Πανελλαδικές Αποτελέσματα 2021

Κάθε χρόνο και μεγαλύτερες επιτυχίες, κάθε χρόνο και πιο ευχάριστες εκπλήξεις από τους μαθητές μας, οι οποίοι, παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων μηνών, πέτυχαν να εισαχθούν, σε ποσοστό 99,4% (από όσους υπέβαλαν μηχανογραφικό), σε κορυφαίες σχολές και τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων από το Υπουργείο Παιδείας, έφερε ιδιαίτερη συγκίνηση και χαμόγελα στην κοινότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που συγχαίρει τον Αλέξανδρο, 1ο στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ με 23.307 μόρια!

 • Στις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας μας, θα φοιτήσουν άλλοι 28 μαθητές του Pierce (οι 12 στο ΕΜΠ, εκ των οποίων οι 6 στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).
 • Στο πεδίο των Επιστημών Υγείας, 4 μαθητές μας εισήχθησαν στην Ιατρική (οι 3 στην Αθήνα), 5 σε Οδοντιατρικές Σχολές και 2 στη Φαρμακευτική. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο Νικόλας, που εισήχθη 8ος στην Ιατρική Αθηνών και η Αντωνία, η 1η της Νοσηλευτικής Αθηνών, είναι και οι δύο μαθητές του Pierce!
 • Στη Νομική Σχολή Αθηνών θα φοιτήσουν 2 απόφοιτοι του Pierce και στη Νομική Κομοτηνής άλλοι 6.
 • Από το Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, 43 μαθητές μας θα φοιτήσουν σε κορυφαία τμήματα Οικονομικών Σχολών (ΔΕΤ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ) και 15 στα πλέον περιζήτητα τμήματα Πληροφορικής.
 • Τέλος, το 68% των επιτυχόντων της φετινής χρονιάς θα βρίσκονται σε σχολές της Αθήνας και του Πειραιά!

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους επιτυχόντες του Pierce 2021.

Συγχαρητήρια στους αποφοίτους του σχολικού έτους 2021 του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και, μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική χρονιά, με μαθήματα τόσο στην αίθουσα όσο και εξ αποστάσεως! Οι αριστούχοι υποψήφιοι του Pierce εργάστηκαν μεθοδικά και είδαν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται. Οι προσδοκίες τους για εισαγωγή σε σχολές πρώτης προτίμησης γίνονται τώρα πραγματικότητα, καθώς οι μαθητές του Pierce που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια είναι σχεδόν τετραπλάσιοι σε σχέση με το αντίστοιχο Πανελλαδικό ποσοστό (19,6% έναντι 5,5%)!

Τετραπλάσια ποσοστά αριστούχων:

 • Μόρια για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: σχεδόν 4πλάσιο ποσοστό μαθητών του Pierce με πάνω από 18.000 μόρια, σε σχέση με το αντίστοιχο Πανελλαδικό.
 • Μαθηματικά Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών: 46% των μαθητών του Pierce έγραψε πάνω από 90/100!
 • Μαθηματικά Οικονομίας & Πληροφορικής: ποσοστό αριστούχων μαθητών του Pierce 5πλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου (Μ.Ο.), 12,5% έναντι 2,7%!
 • Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: ποσοστό αριστούχων μαθητών του Pierce 4,5 φορές μεγαλύτερο από τον πανελλαδικό Μ.Ο.
 • Φυσική: 40% των μαθητών του Pierce έγραψε πάνω από 90/100!
 • Χημεία: ποσοστό αριστούχων μαθητών του Pierce σχεδόν τριπλάσιο του πανελλαδικού Μ.Ο.
 • Οικονομία και Πληροφορική: 65% των μαθητών του Pierce έγραψε πάνω από 90/100 και
 • Κοινωνιολογία: 50% των μαθητών του Pierce έγραψε πάνω από 90/100!

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία των μαθητών μας σε όλα τα μαθήματα, σε σύγκριση με τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές μας, τους Γονείς τους, τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σχολείου και, κυρίως, τους Καθηγητές μας που προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο, υποστήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά μας σε αυτή την πρώτη, μεγάλη δοκιμασία, βοήθησαν στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και διατήρησαν ζωντανή τη μακρά παράδοση των επιτυχιών του Σχολείου!

Η αριστεία και η διάκριση αποτελούν πάντα την επιβράβευση κάθε προσπάθειας και μας κάνουν, τόσο τους καθηγητές όσο και τη Διοίκηση του Σχολείου, ιδιαίτερα υπερήφανους για τις επιτυχίες των παιδιών μας!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 – Οι επιτυχίες του Pierce!

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 – Οι επιτυχίες του Pierce! 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 – Οι επιτυχίες του Pierce!