Posted on

Αίτηση – Δήλωση Πανελλαδικών Εξετάσεων (έως 9 Απριλίου)

Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ (Νέο σύστημα μαθητές και απόφοιτοι – Παλαιό σύστημα ΜΟΝΟ απόφοιτοι), όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 (μαθητές της Γ’ Λυκείου και απόφοιτοι) πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειο, Αίτηση – Δήλωση (Νέο σύστημα μαθητές και απόφοιτοιΠαλαιό σύστημα ΜΟΝΟ απόφοιτοι), από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. Επίσης, στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε τις Οδηγίες Συμπλήρωσης (Νέο σύστημα μαθητές και απόφοιτοιΠαλαιό σύστημα ΜΟΝΟ απόφοιτοι) και την Αίτηση για τα Μουσικά τμήματα.

Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Η Αίτηση – Δήλωση θα πρέπει να αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας και, αφού μελετήσετε τις οδηγίες, να συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση, πολύ προσεκτικά (μόνο τα γκρι στοιχεία).
  2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποστείλετε ΜΟΝΟ την Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) στο email pe2020@acg.edu, (Word, σκαναρισμένη ή φωτογραφία) το αργότερο έως και τις 9 Απριλίου 2020.
  3. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θελήσει, εντός του διαστήματος υποβολής, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα, με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.
  4. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων και πλήρους αποτύπωσης των επιθυμιών σας, θα υπογράψετε και θα παραλάβετε ένα αντίγραφο της Α-Δ (με την υπογραφή του Διευθυντή του Λυκείου), το οποίο και θα φυλάξετε μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Μη συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές: Οι μαθητές που έχουν αποφασίσει να μη λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας μέχρι το πεδίο 10, θα πρέπει στο πεδίο 11 να γράψετε ΟΧΙ. Υπενθυμίζεται ότι, με αυτή την ενέργεια, θα αποκλειστείτε από τη διαδικασία των Πανελλαδικών. Σε περίπτωση που δεν είστε ακόμη βέβαιοι για την απόφασή σας, είναι προτιμότερο να γράψετε τώρα ΝΑΙ (το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε γνώμη στην πορεία), παρά ΟΧΙ που σας αποκλείει από τη διαδικασία, από τώρα και χωρίς δυνατότητα να αλλάξετε γνώμη.
  • Εισαγωγή σε Μουσικά τμήματα: Στην ίδια προθεσμία (30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου) οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν/αποστέλλουν στο ίδιο email (pe2020@acg.edu) και την Αίτηση για τα Μουσικά Τμήματα.
  • Εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού: Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις παραπάνω σχολές θα πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα. Μπορείτε και να μη δηλώσετε τώρα την επιθυμία σας για τις παραπάνω Σχολές, θα πρέπει όμως υποχρεωτικά, να παρακολουθείτε μόνοι σας τις ανακοινώσεις – προκηρύξεις των Σχολών για υποβολή Αίτησης και συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις κάθε Σχολής. Είναι προτιμότερο, εάν το σκέφτεστε ακόμη, να το δηλώσετε τώρα (έστω κι αν αλλάξετε γνώμη στην πορεία), ώστε να σας ενημερώνουμε εμείς για τις σχετικές προκηρύξεις και ημερομηνίες.
  • Εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ: Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  • Προφορικά εξεταζόμενοι: Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, θα πρέπει, έως και τις 9 Απριλίου να υποβάλουν/αποστείλουν στο ίδιο email (pe2020@acg.edu), μαζί με την Α-Δ, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Γνωμάτευση και Αίτηση Κηδεμόνα), αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει και ΕΦΟΣΟΝ βέβαια δεν τα έχουν ήδη καταθέσει στο Λύκειο. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο, εδώ.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και Πέμπτη 9 Απριλίου 2020) πρέπει να τηρηθεί από όλους τους μαθητές και αποφοίτους. Σε κάθε περίπτωση, σε επόμενο χρονικό στάδιο, θα ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων και των προτιμήσεων των υποψηφίων και θα αποκατασταθούν τυχόν ελλείψεις ή σφάλματα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση/ απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Μ. Σιάμο, στο τηλ. 210 6009800 (εσωτ. 1163, Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 έως 14:00), στο κινητό τηλ. 6944 642604, καθώς και στο email msiamos@acg.edu

Με εκτίμηση και ευχές για υγεία, δύναμη και επιτυχίες!