Ο Δρ. Γεώργιος Κριντήρας, ερευνητής στην πολυεθνική εταιρεία Givaudan στην Ολλανδία, με ειδίκευση στις νέες τεχνολογίες στον διατροφικό τομέα, παρουσίασε σε μαθητές δύο τμημάτων Αγγλικών της Β’ Γυμνασίου “Το μέλλον των φυτικών πρωτεϊνών”. Ο Δρ. Κριντήρας παρουσίασε τις φυτικές πρωτεΐνες στα παιδιά, εξήγησε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή κρέατος που έχει παρόμοια γεύση και υφή με το κανονικό κρέας. Επιπλέον, εξήγησε τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο για την παραγωγή αυτού του προϊόντος, και τέλος, την επίδραση που έχουν οι διατροφικές επιλογές μας στο περιβάλλον.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το έργο και τη σταδιοδρομία ενός ερευνητή, καθώς και τις προκλήσεις του επαγγέλματος. Τέλος, οι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις και τις σκέψεις τους και τις έστειλαν στον κ. Κριντήρα.