ΔΕΙΤΕ

Οι "Neighbors" του Pierce εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Τελικό του Διαγωνισμού της ΕΚΤ!

March 11, 2018

Η ομάδα "Neighbors" του Λυκείου του Pierce προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό με τις 5 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο πλαίσιο του διαγωνισμού "Generation Euro Students’ Award 2018" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)!

Η ομάδα "Neighbors", που αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου Πέννυ Αργύρη, Κωνσταντίνα Βενιέρη, Ρέινα Φελούς και Μαργιάννα Χρονοπούλου (ΙΒ). Η ομάδα θα διαγωνιστεί στις 12 Μαρτίου 2018, μαζί με τις ομάδες από άλλα 4 σχολεία ευρωπαΐκών χωρών (Φινλανδία, Εσθονία, Ιταλία και Ελβετία), για την κατάκτηση της 1ης θέσης, η οποία θα επιτρέψει στη νικήτρια ομάδα να ταξιδέψει στη Φρανκφούρτη στις 10 και 11 Απριλίου 2018, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την ΕΚΤ! Δείτε την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η εξέταση της 12ης Μαρτίου είναι μια online παρουσίαση ενώπιον κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ. Οι μαθήτριες μπορούν να επιλέξουν να παρουσιάσουν είτε με συνέντευξη, ή με talk show, ή μέσω θεατρικού έργου, ή video, ή με απλή power point παρουσίαση. Όπως και στον 2ο Γύρο, κλειδί της επιτυχίας είναι η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία! Οι μαθήτριες θα κληθούν να εξηγήσουν στους κριτές τι είναι αυτό που τις ενέπνευσε να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό GESA 2018 και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο video! H παρουσίαση της Ομάδας θα είναι 15λεπτη και θα ακολουθήσει μια 15λεπτη περίοδος με ερωτήσεις - απαντήσεις. 

Ο διαγωνισμός GESA διεξάγεται από το 2011 και το Pierce συμμετέχει για πρώτη φορά στην τρέχουσα σχολική περίοδο 2017-18. Στον 1ο Γύρο πήραν μέρος 10 ομάδες αποτελούμενες από 4 ή 5 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου. Όλες οι ομάδες πέτυχαν υψηλές επιδόσεις! Τρεις από αυτές έφτασαν το απόλυτα άριστα 100/100 και πέρασαν στο 2ο Γύρο, απαντώντας σε ένα online test με 30 απαιτητικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με θέμα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τη νομισματική πολιτική, το ευρώ κ.λπ.  Δείτε εδώ. Στον 2ο Γύρο οι τρεις ομάδες ετοίμασαν και απέστειλαν στην ΕΚΤ τρεις πρωτότυπες εργασίες. Από τις τρεις ομάδες, η Ομάδα Neighbors κατάφερε και πέρασε στον μεγάλο τελικό, ετοιμάζοντας και υποβάλλοντας ένα εξαιρετικό video, με θέμα τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία στην ΕΚΤ!

Συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή επιτυχία στις μαθήτριές μας!