Posted on

Εκπαιδευτική συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εγκαινιάζει εκπαιδευτική συνεργασία με την οικογένεια Αντετοκούνμπο, με στόχο να προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να εμπνευστούν, να εργαστούν σκληρά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να διαμορφώσουν ισορροπημένο χαρακτήρα, με εφόδια τη μόρφωση και τον αθλητισμό, ώστε να ευημερήσουν προσωπικά, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

Δημιουργήσαμε το Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) για να τιμήσουμε τον πατέρα μας, Τσαρλς, ο οποίος μας δίδαξε ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους“, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια Γιάννης, Κώστας, Θανάσης, Άλεξ και Φράνσις Αντετοκούνμπο. “Η διαδρομή μας είναι η απόδειξη ότι η επένδυση στους άλλους μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες κάθε ατόμου – ανεξάρτητα από το από πού ξεκινά ή ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Το όραμά μας είναι να ξεκλειδώσουμε αλλά και να τροφοδοτήσουμε ευκαιρίες που θα επιτρέψουν σε όλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της καλής καθοδήγησης, της εκπαίδευσης αλλά και του αθλητισμού και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά“.

Το ίδρυμα επεκτείνει τώρα τις δράσεις του και, σε συνεργασία με το Κολλέγιο, δημιουργεί ένα πρόγραμμα, το οποίο, κάθε χρόνο και για τα επόμενα 5 χρόνια, θα στηρίζει αφιλοκερδώς νέους με περιορισμένους οικονομικούς πόρους καθώς και πρόσφυγες, προσφέροντάς τους ευκαιρίες σπουδών με υποτροφία, απόκτηση δεξιοτήτων ζωής και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε δύο αλληλένδετους πυλώνες:

  • το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με ετήσια εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής και ηγεσίας, καθώς και καθοδήγηση (mentoring) σε περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 – 17 ετών που συμμετέχουν στην AntetokounBros Academy. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από Εκπαιδευτικούς στο Campus του Pierce, του ιδρύματος που, με παράδοση 150 χρόνων, προσφέρει πλέον εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, σε περισσότερους από 2.500 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • το πρόγραμμα pathways, το οποίο θα προσφέρει 24 υποτροφίες σε ισάριθμους αριστούχους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να φοιτήσουν στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Τέσσερις αποδέκτες θα είναι απόφοιτοι της AntetokounBros Academy και είκοσι θα είναι υπότροφοι του Education Unites, ενός προγράμματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που απευθύνεται σε πρόσφυγες, μετανάστες και φοιτητές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Φέτος, γιορτάζουμε 100 χρόνια από τη μετεγκατάσταση του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο από το να εμπλουτίσουμε την εκπαιδευτική μας παράδοση με το όραμα της οικογένειας Αντετοκούνμπο, χαράζοντας μία κοινή διαδρομή εκπαίδευσης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον“, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, Dr. David G. Horner. “Αντλώντας πάντα έμπνευση από το motto του Σχολείου, “Να υπηρετείς, αλλά μην υπηρετείσαι”, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος επικεντρώνεται στην παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, σε χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων και μεγάλη ομάδα προσφύγων φοιτητών“, συμπλήρωσε ο Dr. Horner.

Αυτή η συνεργασία έχει ως επίκεντρο το σεβασμό στη διαφορετικότητα, μια αντίληψη που εμπλουτίζει το μαθησιακό περιβάλλον και καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν“, δήλωσε η Senior Vice President of Administration and Pierce, κα Ηλιάνα Λαζανά. “Οι δύο εταίροι δεσμεύονται να υποστηρίξουν νέους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών, καταγωγής και φύλου, προκειμένου να οικοδομήσουν σχέσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους“, πρόσθεσε η κα Λαζανά.

Ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με κοινό όραμα και δέσμευση για συμπερίληψη και δημιουργία ενός μοντέλου για μια καλύτερη κοινωνία” πρόσθεσαν οι αδελφοί Αντετοκούνμπο. Εξέφρασαν, δε, τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα αφήσει θετικό αποτύπωμα και θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της AntetokounBros Academy και την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Κολλεγίου.