Συνέδριο στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης

Το Pierce λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στο Μαθητικό Συνέδριο που οργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, με αφιερώματα σε Έλληνες λογοτέχνες. Οι μαθητές μας εκπροσωπούν το Κολλέγιο, μελετούν και παρουσιάζουν πτυχές του έργου λογοτεχνών όπως ο Ελύτης, ο Παπαδιαμάντης, ο Καβάφης, ο Σεφέρης και ο Βιζυηνός μαζί με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της Ελλάδας.

Λαμβάνουν μέρος σε φιλολογικές συζητήσεις, ακούνε απαγγελίες από ποιητές και ηθοποιούς, συζητούν με σύγχρονους μελετητές του έργου του κάθε λογοτέχνη καθώς και με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της Ελλάδας και της Πόλης. Επίσης, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά και μουσικά δρώμενα, ξεναγούνται στην Αγία Σοφία, το Υδραγωγείο, τη συνοικία του Πέρα, τη Μονή Παντοκράτορα και τη Μονή της Χώρας. Γεύονται πολίτικα φαγητά και γλυκά, περιηγούνται με πλοιάριο στο Βόσπορο και παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία, στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Βυζαντίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συνδυάζουν έτσι την εμπειρία ενός συνεδρίου με τη μαγεία και τη μοναδική ομορφιά της Κωνσταντινούπολης και, ταυτόχρονα, γνωρίζουν από κοντά τον εναπομείναντα Ελληνισμό της Πόλης.

Το Μαθητικό Συνέδριο του 2016 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016 και στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του Pierce.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του Pierce το 2014 στο Συνέδριο.