Ανακοινώσεις Λυκείου

Ενημέρωση Γονέων

Α. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (16:30 – 18:30)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

  • Τρίτη 29 Οκτωβρίου
  • Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

ΛΥΚΕΙΟ και ΙΒ:

  • Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Β. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, εντός του σχολικού προγράμματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο). Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και θα επαναληφθούν αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Γ. ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (14:30 – 18:30)

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020
  • ΛΥΚΕΙΟ και ΙΒ: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αν είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε εκτάκτως με κάποιον Διδάσκοντα, παρακαλούμε θερμά να καλέσετε τη Γραμματεία του Σχολείου (τηλ. 210 600 9800, εσωτ. 1175 για το Γυμνάσιο, 1162 για το Λύκειο και 1060 για το ΙΒ) και όχι απευθείας με τα γραφεία των Καθηγητών. Στις έκτακτες αυτές περιπτώσεις, ο Διδάσκων θα ενημερώνεται από τη Γραμματεία και θα επικοινωνεί μαζί σας.

Πολυήμερη Εκδρομή Γ΄Λυκείου & ΙΒ2 στη Βιέννη

Το Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει την πολυήμερη εκδρομή της τελευταίας τάξης του Λυκείου και του ΙΒ2 στη Βιέννη, από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2019. Οι προδιαγραφές της μετακίνησης αναρτήθηκαν στη σχετική σελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, κατατέθηκαν 5 σφραγισμένες προσφορές. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή, η οποία επέλεξε την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Manessis. Ακολουθούν οι 5 προσφορές:

Manessis             Kefi SA           Grefis Holidays         Travelidea           Joy tours         Πρακτικό αξιολόγησης και επιλογής

Εκπαιδευτική εκδρομή – Συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο

Το Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του Λυκείου στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019. Οι προδιαγραφές της μετακίνησης αναρτήθηκαν στη σχετική σελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, κατατέθηκαν 3 σφραγισμένες προσφορές. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή, η οποία επέλεξε την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου IQ Holidays. Ακολουθούν οι 3 προσφορές:

IQ Holidays                         Manessis                   Kefi S.A.                                Πρακτικό αξιολόγησης και επιλογής

Υποδοχή νέων μαθητών του Λυκείου

Αγαπητοί μαθητές μας,

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20, θα φοιτήσετε σε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα (Λύκειο) ή σε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών (IB DP). Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, σας προσκαλούμε στην υποδοχή των μαθητών του Λυκείου και του ΙΒ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11:00, στο Θέατρο του Pierce. Στην εκδήλωση θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε τον Καθηγητή – Σύμβουλο του τμήματός σας και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία του Λυκείου ή του ΙΒ, αντίστοιχα. Θα συναντήσετε τους συμμαθητές σας, καθώς και μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, θα ανταλλάξετε απόψεις για θέματα που αφορούν τη μαθητική ζωή και θα γνωρίσετε την αίθουσα διδασκαλίας του τμήματός σας.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Εφόσον επιθυμείτε να συνοδεύσετε τα παιδιά σας στο σχολείο την ημέρα αυτή, θα έχετε τη δυνατότητα να σταθμεύσετε εντός του Κολλεγίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπορείτε να παραμείνετε στην τραπεζαρία του Pierce, όπου θα συναντήσετε τα παιδιά σας, όταν ολοκληρωθεί η υποδοχή, στις 13:30, περίπου.

Έναρξη σχολικού έτους 2019-20

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε, να σας ενημερώσουμε ότι τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB DP του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου  2019.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έως τη λήξη των μαθημάτων, στις 15:30. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, θα γίνει με τα κανονικά δρομολόγια. Την ίδια μέρα (Τετάρτη 11/9) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Προγράμματος Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας περιμένουμε με χαρά, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Από τη Διεύθυνση Λυκείου

Συνάντηση με τους Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η γόνιμη και σταθερή συνεργασία και επικοινωνία με τους Γονείς και Κηδεμόνες είναι μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρει το Pierce. Οι ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόοδο και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών μας, εδραιώνουν το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν ζητήματα φοίτησης, παρουσίας ή συμπεριφοράς που πιθανόν να προκύψουν.

Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε σε συνάντηση με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Λυκείου του Pierce σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, κατά τάξη:

  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α΄ Λυκείου: Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Β΄ Λυκείου και του IB 1: Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
  • Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και του ΙΒ 2: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 17:00 έως 19:00στο Θέατρο του Pierce και θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης εντός του Κολλεγίου. Η σπουδαιότητα των θεμάτων και το κοινό ενδιαφέρον μας για την πρόοδο των παιδιών μας καθιστούν την παρουσία σας απαραίτητη.