Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών

Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20

Ο καθηγητής Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του εξ αποστάσεως προγράμματος επιμόρφωσης 50 ωρών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από 6 Απριλίου έως 17 Μαΐου 2020, με τίτλο “Εισαγωγή στην Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης”. Ο κ. Πολυδωρόπουλος παρακολούθησε, επίσης, ενημερωτική επιμόρφωση Κριτών Ρητορικών Αγωνισμάτων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 18.30-21.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αιγάλεω, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης “Ρήσεις και Αντι-ρήσεις”.

Η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Δρ. Πολυξένη Μυρίλλα παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο εξετάσεων της France Education International, διάρκειας 19 ωρών, από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2019, με αντικείμενο τη γραπτή και προφορική κατανόηση κειμένων, τη γραπτή και προφορική έκφραση, καθώς και την προσομοίωση εξετάσεων DALF C1 – C2, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της France Education International. Η κα. Μυρίλλα παρακολούθησε, επίσης, το επιμορφωτικό σεμινάριο εξετάσεων της France Education International, διάρκειας 22 ωρών, από 10 έως 13 Φεβρουαρίου 2020, με αντικείμενο τη γραπτή και προφορική κατανόηση κειμένων, τη γραπτή και προφορική έκφραση, καθώς και την προσομοίωση εξετάσεων DELF A1 – A2 – B1 – B2, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της France Education International. Η κα. Μυρίλλα παρακολούθησε, επίσης, το επιμορφωτικό σεμινάριο εξετάσεων της France Education International, διάρκειας 12 ωρών από 14 έως 15 Φεβρουαρίου 2020, με αντικείμενο τη γραπτή και προφορική κατανόηση κειμένων, τη γραπτή και προφορική έκφραση, καθώς και την προσομοίωση εξετάσεων SORBONNE C1 – C2, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της France Education International. Χάρη στις παραπάνω εξετάσεις, η κα Μυρίλλα απέκτησε πιστοποίηση για εξέταση υποψηφίων και διόρθωση γραπτών δοκιμίων, στις εξετάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Οι καθηγητές Κωνσταντίνος Γάκης, Αγγελική Κεχαγιά, Αγχινόη – Ειρήνη Κοσμαδάκη, Ευαγγελία Κουτσοκέρα, Μαρία Λαδά, Σοφία Λυμπεροπούλου, Μαρία – Ελένη Πλιακοστάμου και Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση του εξ΄ αποστάσεως προγράμματος επιμόρφωσης 25 ωρών, από 3 έως 20 Δεκεμβρίου, με τίτλο “Online learning design” του Amsterdam University of Applied Sciences.

Η Δρ. Ειρήνη Κασάπη, καθηγήτρια – θεολόγος, συμμετείχε με ανακοίνωση στον Κύκλο Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων “Επιστήμης Κοινωνία” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ/ΙΙΕ): “Η φωτογραφία που μας άγγιξε. Χίλιες λέξεις για μια εικόνα από ιστορικούς και αρχαιολόγους”, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε το θέμα: “Στριγγόλνικοι. Η αποκρυπτογράφηση μιας ρωσικής αίρεσης μέσω μιας φωτογραφίας”. Στην ανακοίνωσή της η κ. Κασάπη ανέλυσε την ιστορία της γένεσης της πρώτης ομαδικής αίρεσης στο χώρο της Ρωσίας (14ος αι.), της αίρεσης των Στριγγόλνικων και επιχείρησε να φωτίσει ορισμένα σκοτεινά σημεία της μετέπειτα καταδίκης των αιρετικών από την Ρωσική Εκκλησία.

Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, Μαριλένα Μανιάτη, ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του εξ αποστάσεως προγράμματος επιμόρφωσης 64 ωρών, από 13 Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2019, με τίτλο “Classroom Strategies for Inquiry-Based Learning” του University of Texas at Austin. Η κα Μανιάτη παρακολούθησε, επίσης, το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 32 ωρών, από 5 Ιανουαρίου έως 2 Μαρτίου 2020, με τίτλο “Rhetoric: The Art of Persuasive Writing and Public Speaking” του Harvard University, καθώς και το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 64 ωρών, από 12 Φεβρουαρίου έως 10 Μαΐου 2020, με τίτλο “Launching Innovation in Schools” του Massachusetts Institute of Technology.

Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19

Οι εκπαιδευτικοί Ελληνικής Φιλολογίας (ΠΕ02) κ.κ Ιφιγένεια Μπονάτου και Ευανθία Παπακώστα και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ06) κ.κ. Βαρβέρη Χριστίνα, Βλαχογιάννη Ευαγγελία, Μπαμπούρη-Σμιθ Χρύσα και Φλώρου Ελένη παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δυσκολίες Μάθησης & Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ». Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών, οργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Στις 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Pierce ημερίδα στο πλαίσιο της Δράσης 2 «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών- Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ)» στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), την οποία παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Φιλολογίας του Pierce. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Αγγλικής Γλώσσας Δρ Παπαχρίστου Ευτυχία και την επικεφαλής και βοηθό επικεφαλής του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Pierce.

Οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ06) κ.κ. Αλεξοπούλου Ευαγγελία, Δημοπούλου Σοφία και Μπαμπούρη-Σμιθ Χρύσα, παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας με τίτλο: «Συνεκπαίδευση – Παράλληλη Στήριξη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Υποστηρίζοντας τον Έφηβο με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην Καθημερινή Σχολική Πράξη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας στην Αθήνα. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας και την Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς.

Η εκπαιδευτικός Ελληνικής Φιλολογίας (ΠΕ02) κα Ατσάλη Αγγελική, η εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών (ΠΕ08) κα Στέλλα Καραγεωργίου, η Δρ Γεωργία Δήμα και η κα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου εκπαιδευτικοί Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05), ο Δρ Θεοδόσιος Δρακόπουλος και οι κ.κ. Άγγελος Τριανταφύλλου και Λάμπρος Τσιουρής εκπαιδευτικοί Φυσικής (ΠΕ04.01), η Δρ Ελευθερία Πεταλίδου και η κα Παναγιώτα Σπυροπούλου εκπαιδευτικοί Χημείας (ΠΕ04.02), ο εκπαιδευτικός Βιολογίας (ΠΕ04.04) κος Ευάγγελος Σταματέρης και οι κ.κ. Σοφία Δημοπούλου και Χρύσα Μπαμπούρη-Σμιθ εκπαιδευτικοί Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ06), παρακολούθησαν το σεμινάριο «Χαρισματικοί μαθητές και Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Pierce. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Φιλεκπαιδευτικό οργανισμό «Χαρισμάθεια».

Η εκπαιδευτικός Χημείας (ΠΕ04.02) κα Παναγιώτα Σπυροπούλου και ο εκπαιδευτικός Φυσικής (ΠΕ04.01) Λάμπρος Τσιουρής παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας με τίτλο: «Σεισμός στο Μουσείο» που διοργανώθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του μουσείου στις 13 Οκτωβρίου 2018.

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) κα Αικατερίνη Φαλούκα ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Βιολογία της Άσκησης» στην κατεύθυνση Αθλητιατρικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Φαλούκα κατέθεσε και υποστήριξε επιτυχώς τη διπλωματική εργασία με θέμα: «Γνωσιακή ετοιμότητα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στα σχολεία».

Η εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) κα Μηλίτσα Ζήση ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών». Η κα Ζήση κατέθεσε και υποστήριξε τη διπλωματική εργασία με θέμα: «Διδακτικές πρακτικές εκπαιδευτικών κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της τάξης: η διαχείριση ανοιχτών προβλημάτων».

Η Δρ Γεωργία Δήμα, παρακολούθησε επίσης την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νέες προσεγγίσεις στη Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας», την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης και Διεθνούς Γλώσσας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η εκπαιδευτικός Ιταλικής Γλώσσας (ΠΕ34) και Νομικών Επιστημών (ΠΕ13) κα Ελένη Σαρρή παρακολούθησε τις εργασίες της επιμορφωτικής δράσης για την υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας με θέμα: «Εκπαιδευτικά εργαλεία για τη δημοκρατική συνύπαρξη στο σχολείο», στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Ο εκπαιδευτικός Φυσικής (ΠΕ04.01) Λάμπρος Τσιουρής, παρακολούθησε τις εργασίες της διημερίδας με τίτλο: «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου.

Η εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) κα Μηλίτσα Ζήση παρακολούθησε τη Διάλεξη: «Theory informed design for teacher development and improved student learning» με ομιλητή των καθηγητή Geoff Wake που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Τμήμα Μαθηματικών ΕΚΠΑ. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΠΜΣ Διδακτικής και Μεθοδολογίας των Μαθηματικών.

Η εκπαιδευτικός Θεολογίας (ΠΕ01) κα Χρυσούλα Μπαραμπούτη συμμετείχε στις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2019. Η κα Μπαραμπούτη στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Η ορθόδοξη θρησκευτικότητα ως παράγων πρόληψης του καπνίσματος στους μαθητές/-τριες, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ηλικίας 13-18 ετών».

Η Δρ Γεωργία Δήμα, εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05), παρακολούθησε την επιμορφωτική ημερίδα «Η πραγματική ζωή στο σχολείο» που πραγματοποιήθηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (APF FU-Grece) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Η εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) κα Μηλίτσα Ζήση παρακολούθησε το σεμινάριο με τίτλο: «Τεχνολογία, Επιστήμη και Μαθηματικά» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Μουσείο Ηρακλειδών. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και το Μουσείο Ηρακλειδών. Η κα Ζήση ολοκλήρωσε επιτυχώς το σεμινάριο που περιελάμβανε διαδικασίες πιστοποίησης.

Η Δρ Γεωργία Δήμα, παρακολούθησε επίσης την επιμορφωτική ημερίδα «Δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες» που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2019 και διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.).

Ο Δρ Δουκάκης Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) και Πληροφορικής (ΠΕ86) δημοσίευσε σε συνεργασία και μετά από κρίση το άρθρο: «Enhancement Programming Skills and Transforming Knowledge of Programming through Neuroeducation Approaches» στο διεθνές περιοδικό Journal of Multidisciplinary Engineering Science Studies (JMESS), 4(12), 2356-2361.

Η εκπαιδευτικός Θεολογίας (ΠΕ01) κα Χρυσούλα Μπαραμπούτη δημοσίευσε μετά από κρίση στο ξενόγλωσσο περιοδικό Theophany το άρθρο «Orthodox Religiosity as a factor in the prevention of smoking in students of the American College of Greece aged 13-18 years». Theophany, 1 pp. 31-111, 2018, TREMENDUM, Greek Association of the Psychology of Religion.

Η εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) κα Μηλίτσα Ζήση παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας με τίτλο: «Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τη Θεωρία και τη Διδακτική τους» που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία.

H εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ06) κα Μπαμπούρη-Σμιθ Χρύσα, παρακολούθησε το σεμινάριο με τίτλο: «Life Skills – Δεξιότητες Ζωής –Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2018 στο Βρετανικό Συμβούλιο, Αθήνα. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο και είχε διάρκεια 4 ώρες.

Ο Δρ Δουκάκης Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) και Πληροφορικής (ΠΕ86) ολοκλήρωσε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής, Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας με θέμα: «Μοντελοποίηση Αναπαραστάσεων στη Νευροεκπαίδευση».

Η Δρ Γεωργία Δήμα, εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05), παρακολούθησε την επιμορφωτική ημερίδα «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα: ανάπτυξη δεξιοτήτων» που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2018 και διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.).

Ο Δρ Δουκάκης Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) και Πληροφορικής (ΠΕ86) συμμετείχε στις εργασίες του 10th Conference on Informatics in Education, Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 2 ως τις 4 Νοεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσίασε σε συνεργασία και μετά από κρίση την εργασία: «Προγραμματισμός Υπολογιστών και Νευροεκπαίδευση».

Ο Δρ Δουκάκης Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) και Πληροφορικής (ΠΕ86) συμμετείχε στις εργασίες του 3rd World Congress ‘Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research’, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Toronto από τις 25 ως τις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο Δρ Δουκάκης ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και Προσκεκλημένος Ομιλητής. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ως προσκεκλημένος ομιλητής πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Undergraduate Students’ Brain Activity in Visual and Textual Programming». Επιπρόσθετα, σε συνεργασία και μετά από κρίση παρουσίασε στο συνέδριο τις εργασίες: «Neuroeducation and computer programming. A review» και «An Educational Scenario for the Learning of the Conic Section: Studying the Ellipse with the Use of Digital Tools and Elements of Differentiated Instruction and Cognitive Neurosciences».

Η εκπαιδευτικός Θεολογίας (ΠΕ01) κα Χρυσούλα Μπαραμπούτη παρακολούθησε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αγωγής Υγείας «Οδηγός Πρόληψης Αλκοόλ», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς, «ΠΡΟΝΟΗ», στις 24 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δρ Δουκάκης Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Μαθηματικών (ΠΕ03) και Πληροφορικής (ΠΕ86) μετά από ανοικτή πρόσκληση επιλέχθηκε να διδάξει τα προπτυχιακά μαθήματα: «Διδακτική της Πληροφορικής», «Ειδικά Θέματα Διδακτικής της Πληροφορικής» και «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Τμήμα Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Επιπλέον, ανέλαβε μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών: Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά.

Οι φιλόλογοι Αγγελική Κεχαγιά και Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος συμμετείχαν στις εργασίες του 5ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο: “ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ, 220 χρόνια από το θάνατό του. Ο επαναστάτης, ειρηνιστής και το όραμα της Βαλκανικής Συναδέλφωσης. Βιέννη-Τεργέστη-Βελιγράδι“, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Νοεμβρίου 2018, στο Βελιγράδι με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Σερβίας και την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι. Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε το poster με τίτλο: “Ο Ρήγας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”. Η ανακοίνωση θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου (υπό έκδοση).

Οι καθηγήτριες Μαθηματικών κυρίες Βασιλική Αμπλιανίτη και Όλγα Παλαντά, παρακολούθησαν την επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, με θέμα: “Διδασκαλία των Μαθηματικών στη σύγχρονη εποχή“. Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρακολούθησαν εισηγήσεις που σχετίζονταν με την επιμόρφωση των καθηγητών Μαθηματικών στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις στο χώρο της μαθηματικής εκπαίδευσης. Τέλος, συμμετείχαν σε δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονταν με τα μαθηματικά και το STEM.

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012_13

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και παλαιότερα