Posted on

Λαμπερή εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα!

Η επέτειος των 100 χρόνων παρουσίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Ελλάδα γιορτάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, με μία εκδήλωση – αναδρομή στο αξιοσημείωτο αυτό ταξίδι ενός αιώνα στη χώρα. Από τη Σμύρνη στην Αθήνα, από το Νηπιαγωγείο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από το σήμερα στο μέλλον, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διαμορφώνει μια πολύπλευρη προοπτική του κόσμου, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο, την οικονομία και την κοινωνία!

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέστειλε μήνυμα στο οποίο τόνισε τη σημασία του Non ministrari sed ministrare, της ηθικής επιταγής που καθοδηγεί το Σχολείο από την ίδρυσή του και συμπυκνώνει την ιδέα της προσφοράς, της υπεύθυνης και ανιδιοτελούς υπηρέτησης των συνανθρώπων μας. Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ευχήθηκε και τα επόμενα 100 χρόνια να αποδείξουν έμπρακτα τη δυναμική του Κολλεγίου, τις διαρκείς επιτυχίες του, την καινοτομία και την αφοσίωση στην εκπαίδευση, διατηρώντας ζωντανή την έμπνευση που αντλεί από τις ρίζες και την παράδοσή του.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Γεώργιος Τσούνης, στο λόγο του, τόνισε ότι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αποτελεί την απόδειξη των ιστορικών εκπαιδευτικών δεσμών μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών μας, ως το παλαιότερο κολλέγιο στην Ευρώπη, ένα πρότυπο αμερικανικής εκπαίδευσης, που, από την ίδρυσή του, προάγει το θεσμό της αριστείας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, εξήρε το θάρρος, την πίστη και το αδάμαστο πνεύμα των εκπαιδευτικών που έκαναν μία νέα αρχή, επανιδρύοντας το Σχολείο σε μία νέα χώρα, μετά από σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας στη Σμύρνη, μία ολοσχερή καταστροφή, μία πυρκαγιά που κατέστρεψε όλη την περιοχή και σχεδόν χωρίς ελπίδες! “Αυτή είναι η ιστορία που γιορτάζουμε απόψε – η ιστορία αυτού του σχολείου και της Ελλάδας, που το υιοθέτησε. Μια ιστορία επιμονής, άοκνης αναζήτησης της αριστείας, ένα δίδαγμα για το πώς να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς“.

Στην εορταστική εκδήλωση βραβεύθηκαν διαπρεπείς απόφοιτοι του Pierce, του Deree και του Alba Graduate Business School, με θετική συνεισφορά στην κοινωνία, σε πέντε κατηγορίες: η Σοφία Καλογεροπούλου στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός, η Έλενα Χουλιάρα, η Νέλλυ Κάτσου, ο Βασίλειος Κάτσος και ο Νίκος Κουμέττης στην κατηγορία Επιχειρήσεις, η Δρ Βαρβάρα Γελαδάκη στην κατηγορία Εκπαίδευση & Επιστήμη, η Βάνα Λαβίδα και η Λένα Παπαλεξοπούλου στην κατηγορία Κοινωνική Επιρροή και, τέλος, η Αθηνά Μαρτίνου στην κατηγορία Maria West Επιτεύγματα Ζωής. Τα βραβεία σχεδίασε η απόφοιτος του Κολλεγίου και γλύπτρια Athena Politopoulou-Kargsten.

Απόψε, μαζί, δεν γιορτάσαμε μόνο τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα του παρελθόντος και του παρόντος αλλά διασφαλίσαμε και τις μελλοντικές επιτυχίες των επόμενων γενεών. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν αναπόσπαστο μέρος αυτού του ιστορικού εορτασμού, διασφαλίζοντας την επιτυχή πορεία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και στα επόμενα 100 χρόνια!” ανέφερε η δημοσιογράφος κα Λίλα Κουντουριώτη, παρουσιάστρια της εκδήλωσης και απόφοιτος του Κολλεγίου.