ΔΕΙΤΕ

1st ACGMUN - Ολοκληρώθηκε η 1η επιτυχημένη διοργάνωση! (31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017)

July 14, 2017

Το πρώτο Συνέδριο MUN (1st ACGMUN) πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στην Αγία Παρασκευή, αξιοποιώντας την εμπειρία και την παράδοση του Κολλεγίου σε μαθητικά συνέδρια και εκδηλώσεις.

Περιβάλλον, Εθελοντισμός, Παγκόσμια ειρήνη, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που πρωταγωνίστησαν στην ατζέντα του Συνεδρίου. Συνολικά, έλαβαν μέρος 270 μαθητές από σχολεία της Ελλάδας αλλά και της Ινδίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, εκπροσωπώντας σε σύνολο 56 χώρες. Οι μαθητές εργάστηκαν σε επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών, σε εξειδικευμένα θέματα της διεθνούς διπλωματίας, ανάμεσα στα οποία ο αφοπλισμός, η αποστράτευση και η επανένταξη των στρατιωτών παιδιών, η ενίσχυση της εκπαίδευσης σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, η εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων και η απαγόρευση ρίψης τοξικών αποβλήτων.

Ο Όμιλος MUN, είναι ένας από τους πάνω από 60 μαθητικούς ομίλους του Pierce και συμμετέχει δυναμικά από το 2013 με την παρουσία του, σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση του Pierce αξιοποιεί όχι μόνο την πείρα και τις υποδομές αλλά και την ανθρωποκεντρική παράδοση του Σχολείου, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικές κρίσεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

Τα Μαθητικά Συνέδρια Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) αποτελούν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς τους ενθαρρύνουν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με σημαντικές πτυχές της επικαιρότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, ωα αυριανοί πολίτες του κόσμου. Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, ακονίζουν τις δεξιότητες στη διπλωματία και φέρνουν κοντά μαθητές από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες. 

Είναι ένας πολυετής θεσμός που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1920 και προσφέρει στους μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες - εκπρόσωποι χωρών και να επιχειρήσουν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, μέσα από την πολιτική οπτική κάθε χώρας. 

ACGMUN

Η διοργάνωση του 1ου ACGMUN έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων