Posted on

“Εξερευνώντας τα όρια”: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση!

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών του, διοργάνωσε ημερίδα για όλους τους Διδάσκοντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Pierce, με θέμα: “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση, εξερευνώντας τα όρια και υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις”.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι:

  • Βασίλης Οικονόμου, Σύμβουλος για θέματα Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης, με πολυετή εμπειρία σε θέματα ένταξης και αξιοποίησης της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όραμά του είναι να εμπλέξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, Εκπαιδευτικών και Γονέων στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση.
  • Θανάσης Δρίβας, Καθηγητής Πληροφορικής στο Pierce και Μηχανικός Δεδομένων Παρατήρησης Γης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την τηλεπισκόπηση, τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία της εποχής μας, φέρνοντας μαζί της σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην εκπαίδευση. Η αξιοποίηση της ΤΝ στην εκπαίδευση προσφέρει νέες δυνατότητες για αναβάθμιση των μεθόδων διδασκαλίας, αξιολόγησης και εξατομικευμένης μάθησης, με στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Όπως είναι, όμως, φυσικό, η ένταξη της ΤΝ στην εκπαίδευση εγείρει και μια σειρά από ζητήματα και προκλήσεις, όπως οι ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις των εφαρμογών της, η διατήρηση του ανθρώπινου χαρακτήρα στην εκπαίδευση, καθώς και θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας.

Το Pierce πρωτοπορεί, δίνοντας την ευκαιρία στους Εκπαιδευτικούς του να επιμορφωθούν και να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες δεξιότητες γι’ αυτή τη νέα εποχή και με τις γνώσεις τους να διασφαλίσουν ότι αυτή η πανίσχυρη τεχνολογία θα αναπτύσσεται και θα εφαρμόζεται προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας!