Posted on

97% επιτυχία στις Πανελλαδικές, τριπλάσιο ποσοστό αριστούχων!

Θερμά συγχαρητήρια στους αποφοίτους του 2020 του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, τους αυριανούς επιστήμονες του τόπου μας, που πέτυχαν να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές και μάλιστα σε ποσοστό 97% (αντίστοιχο πανελλαδικό 77%).

Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, οι μαθητές μας μελέτησαν, απέκτησαν τα κατάλληλα εφόδια και, με την ακούραστη στήριξη των οικογενειών και την πολύτιμη συμβολή των καθηγητών τους, ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους και έκαναν πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρά τους.

Οι 6 στους 10 εισάγονται σε σχολές της Αθήνας και του Πειραιά, παράμετρος σημαντική σε μια εποχή που, λόγω των δυσμενών συνθηκών, η φοίτηση σε άλλη πόλη δεν είναι τόσο εύκολη όσο στο παρελθόν.

75% των εισακτέων πέτυχαν να εισαχθούν σε σχολές αυξημένης ζήτησης:

  • 7 απόφοιτοι εισάγονται σε Νομικές σχολές (3 στη Νομική Αθηνών και 4 σε Νομικές Σχολές εκτός Αθηνών)
  • 5 απόφοιτοι εισάγονται σε Ιατρικές σχολές (3 στην Ιατρική Αθηνών, 2 σε Ιατρικές Σχολές εκτός Αθηνών) και άλλοι 5 σε Οδοντιατρική και Φαρμακευτική
  • 30 απόφοιτοι εισάγονται σε Πολυτεχνικές σχολές (13 στο ΕΜΠ) και οι υπόλοιποι σε Πολυτεχνικές Σχολές εκτός Αθηνών
  • 40 απόφοιτοι του Pierce θα φοιτήσουν σε κορυφαία Οικονομικά τμήματα (ΔΕΤ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ).

Δείτε τις επιτυχίες των αποφοίτων του 2020.

 

 

Περισσότεροι από 35 απόφοιτοι του 2020, αξιοποιώντας την υποτροφία 50% επί των διδάκτρων που απολαμβάνουν οι απόφοιτοι του Pierce, επέλεξαν να συνεχίσουν στο Deree – The American College of Greece, είτε σε πλήρες πρόγραμμα σπουδών (Major) είτε σε πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών (Minor) με το δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθησαν.

Επίσης, περισσότεροι από 20 απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου, αφού υπέβαλαν αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού, έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι περισσότεροι από αυτούς έλαβαν πλήρη ή μερική υποτροφία:

  • Μεγάλη Βρετανία: University of Exeter (Νομικές Σπουδές), Arts University Bournemouth (Σχεδιασμός, κατασκευή μοντέλων), University of Nottingham (Νομικές Σπουδές), University of Reading (Βιολογία, Καλές Τέχνες, Διοίκηση Επιχειρήσεων), University of York (Μουσικές Σπουδές), University of Bristol (Βιοχημεία, Φαρμακευτική), University of Kent (Νομικές Σπουδές), University of Sheffield (Δημοσιογραφία), University of Surrey (Χημικός Μηχανικός)
  • Ηνωμένες Πολιτείες: St. Olaf, Fordham University, Boston University
  • Καναδάς: Ryerson
  • Ιταλία: Bocconi (Διοίκηση Επιχειρήσεων)
  • Ολλανδία: Eindhoven University of Technology – TU/e (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Radboud (Βιολογία)

Οι τελειόφοιτοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες της φετινής χρονιάς, κατέκτησαν την κορυφή στις εξετάσεις τους, με σχεδόν τριπλάσιο ποσοστό του πανελλαδικού ποσοστού στις άριστες βαθμολογίες (πάνω από 18.000 μόρια)!

Οι μαθητές μας προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, παρακολούθησαν τα μαθήματά τους τόσο στην αίθουσα όσο και εξ αποστάσεως και μελέτησαν με τη διαρκή υποστήριξη των καθηγητών τους. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, είδαν τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται και τις προσδοκίες τους να γίνονται πραγματικότητα!

Το 7,5% των υποψηφίων της φετινής χρονιάς συγκέντρωσε πάνω από 18.000 μόρια, ποσοστό που είναι σχεδόν τριπλάσιο του αντίστοιχου πανελλαδικού μέσου όρου (2,9%) και, ταυτόχρονα, πάνω από 15.000 μόρια συγκέντρωσε το 54% των υποψηφίων (αντίστοιχο πανελλαδικό 23%).

Στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, την Ιστορία και την Πληροφορική οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία (18 – 20) σε ποσοστό τριπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου, όταν συγκεκριμένα, στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, το θέμα είχε αρκετές δυσκολίες και, συνεπώς, χαμηλούς βαθμούς.

Στα Αρχαία Ελληνικά και την Οικονομία, οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία σε ποσοστό 2,5 φορές του πανελλαδικού μέσου όρου ενώ στη Φυσική, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά, τη Χημεία και την Κοινωνιολογία το ποσοστό των αριστούχων του Pierce είναι διπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου!

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία των μαθητών μας σε όλα τα μαθήματα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο.

Η αριστεία και η διάκριση αποτελούν την επιβράβευση της προσπάθειας και μας κάνουν, τόσο τους καθηγητές όσο και τη Διοίκηση του Σχολείου, ιδιαίτερα υπερήφανους για τις επιτυχίες των παιδιών μας!