ΔΕΙΤΕ

Παρουσίαση του Pierce e-tutoring online program στην 22η SciFY Academy

January 5, 2018

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της 22ης SciFY Academy, με θέμα "eLearning: Εργαλεία και Μεθοδολογία" παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό – μετά από πρόσκληση των διοργανωτών – το Pierce e-tutoring online program, που αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών που λειτουργεί στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Pierce -Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Διαδικτύου, από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

SciFY

Η ομιλία – την παρουσίαση της οποίας μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο – αρχικά εστίασε στο πλαίσιο πρόσθετης στήριξης μαθητών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Pierce και αναλυτική προσέγγιση του Pierce e-tutoring online program, όπου αναδείχθηκε ο πρωτοποριακός για την ελληνική σχολική εκπαίδευση προσανατολισμός του και ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζονται οι μαθητές. Στη συνέχεια, έγινε σύνδεση στο e-tutoring και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και όσους την παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως, να δουν ζωντανά μέρος της συνεδρίας που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή η κα Γεωργία Μιχαλοπούλου, μαθηματικός και e-tutor στο Pierce.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκε η ευκαιρία βαθύτερης κατανόησης του e-tutoring. Μετά το τέλος της παρουσίασης αρκετοί από τους παρευρισκόμενους προσέγγισαν την ομάδα των καθητηγητών του Pierce, δίνοντας συγχαρητήρια για το πρόγραμμα και προσθέτοντας πόσο τυχεροί είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce που έχουν στη διάθεσή τους ένα τέτοιο πρόγραμμα υποστήριξης.

H 22nd SciFY Academy πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της SciFY στο INNOVATHENS.