Posted on

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, Τετάρτη 22 – Παρασκευή 24 Απριλίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις 22, 23 και 24 Απριλίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Deree, κατόπιν ειδικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, εν μέσω της πανδημίας, καλώντας τα μέλη της ευρύτερης κοινότητάς του να συνεισφέρουν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές (διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Pierce, Deree και Alba, φοιτητές του Deree και του Alba, γονείς μαθητών και αποφοίτους Pierce, Deree και Alba), ιδιαίτερα όμως τους γονείς των μαθητών του Pierce που αποτέλεσαν ένα σημαντικό αριθμό στο σύνολο των αιμοδοτών. Συλλέχθηκαν 125 μονάδες αίματος και ενισχύθηκαν τα αποθέματα αίματος των νοσοκομείων Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός”, Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας” και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”.

Στη φωτογραφία, η κα Κωνσταντίνα Πολίτη, Επίκουρος Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής ΕΚΠΑ και Επιστημονική Σύμβουλος του ΕΟΔΥ και του ΣΚΑΕΜ, μαζί με το κλιμάκιο αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός”.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και απόφοιτος του Pierce, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, “ο ΕΟΔΥ επιθυμεί να συνεργαστεί εκ νέου με το Κολλέγιο, στο εγγύς μέλλον, για να οργανώσει περισσότερες αιμοληψίες”, μία δέσμευση που το Κολλέγιο αναλαμβάνει με χαρά.

Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας. Το Κολλέγιο, πιστό στα ιδανικά και την αποστολή του “να υπηρετεί και να μην υπηρετείται” (Non ministrari sed ministrare) και με την πολύτιμη στήριξη όλης της κοινότητας του Σχολείου, θα συνεχίσει να συμμετέχει σε κοινωνικές πρωτοβουλίες προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας.

Ακολουθούν οι οδηγίες και οι λεπτομέρειες της αιμοδοσίας: ποιοι μπορούν και ποιοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα.

Πριν φύγετε από το σπίτι, στείλτε SMS με τον κωδικό 1 στο 13033, για να εξασφαλίσετε την άδεια μετακίνησης που καλύπτει και την αιμοδοσία. Οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν στο ευρύχωρο Deree Student Lounge ενώ το Deree Main Corridor θα διατεθεί ως χώρος αναμονής, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το πάρκινγκ θα επιτρέπεται στις εγκαταστάσεις του Σχολείου. Στο χώρο θα προσφέρονται μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, ωστόσο βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Δε θα χρειαστεί να διαθέσετε περισσότερα από 30 λεπτά από το χρόνο σας.

Because ACG Cares!

Μέσα στην πρωτόγνωρη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε, επιλέγουμε να συνεχίσουμε την πρωτοβουλία ACG Community Service Days του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, αυτήν τη φορά με τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας για αναπλήρωση των λιγοστών αποθεμάτων αίματος στα νοσοκομεία της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Μαρίνα Δέμη στο 210 600 9800 ext. 1446/1029 ή με την κ. Βίβιαν Γιαννοπούλου στο 6945 802 318.

Οργάνωση:
ACG Center of Excellence for Sustainability ─ Office of Public Affairs
Deree Office of Student Affairs
ACG Health & Wellness Center
ACG Office of Advancement
Alba Quality and Career & Alumni Offices
Deree Health and Social Awareness Club
Deree SERF Organization

Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος