ΔΕΙΤΕ

Άριστες βαθμολογίες, τετραπλάσιοι του πανελλαδικού ποσοστού οι υποψήφιοι με πάνω από 18.000 μόρια!

July 17, 2018

Οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου του 2018 του Pierce, με τις εξαιρετικές επιδόσεις που πέτυχαν και φέτος, στις Πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και την αφοσίωση στο στόχο τους και ανέδειξαν τη συστηματική και ολοκληρωμένη, καθημερινή προετοιμασία στην τάξη, από τους καθηγητές τους. Συνεχίζοντας μια διαρκή παράδοση επιτυχιών και διακρίσεων, οι τελειόφοιτοι του 2018 σημείωσαν υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα και προσβλέπουν σε εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα μαθήματα και των μορίων που συγκέντρωσαν για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι απόφοιτοι του Pierce έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των στόχων τους. Το 16,3% των υποψηφίων της φετινής χρονιάς συγκέντρωσε πάνω από 18.000 μόρια, ποσοστό που είναι τετραπλάσιο του αντίστοιχου πανελλαδικού μέσου όρου και, ταυτόχρονα, πάνω από 15.000 μόρια συγκέντρωσε το 48% των υποψηφίων (αντίστοιχο πανελλαδικό 24%). 

Moria 2018

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί την κλιμάκωση των μορίων για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.

  • Στη Νεοελληνική Γλώσσα, οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία (18 – 20) σε ποσοστό τετραπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου (3,88% έναντι 0,85%) σε ένα θέμα που είχε αρκετές δυσκολίες στην κατανόηση και, συνεπώς, χαμηλούς βαθμούς στην περίληψη. 
  • Στα Αρχαία Ελληνικά (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές) οι μαθητές μας πέτυχαν άριστη βαθμολογία σε ποσοστό πενταπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (21,88% έναντι 4,67%) και, ταυτόχρονα, πάνω από 15 έγραψε το 40% των μαθητών του Pierce (αντίστοιχο πανελλαδικό 24%).
  • Στη Βιολογία (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Επιστήμες Υγείας) το ποσοστό αριστούχων του Pierce είναι διπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (30,77% έναντι 15,38%) και στη Χημεία 40,91% έναντι 23,1%.
  • Στα Μαθηματικά των Θετικών Επιστημών (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για όσους στοχεύουν σε Πολυτεχνεία), το ποσοστό αριστούχων είναι τριπλάσιο του πανελλαδικού μ.ό. (16,67% έναντι 4,98%) και, ταυτόχρονα, πάνω από 15 έγραψε το 50% των μαθητών του Pierce (αντίστοιχο πανελλαδικό 19%).
  • Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής) το ποσοστό αριστούχων του Pierce είναι 63% (αντίστοιχο πανελλαδικό 21,82%) και στα Μαθηματικά των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής οι άριστες βαθμολογίες είναι 12 φορές περισσότερες του πανελλαδικού μ.ό. (7,41% έναντι 0,58%).

Δείτε, στον πίνακα που ακολουθεί, το ποσοστό των αριστούχων ανά μάθημα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο:

Άριστα

Η αριστεία και η διάκριση αποτελούν την επιβράβευση της προσπάθειας και μας κάνουν, τόσο τους καθηγητές όσο και τη Διοίκηση του Σχολείου, ιδιαίτερα υπερήφανους για τις επιτυχίες των παιδιών μας.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία των μαθητών μας σε όλα τα μαθήματα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο