ΔΕΙΤΕ

Φιλανθρωπικό έργο Μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου

January 30, 2018

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μαθητές του 170ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών φιλοξενήθηκαν στο Pierce και, μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου. Οι μικροί μας φίλοι πέρασαν μια ολόκληρη ημέρα διαβάζοντας παραμύθια στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, με τη βοήθεια των υπευθύνων της Βιβλιοθήκης, ζωγραφίζοντας στη Γαλαρία, αθλούμενοι στα γήπεδα και αποκτώντας έτσι νέες, κοινές εμπειρίες με τους μαθητές του Pierce. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ασκήσεις και παιχνίδια θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο. Αυτή την ξεχωριστή δράση συνδιοργάνωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες Γυμνασίου με τον Όμιλο Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού της κ. Τζωρτζίνας Κώνστα, τα τμήματα α7, β1, β6, β7 και γ7 Γυμνασίου, καθώς και τους Συμβούλους τους.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2017 μαθητές του γ5 Γυμνασίου επισκέφθηκαν το ίδρυμα "Φιλοθέη η Αθηναία" που φιλοξενεί ανήλικα κορίτσια που δεν μπορούν να μείνουν πλέον με τις οικογένειές τους. Έπαιξαν, μίλησαν με τα κορίτσια, άκουσαν τις ιστορίες τους και ήρθαν σε επαφή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Έμαθαν τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τις οποίες ωστόσο κατάφεραν να υπερνικήσουν. Τα κορίτσια αυτά συναντούν καθημερινά νέες προκλήσεις, τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια των γυναικών του ιδρύματος που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτές και την ανατροφή τους.

Στις 20 Δεκεμβρίου, τα τμήματα α6 και β4 Γυμνασίου,  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ίδρυμα Θεόφιλος. Το ϊδρυμα βοηθά πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη και οι μαθητές μας προσέφεραν τη δική τους βοήθεια ώστε το ίδρυμα να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του και στο μέλλον.