ΔΕΙΤΕ

5 υποτροφίες σε μαθητές του PIERCE για το θερινό πρόγραμμα της Phillips Exeter Academy

January 6, 2016

Το καλοκαίρι του 2015, για 2η χρονιά, πέντε ακόμη μαθητές του PIERCE, είχαν την ευκαιρία να φοιτήσουν στο θερινό σχολείο της Phillips Exeter Academy, με την ευγενική χορηγία του επενδυτή και επιχειρηματία κ. Σπύρου Μπούα. Η υποτροφία, ύψους 10.000 δολαρίων, κάλυψε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής από τις ΗΠΑ, τα δίδακτρα καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις διαθέσιμες εξορμήσεις, κατά τη διάρκεια των πέντε εβδομάδων της παραμονής τους στο campus του Exeter, στο New Hampshire. 

Οι μαθητές του PIERCE ενθουσιάστηκαν από το εμπνευσμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα και τις εξαιρετικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι συντονιστές του Exeter εκτίμησαν και αξιολόγησαν θετικά την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις, καθώς και την επιμέλεια που επέδειξαν στη μελέτη. Τέσσερις μαθητές μας παρακολούθησαν και το μάθημα SAT και έλαβαν οδηγίες και πολύτιμες συμβουλές στην προετοιμασία τους για το Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το γνωστικό υπόβαθρο που απέκτησαν στο PIERCE, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στα πειράματα και τις εργαστηριακές ασκήσεις του Exeter. Αισθάνονται ότι ήταν μια πραγματική εμπειρία ζωής, που θα τους συντροφεύει για πάντα!

Το PIERCE, για μία ακόμη χρονιά, θα έχει το προνόμιο να προσφέρει σε άλλους πέντε μαθητές του τη μοναδική ευκαιρία να φοιτήσουν στο θερινό σχολείο της Phillips Exeter Academy, με πλήρη υποτροφία, το καλοκαίρι του 2016, για 3η χρονιά. Οι  μαθητές της Α και της Β Λυκείου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και έχουν τη δυνατότητα να επιλεγούν, υποβάλλοντας υποψηφιότητα στο γραφείο της Principal του PIERCE, κ. Olga E. Julius. Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα, έως τις 26 Ιανουαρίου 2016:

  • Ένα σύντομο γραπτό δοκίμιο, στο οποίο θα αναφέρουν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους, μια αξιόλογη προσωπικότητα ή εμπειρία ζωής που τους σημάδεψε και επηρέασε την πορεία τους, καθώς και τους λόγους για τους οποίους θα ήθελαν να λάβουν μέρος στο θερινό σχολείο του Exeter. 
  • Μια πρόσφατη φωτογραφία
  • Ένα βαθμολογημένο γραπτό στο μάθημα των Αγγλικών

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για τη συνέντευξη θα υλοποιηθεί με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: 

  • Το γραπτό δοκίμιο
  • Μια συστατική επιστολή από την Επικεφαλής του ακαδημαϊκού τμήματος των Αγγλικών
  • Την πρόσφατη βαθμολογία
  • Την ενεργό συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες (που αντιπροσωπεύουν τον πρότυπο μαθητή του PIERCE)
  • Πληροφορίες οικονομικής φύσεως 

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαίρη Πετροπούλου, εσωτ. 1138 ή στο email [email protected]

Για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014, πέντε μαθητές του PIERCE συμμετείχαν με πλήρη υποτροφία στο θερινό πρόγραμμα της Phillips Exeter Academy. Οι μαθητές έζησαν για πέντε εβδομάδες στις εστίες της Ακαδημίας Phillips Exeter στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, μαζί με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες.

Η Ακαδημία Phillips Exeter, που ιδρύθηκε το 1871, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και διακεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, που προετοιμάζει μαθητές για τα κορυφαία πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Ανάμεσα στους αποφοίτους της συγκαταλέγονται οι συγγραφείς John Irving και Dan Brown, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg κ.ά.

Οι υπότροφοι ωφελούνται ακαδημαϊκά και πλουτίζουν από μια μοναδική ευκαιρία φοίτησης σε ένα τέτοιο σχολείο. Επιστρέφουν γεμάτοι χαρά και ευγνωμοσύνη και, δικαιολογημένα, θεωρούν ότι αυτή η εκπαιδευτική εμπειρία τούς αλλάζει τη ζωή. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε πώς περιγράφει η μαθήτρια του PIERCE, Αλίκη Χριστάκου, την εμπειρία της στο Exeter.

Στο θερινό σχολείο, οι μαθητές παρακολουθούν τρία συναρπαστικά μαθήματα της επιλογής τους, προκειμένου να πλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά αντικείμενα και να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, μέσω της παιδαγωγικής μεθόδου Harkness. Η διαφορά αυτής της μεθόδου είναι ότι προσεγγίζει τη γνώση τοποθετώντας το μαθητή στο επίκεντρο της μαθησιακής διαδικασίας, ωθώντας τον να θέσει ερωτήματα και να μοιραστεί τις ιδέες του σε ένα περιβάλλον στοχασμού, έρευνας, συνεργασίας και διαλόγου.

Στη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές δεν αρκούνται στη διδασκαλία εντός της τάξης αλλά συμμετέχουν σε ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες, που οργανώνονται εντός και εκτός της Ακαδημίας, βιώνοντας πραγματικά την εμπειρία των σπουδών στις ΗΠΑ. Επισκέπτονται και ξεναγούνται σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης, το Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας, την Αγορά Quincy καθώς και Κολλέγια στο Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Μασαχουσέτη.

Οι μαθητές μένουν σε μαθητικές εστίες, μια από τις πλέον πολύτιμες εμπειρίες διαβίωσης στο Exeter. Αναπτύσσουν δεσμούς με συνομηλίκους τους από πολλές και διαφορετικές χώρες και με διαφορετικά ενδιαφέροντα και προετοιμάζονται για τις συνθήκες ζωής στα κολλεγιακά τους χρόνια. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν και σε ομαδικά αθλήματα με υψηλές απαιτήσεις, όπως η υδατοσφαίριση και το σκουός και λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα μουσικής και ομίλους επιχειρηματολογίας.