ΔΕΙΤΕ

2nd ACGMUN - 2η επιτυχημένη διοργάνωση από τους μαθητές του Pierce (16 - 18 Μαρτίου 2018)

March 18, 2018

Ο Όμιλος MUN του Pierce διοργάνωσε για 2η χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (2nd ACGMUN), από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή  18 Μαρτίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ACGMUN

Δείτε την Έγκριση Διοργάνωσης του 2ου ACGMUN από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, καθώς και Πληροφορίες για το Συνέδριο.

Παγκοσμιοποίηση, Ισότητα, Σταθερότητα, Περιβάλλον, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πολιτισμός ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που πρωταγωνίστησαν στην ατζέντα του Συνεδρίου, σε Επιτροπές, όπως: Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτισμού, Πολιτικών Υποθέσεων και Αποαποικιοποίησης, Περιβάλλοντος, Νομικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και θεσμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο. 

acgmun

Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 μαθητές από 20 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ολλανδία, Τουρκία, Ινδία και Κύπρος), εκπροσωπώντας σε σύνολο 54 χώρες, με την καθοδήγηση 36 καθηγητών - συμβούλων. Οι μαθητές του Pierce συμμετείχαν σε όλες τις Επιτροπές, οργάνωσαν το Συνέδριο και προσέφεραν, εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους και τις τρεις ημέρες: 

Γενικός Γραμματέας: Μιχαήλ Μόσχος
Γραμματέας, Υπεύθυνη Επιτροπών:  Σοφία Χαβελέ Δασταμάνη

Αξιωματούχοι στα Συμβούλια και τις Επιτροπές του ΟΗΕ:
Πέλια Μαντέλη, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Δημήτρης Μπέης και Μαρία Κόλλια

Αξιωματούχοι εκτός Συμβουλίων του ΟΗΕ: 
Βασίλης Στραβουδάκης, Γεωργία Καποπούλου, Καλλιρρόη Μαλτά και Ελευθέριος Στάικος

acgmun

Βραβεύσεις, Τιμητικές Διακρίσεις: 
Καλύτερη Εκπρόσωπος GA4 (Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων): Άννα Μικρού
Καλύτερη Εκπρόσωπος GA6 (Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων): Ευελίνα Μαυροπούλου
Τιμητική Διάκριση (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας): Ιωάννα Ανθούλη
Καλύτερη Εκπρόσωπος (Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων): Μαρίλια Παυλίδου
Τιμητική Διάκριση (Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων): Εμμέλεια Κοκολάκη
Τιμητική Διάκριση (Επιτροπή Περιβάλλοντος): Αλοΐς Στραβουδάκη
Τιμητική Διάκριση (Συμβούλιο Ασφαλείας): Σπύρος Κοντός
Καλύτερη Δικαστής, Τιμητική Διάκριση (Διεθνές Δικαστήριο): Πέννυ Αργύρη

acgmun

Ο Όμιλος MUN, είναι ένας από τους πάνω από 60 μαθητικούς ομίλους του Pierce και συμμετέχει δυναμικά από το 2013 με την παρουσία του, σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση του Pierce αξιοποιεί όχι μόνο την πείρα και τις υποδομές αλλά και την ανθρωποκεντρική παράδοση του Σχολείου, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικές κρίσεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

acgmun

Τα Μαθητικά Συνέδρια Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) αποτελούν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς τους ενθαρρύνουν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με σημαντικές πτυχές της επικαιρότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, ωα αυριανοί πολίτες του κόσμου. Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, ακονίζουν τις δεξιότητες στη διπλωματία και φέρνουν κοντά μαθητές από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες. 

acgmun

Είναι ένας πολυετής θεσμός που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1920 και προσφέρει στους μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες - εκπρόσωποι χωρών και να επιχειρήσουν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, μέσα από την πολιτική οπτική κάθε χώρας.