ΔΕΙΤΕ

Pierce: Μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία!

March 10, 2018

Στο Pierce, η παιδαγωγική διαδικασία δεν περιορίζεται στα όρια των σχολικών βιβλίων. Γιατί πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη διαπαιδαγώγηση κρίνεται από τη διαμόρφωση της πολύπλευρης προσωπικότητας του μαθητή και από την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων του.

Γι' αυτό φροντίζουμε να αναπτύσσει κάθε παιδί τις ξεχωριστές του δεξιότητες ώστε να χτίσει την προσωπικότητά του, να είναι καθημερινά ευτυχισμένο και να πετύχει τους στόχους του: την εισαγωγή σε διακεκριμένες σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων, ή πανεπιστημίων του εξωτερικού, τη διεκδίκηση μιας υποτροφίας. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: 98% των μαθητών μας που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις το 2014 φοιτούν πλέον σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κορυφαίες σχολές της Αθήνας και του Πειραιά. Άλλοι μαθητές μας έγιναν δεκτοί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ενώ κάποιοι συνέχισαν τις σπουδές τους με υποτροφία στο Deree – The American College of Greece. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιτυχίες των μαθητών μας, κάντε κλικ εδώ.

Από πού πηγάζει όμως η επιτυχία; Πώς βοηθά το Pierce τους μαθητές του να δημιουργήσουν πολύπλευρες προσωπικότητες, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους; Η απάντηση βρίσκεται στην πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία εντός και εκτός τάξης, στα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά «εργαλεία», στην εξατομικευμένη φροντίδα και στις απίστευτες ευκαιρίες υποτροφιών που προσφέρει το σχολείο.

Πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία. Ένα σχολικό πρόγραμμα που βάζει τον μαθητή στο επίκεντρο με ενεργή συμμετοχή στο μάθημα, υποστήριξη μέσω e-tutoring και έντονη διαδραστικότητα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Blackboard. Λειτουργία Ομίλων που εγγυώνται ότι το ταλέντο κάθε παιδιού θα αναδειχθεί. Μία οργανωμένη Μαθητική Κοινότητα που διδάσκει στα παιδιά πώς να συνεργάζονται ως δημιουργικά μέλη ενός συνόλου για το κοινό καλό. Ευκαιρίες συμμετοχής σε διεθνή προγράμματα και υποτροφίες για το θερινό πρόγραμμα του φημισμένου Phillips Exeter Academy, που χαρίζουν στους μαθητές μας εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Ένα ατελείωτο πεδίο δραστηριοτήτων σ' ένα κατάφυτο campus με υπερσύγχρονες μαθητικές και αθλητικές εγκαταστάσεις που συνιστούν το ιδανικό σχολικό περιβάλλον.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα προετοιμάζουν τα παιδιά, όχι μόνο για μία επιτυχημένη πορεία σπουδών, αλλά για μία επιτυχημένη πορεία ζωής.

Εξειδικευμένα προγράμματα. Το Pierce προσφέρει υποστήριξη σε κάθε μαθητή, ανάλογα με την επιλογή του ως προς την πορεία σπουδών. Έτσι, για τους μαθητές του Λυκείου που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, λειτουργεί συμπληρωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για καλύτερη εμπέδωση, ενώ για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, παραδίδονται μαθήματα SATs και A levels και παρέχεται εξειδικευμένη βοήθεια από το Γραφείο Συμβουλευτικής για Σπουδές στο Εξωτερικό. Επιπλέον, μετά από συστηματική έρευνα δύο ετών, το Pierce θα προχωρήσει στην δημιουργία ειδικά στελεχωμένου τμήματος International Baccalaureate (IB) που θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Εξατομικευμένη φροντίδα. Στο Pierce όλα τα τμήματα κάθε τάξης λειτουργούν ως ξεχωριστές ολοκληρωμένες μονάδες, διασφαλίζοντας ότι κάθε μαθητής έχει την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται. Επιπλέον, για κάθε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του σχολείου υπάρχει ο αντίστοιχος Καθηγητής – Σύμβουλος που φροντίζει για την ομαλή λειτουργία και την εξέλιξη της τάξης ως κοινωνικού συνόλου. Οι καθηγητές, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων έχει μεταπτυχιακή ειδίκευση, γνωρίζουν τις ανάγκες και τις δεξιότητες κάθε παιδιού, κάτι που διαπιστώνεται από την πρώτη κιόλας συνάντηση γονέων και καθηγητών.

Ευκαιρίες υποτροφιών. Από τότε που η Mary West, πριν από 140 χρόνια, ίδρυσε το Αμερικανικό Κολλέγιο για να προσφέρει το αγαθό της εκπαίδευσης σε κορίτσια, η αποστολή του Κολλεγίου παραμένει η ίδια: η παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σε ακόμη περισσότερα παιδιά. Γι' αυτό, και φέτος, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Συμβούλιο Επιτρόπων του Κολλεγίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, το Pierce προσφέρει 1 εκ. ευρώ σε υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκής επίδοσης ή/και οικονομικής ανάγκης, καθώς και αθλητικές υποτροφίες για μαθητές που διακρίνονται σε αθλήματα κι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους φοιτώντας σε ένα σχολείο με μακρά παράδοση στον αθλητισμό. Μάθετε περισσότερα για τις υποτροφίες εδώ.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό μας έντυπο.