Posted on

Τρεις υποτροφίες για το θερινό πρόγραμμα Edge Summer School 2019 του Delaware

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση Λυκείου του Pierce βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι και φέτος, το καλοκαίρι του 2019, θα πραγματοποιηθούν τα δύο θερινά προγράμματα στα οποία λαμβάνουν μέρος, με υποτροφία, μαθητές του Pierce:

 • το πρόγραμμα του Phillips Exeter Academy (PEA) και
 • το Edge Summer Program του Πανεπιστημίου Delaware.

Το πρόγραμμα Edge Summer του Πανεπιστημίου Delaware επελέγησαν να παρακολουθήσουν οι μαθητές:
Αντωνία Πάτρα, Σωτήριος Κάκος, Θεόδωρος Ιακώβου και Μωυσής Ταραμπουλούς.

Τα δύο προγράμματα διαφέρουν ως προς το ακαδημαϊκές απαιτήσεις και την καθημερινή εμπειρία φοίτησης. Το Edge Summer Program είναι ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων, που προετοιμάζει μαθητές Λυκείου για τη μελλοντική τους φοιτητική πορεία.

Και τα δύο προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές της Α΄, Β΄ Λυκείου και ΙΒ1 (σχολικού έτους 2018-19) που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα για το οποίο επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Επειδή τα προγράμματα διαφέρουν μεταξύ τους, κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής/-τρια μπορεί να υποβάλλει αίτηση μόνο για ένα από τα δύο προγράμματα. Αιτήσεις από τον ίδιο μαθητή και για τα δύο προγράμματα δεν θα γίνουν δεκτές.

Edge Summer School Program του Πανεπιστημίου του Delaware

Τρεις μαθητές του Pierce θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Edge Summer School Program του Πανεπιστημίου Delaware, στο Newark, Delaware των ΗΠΑ με πλήρη υποτροφία, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Φέτος, είναι ο δεύτερος χρόνος που προσφέρεται το πρόγραμμα στους μαθητές του Pierce. Η υποτροφία καλύπτει πλήρως δίδακτρα δύο μαθημάτων, διαμονή στη φοιτητική εστία, καθημερινή σίτιση (πρωινό και δείπνο), πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη, χρήση των εργαστηρίων και των χώρων αναψυχής. Δεν περιλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, την έκδοση Βίζας, τα βιβλία, άλλα γεύματα ή προσωπικά έξοδα. Εκτιμάται ότι το κόστος γι’ αυτά που δεν περιλαμβάνονται στην υποτροφία είναι περίπου 1.500 δολάρια Αμερικής, για κάθε μαθητή.

Το θερινό πρόγραμμα UD Edge απευθύνεται σε μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα, αυστηρώς ακαδημαϊκό, πρόγραμμα προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο. Από μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου, οι μαθητές που θα επιλεγούν θα διαμένουν στη φοιτητική εστία της πανεπιστημιούπολης UD του Newark, θα παρακολουθήσουν δύο μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου που θα επιλέξουν οι ίδιοι από αυτά που προσφέρονται από το UD και θα συμμετέχουν σε κοινωνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα μαθήματα είναι τριών ακαδημαϊκών μονάδων και θα διδάσκονται από Δευτέρα έως Παρασκευή για 1,5 ώρα το καθένα. Τα μαθήματα Φυσικών Επιστημών και ορισμένα μαθήματα Μαθηματικών έχουν επιπλέον ώρες εργαστηρίων. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι, επίσης, προετοιμασμένοι για ένα απαιτητικό πρόγραμμα μελέτης 2 – 3 ωρών για κάθε διδακτική ώρα (μελέτη βιβλίων και καθημερινών σημειώσεων, ανάγνωση κειμένων κλπ.).

Η διαδικασία για την επιλογή των μαθητών θα είναι η εξής:

 • Παρουσίαση του προγράμματος στους μαθητές (Α΄, Β΄ Λυκείου και ΙΒ1)
 • Υποβολή αιτήσεων
 • Ανακοίνωση υποψηφίων για συνέντευξη
 • Έναρξη συνεντεύξεων
 • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: μετά το πέρας των συνεντεύξεων

Αναλυτικότερα, οι μαθητές που συμμετείχαν πέρσι στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους στους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν σχετική Αίτηση, να συντάξουν Personal Statement και να προσκομίσουν μία πρόσφατη φωτογραφία, καθώς και ένα βαθμολογημένο γραπτό, στο μάθημα των Αγγλικών. Το Personal Statement θα πρέπει να έχει γραφτεί από τον ίδιο τον υποψήφιο και να αντανακλά την προσωπικότητά του. Η Αίτηση, το Personal Statement και το γραπτό των Αγγλικών θα αξιολογηθούν από 5-μελή Επιτροπή, προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι που θα κληθούν για συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε υποψήφιο ως προς την ωριμότητα, την αυτοπεποίθηση, την ανάληψη ευθύνης, τις ηγετικές δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα, καθώς και τις σχέσεις του με τους συμμαθητές του. Συγκεντρωτικά, τα κριτήρια επιλογής είναι:

 • Ακαδημαϊκή δυνατότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του προγράμματος. Ο μέσος όρος βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου των υποψηφίων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 19 (για μαθητές Α΄, Β΄ Λυκείου) ή 38 (για μαθητές IB1)
 • Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
 • Εξαιρετική συμπεριφορά και διαγωγή στο Σχολείο
 • Συνεπής και διαρκής συμμετοχή – με διακρίσεις – σε ακαδημαϊκά προγράμματα, συνέδρια, εργαστήρια και διαγωνισμούς
 • Ανάληψη ηγετικών ρόλων και θέσεων ευθύνης
 • Ευχέρεια προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα και δεδομένα
 • Ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις ενός προγράμματος πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο κάθε πρόγραμμα θα πρέπει να τηρήσουν τις αναγραφόμενες προθεσμίες και να πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Μη τήρηση των προθεσμιών συνεπάγεται αποκλεισμό του υποψηφίου. Στο τέλος της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους στη συνέντευξη και θα λάβουν υποδείξεις για βελτίωση. Πιστεύουμε ότι και μόνο η διαδικασία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους μαθητές και καλλιεργεί δεξιότητες πολύτιμες τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη, όσο και για την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://www.udel.edu/apply/undergraduate-admissions/precollege-programs/edge/