Posted on

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στο πλευρό του Ουκρανικού λαού!

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μένοντας πιστό στην ιδρυτική του αρχή “Να μην υπηρετείσαι αλλά να υπηρετείς”,  ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Ουκρανικού λαού:

Στην έκκλησή του για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη της κοινότητας του Κολλεγίου (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και Γονείς) και, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “Γιατροί του Κόσμου“, από τις 21 έως τις 30 Μαρτίου, συγκεντρώθηκαν 49 κούτες ιατροφαρμακευτικό υλικό και εφόδια, καθώς και χρηματικό ποσό από δωρεές. Στη δράση συμμετείχε ενεργά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Pierce, που συγκέντρωσε και παρέδωσε 12 κούτες με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, ανταποκρινόμενος στο αίτημα για στήριξη των κατοίκων της Μαριούπολης, όπου υπάρχει και μεγάλη κοινότητα Ελλήνων.

Οι “Γιατροί του Κόσμου”, σε εκδήλωση στο Κολλέγιο, παρουσίασαν τις εθελοντικές τους δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου δραστηριοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του 1990, και ευχαρίστησαν την κοινότητα του Κολλεγίου. Την παρουσίαση έκανε η παιδίατρος Δρ. Χαρά Τζιουβάρα, πρόεδρος της οργάνωσης και η κα. Αγγελική Μαυρίκου (Deree ’91) από το Τμήμα Εθελοντών και Χορηγιών.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Κολλεγίου (ACG Institute of Global Affairs) οργάνωσε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, την οποία συντόνισαν τρεις καθηγητές του Deree, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών που την παρακολούθησαν, βρίσκονταν και 2 Ουκρανοί φοιτητές του Deree, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη συζήτηση.

Αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή, ο Πρόεδρος David G. Horner, απηύθυνε μήνυμα στο οποίο τόνισε ότι “το Κολλέγιο παραμένει πιστό στην Αποστολή του, να οικοδομήσει συνθήκες αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου και να προωθήσει την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, πάντα στο πλαίσιο των αξιών της κλασικής Ελλάδας και του δυτικού πολιτισμού”.

Τέλος, η σημαντικότερη πρωτοβουλία του Κολλεγίου ήταν η υποδοχή της Αλίσα, μιας Ουκρανής μαθήτριας – πρόσφυγα, στα θρανία του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IB DP) του Pierce και η ανάληψη πρωτοβουλίας για προσφορά υποτροφιών σε Ουκρανούς φοιτητές που θέλουν και μπορούν να σπουδάσουν στο Deree.