ΔΕΙΤΕ

Ο όμιλος Internet of Things με Arduino και Raspberry Pi στην ΕΡΤ

March 29, 2018

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, οι 20 μαθητές της Α Λυκείου, μέλη του Ομίλου "Internet of Things με Arduino και Raspberry Pi", παρουσίασαν τη δουλειά τους, στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" της ΕΡΤ-1 .

Οι μαθητές συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη, εξήγησαν τη λειτουργία και τους στόχους του Ομίλου, καθώς το ρόλο του κάθε μέλους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων. Τους συνόδευαν ο υπεύθυνος του Ομίλου κ. Νίκος Βασιλάκος και ο καθηγητής Πληροφορικής του Pierce, κ. Φώτης Κατσοχρήστος. 

Η παρουσίαση άρχισε και τελείωσε με επίδειξη των δυνατοτήτων του ρομπότ που δημιούργησαν οι μαθητές!

Internet of Things

Ο Όμιλος εισάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο και τις λειτουργίες του Internet of Things (IoT), με στόχο να δημιουργήσουν διασυνδέσεις επικοινωνίας του εικονικού με τον φυσικό κόσμο και την υλοποίηση του smart home (έξυπνο σπίτι). Αφού γνωρίσουν την απλότητα των λειτουργιών και εξοικειωθούν με το υλικό σε επίπεδο hardware και software, οι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τις δικές τους έξυπνες διασυνδέσεις, με ασπίδες επέκτασης (shields), σενσοράκια (sensors) και ψηφιακές πύλες επικοινωνίας.