ΔΕΙΤΕ

Harvard Prize Book and Breakfast in Boston

October 5, 2017

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, στην Αποφοίτηση του 2017, είχα την τιμή να μου απονεμηθεί το βραβείο Harvard Prize Book από την S. Sue Horner, απόφοιτο του Harvard και εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Ως μέρος του βραβείου, μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω στη Βοστώνη και να παρευρεθώ στο Harvard Prize Book Breakfast, μια τιμητική εκδήλωση για τους βραβευμένους μαθητές από κάθε πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και από όλο τον κόσμο. 

Harvard Prize BookHarvard Prize Book

Το Harvard Prize Book Breakfast διοργανώθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Harvard Club της Βοστώνης και ήταν μια μοναδική εκδήλωση, με προσφωνήσεις τόσο από αποφοίτους του πανεπιστημίου, όσο και από διαπρεπείς εκπαιδευτικούς. Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το σχολείο, μαζί με τον Πρόεδρο Dr. David G. Horner και την σύζυγό του S. Sue Horner. 

Ένα ξεχωριστό κομμάτι του ταξιδιού μου στη Βοστώνη ήταν η διαμονή μου στο Πανεπιστήμιο Harvard. Φιλοξενούμενη από μια πρωτοετή μαθήτρια μηχανικής, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μαθήματα Βιοτεχνολογίας και Μαθηματικών από διακεκριμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου, να συμμετάσχω σε εργαστήρια Βιολογίας, να επισκεφτώ το ιστορικό Annenberg Hall και να παρευρεθώ σε εκδηλώσεις της μαθητικής κοινότητας του Harvard. Ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερη εμπειρία που μου πρόσφερε μια "γεύση" της μεγάλης ιστορίας και της ιδιαίτερης ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου. 

Harvard Prize Book

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων γι' αυτήν την εμπειρία και θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τη σύζυγό, καθώς και το σχολείο μου για τη διαρκή υποστήριξη. Το Pierce, σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής μου, μου έχει προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να αναπτύξω τις ακαδημαϊκές μου ικανότητές και να ανακαλύψω τα ξεχωριστά μου ενδιαφέροντα. Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και ευχαριστώ θερμά το Pierce που μου προσέφερε αυτήν τη δυνατότητα. 

Σοφία Χαβελέ - Δασταμάνη