Στο Εργαστήριο μαγειρικής, Cooking, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού μας μαγείρεψαν συνταγές της Κατοχής, συνταγές με περισσεύματα τροφών, με υλικά που θύμιζαν το κρέας, με μπόλικο νερό και ελάχιστο λάδι, αν υπήρχε διαθέσιμο.
Η Α’ τάξη μαγείρεψε ντοματόσουπα όπως ο Ν. Τσελεμεντές την πρότεινε σε άρθρο του στην εφημερίδα της εποχής.
H B’ τάξη μαγείρεψε κατσαμάκι, ένα γλυκό με καλαμποκάλευρο και ζάχαρη.
Η Γ’ τάξη έφτιαξε μπομπότα, «το ψωμί των φτωχών» με αλεύρι, αλάτι, σόδα και νερό.
Η Δ’ ετοίμασε κεφτεδάκια από φλούδια πατάτας- τίποτα δεν πήγαινε χαμένο-με κρεμμυδάκι και δυόσμο.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, της Ε’ και Στ’, μαγείρεψαν ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες που εκείνη την εποχή αντικαθιστούσαν το κρέας.
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, δοκίμασαν γεύσεις της δύσκολης περιόδου που βίωσαν τότε οι Έλληνες.