ΔΕΙΤΕ

Art-day

June 5, 2011

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΗΜΕΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Γυμνάσιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - PIERCE, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010 - 2011, πραγματοποίησε αφιέρωμα στην Τέχνη στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου. Επισκέψεις σε μουσεία, ξεναγήσεις σε εκθέσεις αλλά και η διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων όπως π.χ. διαγωνισμός ζωγραφικής και παρουσίαση του έργου μεγάλων ποιητών, έδωσαν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, "Ημέρα Τέχνης και Πολιτισμού", κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες του ετήσιου αφιερώματος. Οι μαθητές κάθε τμήματος, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, έγιναν για λίγο ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, γλύπτες, ζωγράφοι και συγγραφείς. Αυτοσχεδίασαν, δημιούργησαν animation και comics, φιλοτέχνησαν οι ίδιοι ή απόλαυσαν καλλιτεχνικά έργα μέσα από τους υπολογιστές.

Όλες οι εκδηλώσεις υπήρξαν κυλιόμενες, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε ποικιλία δραστηριοτήτων. Από τις κορυφαίες στιγμές της ημέρας, οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκαν από τον Ελληνικό Θεατρικό Όμιλο του Σχολείου και ενθουσίασαν, αλλά και η ομαδική μουσική σύνθεση από όλους τους μαθητές του Γυμνασίου στο Θέατρο, με την οποία "έκλεισε" η μοναδική αυτή ημέρα. Αξίζει να αναφέρουμε την έκθεση στη Γαλαρία των έργων ζωγραφικής και κολλάζ, για τα ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά ρεύματα, καθώς και των γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών υπήρξε η μεγαλύτερη επιβράβευση για την διοργάνωση. Η επιθυμία όλων; Να καθιερωθεί η "Ημέρα Τέχνης και Πολιτισμού" ως ετήσια εκδήλωση!

Δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών από την Ημέρα Τέχνης και Πολιτισμού