, με την ανακάλυψη νέων ιδεών και με την καινοτομία.

Όλα αυτά τα χρόνια οι Εκπαιδευτικοί πληροφορικής του Σχολείου μας υλοποιούν ένα σύνολο δράσεων, όπως: επισκέψεις σε φορείς όπως η Microsoft, απογευματινές δραστηριότητες συγγραφής κώδικα από τους μαθητές, παρουσιάσεις από ειδικούς του χώρου της πληροφορικής, συνεργατικές δράσεις με όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα και άλλες δράσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων πληροφορικής, με τις οποίες αναδεικνύεται η αντίληψη ότι η συγγραφή κώδικα είναι τρόπος σκέψης και όχι αποκλειστικά μάθημα πληροφορικής. Σε αναγνώριση όλων αυτών των προσπαθειών, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έλαβε από το κίνημα εθελοντών CodeWeek την πιστοποίηση του οργανωτή δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος βραβεύτηκε με το STARS Gold Rating από το Association for the Advancement of Sustainability in Higher Education (AASHE), για τις πρακτικές που εφαρμόζει και τις επιδόσεις του, στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Stars Seal GoldTο STARS (Sustainability Tracking, Assessment, and Rating System) είναι το πρώτο σύστημα μετρήσιμης αξιολόγησης της βιώσιμης ανάπτυξης για ιδρύματα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Η βαθμολόγηση γίνεται με μονάδες που συνδέουν το εύρος της βιώσιμης ανάπτυξης με δείκτες απόδοσης και κριτήρια, βασισμένα στις ακόλουθες κατηγορίες: Academics, Engagement, Operations, Planning & Administration και Innovation & Leadership. Περισσότερα εδώ.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι το ένα από τα ελάχιστα (τρία μόνο) εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και μόλις το δεύτερο στην Ευρώπη που έχει λάβει αυτήν την επιβράβευση!