ΔΕΙΤΕ

Προληπτική Παρέμβαση για το Κάπνισμα, για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

October 20, 2017

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του μαθήματος "Αγωγή Υγείας και Περιβάλλοντος", οι μαθητές όλων των τμημάτων της A΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν προληπτική παρέμβαση για το Κάπνισμα, συμμετέχοντας στο βιωματικό πρόγραμμα HEART "Μαθαίνω να μην καπνίζω", ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος.

Smoking Gymnasium

Ομιλήτριες ήταν η κα. Μαρίνα Δέμη, Msc, Βιολόγος, υπεύθυνη υλοποίησης των προληπτικών παρεμβάσεων για το κάπνισμα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμεριακνικού Κολλεγίου Ελλάδος και η κα. Βάσω  Ευαγγελοπούλου, PhD, Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος, πρώην Διευθύντρια του Ερυθρού και Κυανού Σταυρού και νυν Σύμβουλος των Ερευνητικών Προγραμμάτων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. 

Smoking Gymnasium

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν, βιωματικά, για ποικίλα θέματα, όπως: οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, η εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού, οι αιτιολογικοί παράγοντες έναρξης του καπνίσματος -δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης - και η ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την προστασία του εαυτού μας από τη συγκεκριμένη εξάρτηση.