Τμήμα Φυσικής Αγωγής

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο Pierce έχουν ως βασική τους αξία την αρχαία ρήση “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Στόχος του Σχολείου μας είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών των μαθητών. Συγκεκριμένα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Pierce στοχεύει στην:

 • Σωστή ανάπτυξη και διάπλαση του σώματος και της κινητικής συμπεριφοράς
 • Καλλιέργεια κοινωνικών και ψυχικών αρετών, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα, υπευθυνότητα, επιμονή, θάρρος και πειθαρχία
 • Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης μέσω της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες
 • Συστηματική ενημέρωση για τις σωστές διατροφικές συνήθειες

Όλα αυτά συντελούν στη δημιουργία πολύπλευρων και υγιών προσωπικοτήτων, δομημένων με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, όπως η αξιοκρατία, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το fair play, η μετριοφροσύνη και η προσωπική πειθαρχία.

Επικεφαλής Ακαδημαϊκού τμήματος: Παναγιώτης Κεχαγιάς

Καθηγητές:

 1. Σωτήριος Αϊβαλιώτης
 2. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος
 3. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος
 4. Παναγιώτης Κεχαγιάς
 5. Κωνσταντίνος Κολοβέρος
 6. Ζωή Μαυροφρυδά
 7. Βασιλική Τασσοπούλου
 8. Αικατερίνη Τσιούφη
 9. Αικατερίνη Φαλούκα

Δράσεις – Προγράμματα

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (2016)
2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (2015)
Ο Νίκος Παππάς στο Pierce
1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (2014) 
Με τους Γιατρούς Χωρίς σύνορα στον Κλασικό Μαραθώνιο (2015)

Εσωτερικοί Αγώνες Κολύμβησης Λυκείου

Αναπόσπαστο τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος του τμήματος Φυσικής Αγωγής του Pierce αποτελεί η διδασκαλία της κολύμβησης και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Επιστέγασμα του μαθήματος είναι οι εσωτερικοί αγώνες, που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μας να δείξουν το επίπεδο της τεχνικής τους δεξιότητας αλλά και να αγωνιστούν στα στυλ που έχουν διδαχτεί, για την ανάδειξη των πρωταθλητών του Λυκείου.

Οι εσωτερικοί αγώνες κολύμβησης έγιναν στο κλειστό, Ολυμπιακών διαστάσεων, κολυμβητήριο του Σχολείου και συμμετείχαν σε αυτούς 50 αγόρια και κορίτσια και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου

Αποτελέσματα: 50μ. ελεύθερο αγοριών Βογιατζής Α4 (1ος), Παπαγγελής  Α5 (2ος), Δερδενές Β2 (3ος), 50μ. ελεύθερο κοριτσιών Κολοκοτσά  Α3 (1η), Μητσάκου Β4 (2η), Μαυρόγαλου Α4 (3η), 50μ. ύπτιο αγοριών Βογιατζής Α4 (1ος), Σύρμας Β7 (2ος), Γιαννατσής Α1 (3ος), 50μ. ύπτιο κοριτσιών Οικονομάκου Β5 (1η), Μητσάκου Β4 (2η), Μαυρόγαλου Α4 (3η), 50μ. πρόσθιο αγοριών Σύρμας Β7 (1ος), Παπαγγελής Α5 (2ος), Μόσχος Α5 (3ος), 50μ. πρόσθιο κοριτσιών Οικονομίδου Β5 (1η), Μητσάκου Β4 (2η), Μαυρόγαλου Α4 (3η).

Αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη ο ετήσιος αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, στις εγκαταστάσεις του Pierce. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι ενώ οι καλύτεροι από αυτούς θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο στο πρωτάθλημα του ΑΣΙΣ. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στούς αθλητικούς αντιπροσώπους, που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Αποτελέσματα: αγόρια Λυκείου Στέλιος Παπαστάθης ΓΟ2 (1ος), Βαγγέλης Βελαώρας ΓΘ1 (2ος), Δημοσθένης Κανιάρης ΓΘ2 (3ος), κορίτσια Λυκείου Μαριάννα Χριστοπούλου Α7 (1η), Ιωάννα Σιμοπούλου Β6 (2η), Χριστίνα Παρασκευά Β5 (3η).

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2015, “με άσκηση και διατροφή”

Με αφορμή την “Παγκόσμια ημέρα καρδιάς 2015“, οι καθηγητές Βιολογίας του Pierce, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ενημέρωσαν τους μαθητές της γ´ Γυμνασίου, σε εκδήλωση στο Θέατρο του Κολλεγίου, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της καρδιάς αλλά και τρόπους με τους οποίους προάγεται η υγεία της.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι μαθητές της γ´ Γυμνασίου συμμετείχαν σε έρευνα με θέμα την καρδιά, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Θέατρο. Την ίδια ημέρα, καθηγητές των τμημάτων Φυσικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος, πραγματοποίησαν δράσεις στο Εργαστήριο Βιολογίας αλλά και σε άλλους χώρους του Pierce, οι οποίες συνέδεσαν την υγεία της καρδιάς με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Στις δράσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές όλων των τάξεων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1999, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι η ενθάρρυνση στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που θα εξασφαλίζει την υγεία της καρδιάς, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση σε όλο τον κόσμο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.