Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών

Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19

Οι φιλόλογοι Αγγελική Κεχαγιά και Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος συμμετείχαν στις εργασίες του 5ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο: «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ, 220 χρόνια από το θάνατό του. Ο επαναστάτης, ειρηνιστής και το όραμα της Βαλκανικής Συναδέλφωσης. Βιέννη-Τεργέστη-Βελιγράδι», που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Νοεμβρίου 2018, στο Βελιγράδι με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Σερβίας και την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι. Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε το poster με τίτλο: «Ο Ρήγας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η ανακοίνωση θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου (υπό έκδοση).

Οι καθηγήτριες Μαθηματικών κυρίες Βασιλική Αμπλιανίτη και Όλγα Παλαντά, παρακολούθησαν την επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, με θέμα: «Διδασκαλία των Μαθηματικών στη σύγχρονη εποχή». Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρακολούθησαν εισηγήσεις που σχετίζονταν με την επιμόρφωση των καθηγητών Μαθηματικών στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις στο χώρο της μαθηματικής εκπαίδευσης. Τέλος, συμμετείχαν σε δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονταν με τα μαθηματικά και το STEM.

Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18

Ο κ. Αγγελής Τριανταφύλλου, καθηγητής Φυσικής, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Τριανταφύλλου κατέθεσε και υποστήριξε επιτυχώς διπλωματική εργασία με θέμα: «A comparative analysis between Greece and other EU countries about Educational Policies for Lifelong Learning».

Ο κ. Τριανταφύλλου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παρακολούθησε, επίσης, και ολοκλήρωσε επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δυσκολίες Μάθησης & Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ». Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών, οργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Επίσης, ο κ. Τριανταφύλλου, παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Τ.Π.Ε.: Ανάπτυξη Γνωστικών και Κοινωνικό-Συναισθηματικών Δεξιοτήτων των Μαθητών με ΕΕΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. – Δημόκριτος.

Η κ. Αγγελική Κεχαγιά και η κ. Γεωργία Γιαννακοπούλου, καθηγήτριες Φιλόλογοι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς», προετοίμασαν το poster «Εκφάνσεις του δαιμονίου στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γ. Θεοτοκά». Το poster, μετά από κρίση, παρουσιάστηκε στις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Μαρτίου 2018, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Η ανακοίνωση θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου (υπό έκδοση).

Η κα Σταματία Μαυρίκου, εκπαιδευτικός ΠΕ01 – Θεολόγος ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσηςμε τίτλο «Εκπαιδευτική Ηγεσία», του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κα Μαυρίκου κατέθεσε και υποστήριξε επιτυχώς διπλωματική εργασία με θέμα: «Τα καθήκοντα και η συμβολή των μεσαίων στελεχών στη διοίκηση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η περίπτωση του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος».

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ταχύρρυθμο ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα 3D Printing. Πάνω από 20 εκπαιδευτικοί του Pierce συμμετείχαν στο σεμινάριο που διοργανώθηκε με σκοπό να ενισχυθούν οι δεξιότητες και να ενσωματωθούν στη διδακτική πράξη οι δύο 3D Printers που έχει προμηθευτεί το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και είναι στη διάθεση εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών.  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τις βιωματικές προσεγγίσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της επιμόρφωσης, προσδιόρισαν τρόπους αξιοποίησης και ένταξης των 3D printers στα μαθήματα του τμήματος Φυσικών Επιστημών, αλλά και σε δράσεις STEM και STEAM.

Δρ Σπυρίδων Δουκάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής, συμμετείχε στις εργασίες του MoodleMoot Greece 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα και διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών «ΕΕΛΛΑΚ». Στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν chair του 1ου session με θέμα: «The role of Moodle in facilitating In-Service Teacher Professional Development».

Δρ Σπυρίδων Δουκάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της 22ης SciFY Academy με θέμα: «eLearning: Εργαλεία & Μεθοδολογία» και μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, παρουσίασε την εργασία με θέμα: «Η ένταξη προγραμμάτων e-tutoring στην ελληνική και διεθνή σχολική εκπαίδευση. Η περίπτωση του Pierce e-tutoring online program».

Δρ Σπυρίδων Δουκάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής, συμμετείχε στις εργασίες του International Medical Physics and Biomedical Engineering workshop που πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 10 Νοεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα και διοργανώθηκε από το Institute For Medical Physics σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο Δρ Δουκάκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετείχε σε συνεργασία και μετά από κρίση με την εργασία «Trends and Research in Neurocognitive Enhancement».

Ο εκπαιδευτικός Ιάκωβος Δελατόλας-Σαβέρης, καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, μετά από πρόσκληση των οργανωτών, συμμετείχε ως ομιλητής στο διεθνές συνέδριο «6th ELT Malta Conference, English for 21st Century Skills» με τίτλο: «Exploiting YouTube Videos in EFL to Foster Critical Thinking and Collaboration» που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2017, στο Grand Excelsior Hotel στη Βαλέττα. Το διεθνές συνέδριο διοργανώθηκε από το ELT Council του Υπουργείου Παιδείας της Μάλτας, σε συνεργασία με το IATEFL Learning Τechnologies SIG.

Ο κ. Δελατόλας-Σαβέρης, επίσης, μετά από πρόσκληση των οργανωτών, συμμετείχε ως ομιλητής στο διεθνές συνέδριο «Innovations in ELT For Children and Teenagers» με τίτλο: «Twenty pieces of helpful advice reflecting 20 years of teaching Young Learners» που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 22 Οκτωβρίου 2017, στο Deree -The American College of Greece. Το διεθνές συνέδριο διοργανώθηκε από το TESOL Greece, σε συνεργασία με το IATEFL Young Learners and Teenagers SIG.

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012_13

Δραστηριότητες Εκπαιδευτικών του Pierce κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και παλαιότερα