ΔΕΙΤΕ

Πέντε υποτροφίες για το Θερινό Πρόγραμμα του Phillips Exeter Academy

November 25, 2016

Για 4η συνεχή χρονιά, το καλοκαίρι του 2017, πέντε μαθητές του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα φοιτήσουν στο θερινό πρόγραμμα του Phillips Exeter Academy, με πλήρη υποτροφία. Πρόκειται για τους Γεώργιο Παλαιολογόπουλο – Βαγενά, Μαρία Ελένη Κοιλάκου, Άλκηστη Μαυρόγαλου, Ναυσικά Διαμαντοπούλου και Δημήτριο Γκιούλη. Υποστηρικτής όλης της διαδικασίας είναι ο χορηγός της υποτροφίας, κ. Σπύρος Μπούας, η γενναιοδωρία του οποίου επιτρέπει σε ικανούς και αξιόλογους μαθητές να ωφεληθούν τα μέγιστα από την εμπειρία φοίτησης σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα σχολεία του κόσμου και να δώσουν νέα ώθηση στην ακαδημαϊκή τους ζωή.

Οι μαθητές της Α και της Β Λυκείου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και 60 από αυτούς υπέβαλαν υποψηφιότητα για επιλογή. Η διαδικασία επιλογής έγινε με συνέντευξη ενώπιον 5μελούς Επιτροπής, που αποτελείτο από μέλη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Κολλεγίου, λαμβάνοντας υπόψη και τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Ένα σύντομο γραπτό δοκίμιο, όπου περιέγραφαν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους, μια αξιόλογη προσωπικότητα ή εμπειρία ζωής που τους σημάδεψε και επηρέασε την πορεία τους, καθώς και τους λόγους για τους οποίους θα ήθελαν να λάβουν μέρος στο θερινό σχολείο του Exeter.
  • Ένα βαθμολογημένο γραπτό στο μάθημα των Αγγλικών
  • Μια συστατική επιστολή από την Επικεφαλής του ακαδημαϊκού τμήματος των Αγγλικών
  • Την πρόσφατη βαθμολογία τους
  • Την ενεργό συμμετοχή τους σε σχολικές δραστηριότητες (που αντιπροσωπεύουν τον πρότυπο μαθητή του Pierce)
  • Πληροφορίες οικονομικής φύσεως

Όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στην Επιτροπή, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να ξεπεράσουν το αναμενόμενο άγχος που προηγείται  μιας παρόμοιας διαδικασίας. Ακόμη και όσοι δεν έφτασαν μέχρι την τελική πεντάδα, ομολόγησαν ότι έζησαν μια αληθινή εκπαιδευτική εμπειρία ζωής, υποστηρικτική της καθημερινής, μαθησιακής διαδικασίας και ενδεικτική των αντίστοιχων στιγμών που θα ζήσουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα επιλέξουν να φοιτήσουν, σε λίγα χρόνια.

Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος είναι η κα Μαίρη Πετροπούλου, εσωτ. 1138, email [email protected]
Δείτε, στο βίντεο, την παρουσίαση του περσινού προγράμματος:


Για πέντε ολόκληρες εβδομάδες, το καλοκαίρι του 2017, 780 μαθητές από 45 χώρες ανά τον κόσμο θα εκμεταλλευτούν το κορυφαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Phillips Exeter Academy ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες ενδιαφερόντων και πολύπλευρων δραστηριοτήτων.

Το Pierce, το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα με εξουσιοδότηση να απονείμει στους μαθητές του βραβεία των Πανεπιστημίων Harvard & Smith, χαράσσει για άλλη μία φορά δρόμους καινοτομίας και κάνει πράξη τη φιλοσοφία του για τη συνολική καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής για τους μαθητές του.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Μαίρη Πετροπούλου, τηλεφωνικά στο 210 6009 800, εσωτ. 1138 και στους συνδέσμους http://www.pierce.gr/phillips-exeter-academy  και http://www.exeter.edu/exeter-summer