ΔΕΙΤΕ

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Ημέρες Τέχνης 2018"

October 8, 2017

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, θα υλοποιήσουν πρόγραμμα πολιτιστικών δρωμένων με την ονομασία "Ημέρες Τέχνης". Τα εν λόγω δρώμενα περιλαμβάνουν θεάματα, ακούσματα, δράσεις και δημιουργίες από κάθε χώρο της Τέχνης και της καλλιτεχνικής δραστηριότητας (θεατρική παράσταση, έκθεση ζωγραφικής, γλυπτική δημιουργία, τραγούδι, χορό, εκφραστική ανάγνωση, video, installation κ.λπ.) με ένα κοινό θέμα που διαφοροποιείται σε κάθε Φεστιβάλ. 

Το θέμα για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά είναι: "Η γυναίκα στο χρόνο και την τέχνη".

Στις "Ημέρες Τέχνης" μπορεί να λάβει μέρος οποιοδήποτε σχολείο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημόσιο ή ιδιωτικό, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ο χρόνος παρουσίασης των δημιουργιών θα είναι η Άνοιξη 2018, 23 - 25 Απριλίου (σε πρωινό ωράριο), ενώ ως χώρος ορίζεται το Campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή), το Ανοιχτό Θέατρο, το Black Box Theater, το Θέατρο του Pierce ή κάποιος άλλος χώρος του Κολλεγίου που θα κριθεί κατάλληλος, καθώς και οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης", με το οποίο θα έχουμε συνεργασία.

Στόχος της παρουσίασης αυτών των δημιουργιών δεν είναι η διοργάνωση και η διεξαγωγή ενός φεστιβάλ ή διαγωνισμού με βραβεία, με ευχαριστημένους και δυσαρεστημένους μαθητές και μαθήτριες. Στόχος μας είναι η επαφή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών της είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας.

Τις εκδηλώσεις που θα γίνουν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εφόσον μπορούν να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Ημέρες Τέχνης 2018", σας παρακαλούμε, εφόσον θέλετε να συμμετάσχετε, να αποστείλετε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 στο [email protected] με τα ακόλουθα στοιχεία (βλ. σχετική φόρμα): 

  • επωνυμία σχολείου 
  • όνομα υπεύθυνου για το πρόγραμμα
  • διεύθυνση αλληλογραφίας
  • τηλέφωνα επικοινωνίας
  • είδος δραστηριότητας με την οποία θα συμμετάσχετε

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ανταπόκριση και την υποστήριξή σας για μια επιτυχή συνεργασία.

Υπεύθυνος διοργάνωσης του Φεστιβάλ:
κ. Γιάννος Τσατάλης, Φιλόλογος, Επικεφαλής τμήματος Αρχαίων Ελληνικών,
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6009800 - 9, εσωτ. 1169 και 1170
E-mail: [email protected]
Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή 15342, Αττική