Φυσική Αγωγή

Φιλοσοφία: Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο Pierce έχουν ως βασική τους αξία την αρχαία ρήση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στόχος του Σχολείου μας είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών των μαθητών. Συγκεκριμένα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Pierce στοχεύει στην:

– Σωστή ανάπτυξη και διάπλαση του σώματος και της κινητικής συμπεριφοράς
– Καλλιέργεια κοινωνικών και ψυχικών αρετών, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα, υπευθυνότητα, επιμονή, θάρρος και πειθαρχία
– Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης μέσω της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες
– Συστηματική ενημέρωση για τις σωστές διατροφικές συνήθειες

Όλα αυτά συντελούν στη δημιουργία πολύπλευρων και υγιών προσωπικοτήτων, δομημένων με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, όπως η αξιοκρατία, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το fair play, η μετριοφροσύνη και η προσωπική πειθαρχία.

Σχολικό έτος 2016 – 17

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: υγεία, άθληση και ήθος!

Οι Παραολυμπιονίκες αθλητές του Ρίο 2016, στο Pierce, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. 

Πρωτάθλημα ΑΙΓΑΙΟ 2016: Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το αθλητικό τουρνουά «Αιγαίο» στη Θεσσαλονίκη, από 1η έως και 4 Δεκεμβρίου, με αθρόα συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία: Anatolia, Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, Φρυγανιώτης, Αρσάκειο, Γερμανική Σχολή, Ελληνογερμανική Αγωγή, Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών/Ψυχικού, Παπάφειο Ίδρυμα, A.F.S., De la Salle, Pinewood, Campion, Robert College, St. Catherine’s, I.S.A. και Axion.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 76 μαθητές του Pierce, που συμμετείχαν στα ακόλουθα αθλήματα: Στίβος αγοριών – κοριτσιών, Μπάσκετ αγοριών – κοριτσιών, Βόλεϊ αγοριών – κοριτσιών, Ποδόσφαιρο αγοριών. Οι ομάδες του Pierce έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και διακρίθηκαν σε όλα τα αθλήματα:

Στίβος, 1η θέση: στη γενική βαθμολογία
Βόλεϊ αγοριών, 1η θέση: η ομάδα του Pierce νίκησε στον τελικό το Pinewood (2-0)
Ποδόσφαιρο αγοριών, 1η θέση: η ομάδα του Pierce νίκησε στον τελικό το Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών/Ψυχικού (3-2)
Μπάσκετ κοριτσιών, 2η θέση: η ομάδα του Pierce έχασε στον τελικό από το Φρυγανιώτη (34 – 24)
Βόλεϊ κοριτσιών: η ομάδα του Pierce προκρίθηκε στους ημιτελικούς και έχασε από την Ελληνογερμανική Αγωγή
Μπάσκετ αγοριών: η ομάδα του Pierce έχασε στα προκριματικά από το Φρυγανιώτη.

Επιπλέον, ο μαθητής Βασίλειος Δελάλης αναδείχθηκε MVP στον αγώνα του Βόλεϊ. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι μαθητές μας επέδειξαν, για ακόμη μία φορά, αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και ήθος.

Α.Σ.Ι.Σ. 2016 – 17

Το Pierce συμμετέχει στο θεσμό του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων) σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες Γυμνασίου – Λυκείου, σε αγόρια και κορίτσια, ως ιδρυτικό μέλος. Σκοπός είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά την αξία και τη φιλοσοφία του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι», μέσα από την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Στο Α.Σ.Ι.Σ. συμμετέχουν τα 22 μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Στις δραστηριότητες του συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Μπάσκετ: Η ομάδα καλαθοσφαίρισης Αγοριών Γυμνασίου του Pierce κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λεόντειο Σχολή, το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Φεβρουαρίου 2017. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ιδιωτικά σχολεία – μέλη του ΑΣΙΣ και η ομάδα του Pierce έφτασε στην 1η θέση, αήττητη σε όλους τους αγώνες. Τα αποτελέσματα του final four ήταν: ημιτελικός Pierce – Athens College 31-28 και τελικός Pierce – Λεόντειος 39-37.

Μπάσκετ: Την 1η θέση – για δεύτερη χρονιά – κατέκτησε ηομάδα μπάσκετ κοριτσιών Γυμνασίου, στο Πρωτάθλημα του ΑΣΙΣ, που διεξήχθη από 5 έως 18 Μαρτίου, στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 10 ιδιωτικά σχολεία και η ομάδα του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς προκρίθηκε αήττητη στο Final Four και κατέλαβε την 1η θέση, κερδίζοντας στον ημιτελικό την Ελληνογερμανική Αγωγή και στον τελικό το Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, με σκορ 41 – 22.

Η Ιωάννα Καβούνη κατέκτησε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτου του Πρωταθλήματος (mvp).

Ποδόσφαιρο: Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών Λυκείου τερμάτισε 1η στους ομίλους, πέρασε από την προημιτελική και την ημιτελική φάση και κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό, μεταξύ 16 σχολείων. Η ομάδα αγοριών του Γυμνασίου τερμάτισε, επίσης, 1η στους ομίλους, πέρασε από την προημιτελική και την ημιτελική φάση και έφτασε στον τελικό, όπου κατέλαβε τη 2η θέση, μεταξύ 20 σχολείων.

Τένις: Στους αγώνες τένις του ΑΣΙΣ 2017, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Μαρτίου στη Βάρη, η Ελένη Φασουλά κατέλαβε την 1η θέση στα κορίτσια Γυμνασίου, ο Θοδωρής Μητσάκος την 3η θέση στα αγόρια Γυμνασίου και ο Αχιλλέας Χατζηαποστόλου την 3η θέση στα αγόρια Λυκείου.

Παραδοσιακοί Χοροί: Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου διοργάνωσαν το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Α.Σ.Ι.Σ. το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στο Θέατρο του Pierce. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολεία – μέλη του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων χόρεψαν Παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του θεσμού.