ΔΕΙΤΕ

Βράβευση του Pierce στο Διαγωνισμό "Ένα Σχολείο διηγείται"

December 13, 2017

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, το Λύκειο του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα "Ένα σχολείο διηγείται", του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Ένα σχολείο διηγείται

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μαθητές της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο Σινεσχολείον "Μάθε Παιδί μου Γράμματα", αφιερωμένο στη σχολική ζωή παλαιότερων δεκαετιών, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Μπόρεσαν, με αυτόν τον τρόπο, να διηγηθούν τη σχολική πραγματικότητα του χθες και να τη συγκρίνουν με εκείνη του σήμερα σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τις σχολικές υποδομές, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και φτάνοντας μέχρι τις σχολικές φάρσες και τις πειθαρχικές και παιδαγωγικές μεθόδους, με κοινό παρονομαστή, βέβαια, τη σχέση καθηγητή και μαθητή. 

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του ΕΚΕΔΙΣΥ και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το βραβευμένο βίντεο των μαθητών μας