ΔΕΙΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

December 6, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για το Περιβάλλον, συνεργασία της Ελληνικής
Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και του
PIERCE 

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και το PIERCE-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνδιοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ανθρώπινες Αξίες και Περιβάλλον», στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια», το οποίο συντονίζουν η ΕΕΠΦ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης.

Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του PIERCE (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή), το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012  από τις 09:00 έως τις 17:00.

Περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, εκθέσεις φωτογραφικού κ.ά. υλικού, δρώμενα, προβολές, κ.ά.

Στην εκδήλωση θα συνεισφέρει με ειδική έκθεση για τα δάση και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι, μέσα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και ιδιαίτερα μέσα από τη Δράση «Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν», οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς και το κοινό που θα επισκεφτεί τις εκθέσεις και θα παρακολουθήσει τις προβολές και τα δρώμενα, να πάρουν ερεθίσματα ώστε να:

  • Nα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στις ανθρώπινες αξίες.
  • Να  αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα υπαγορεύονται από το σεβασμό στις αξίες αυτές και στο Περιβάλλον.
  • Να προβάλουν και να αναπτύξουν συμπεριφορές με γνώμονα το σεβασμό στις ανάγκες των μελλοντικών γενεών γνωρίζοντας ότι οι φυσικοί πόροι είναι ανάγκη να χρησιμοποιούνται με περίσκεψη που θα εγγυάται την αειφορία.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Καθ. Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, η Καθ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, Κοσμήτωρ Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών  και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Καλαμάτα και η κ. Αιμιλία Γερουλάνου, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη & Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Χορηγός της ημερίδας είναι η ALPHA BANK.

Πληροφορίες:

Xάρης Δασκαλοθανάσης, Office of Media Relations and Publications, The American College of Greece, +30 210 600 9800 ext. 1435; [email protected]; www.acg.edu

Χριστίνα Θεοδωρίκα, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Τηλ. 210 3224944 (εσωτ. 104), E-mail: [email protected], Ιστοθέση: http://www.eepf.gr