Σχολική Ψυχολόγος

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια κα Ζηνοβία Βασιλειάδη συνεργάζεται με τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους συμβούλους των τάξεων και των μαθητικών κοινοτήτων, σχεδιάζοντας τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων των μαθητών ή συγκεκριμένων ομάδων μαθητών. Επίσης, προετοιμάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την πρόληψη προβλημάτων της εφηβείας. Η κα Βασιλειάδη διεξάγει ατομικές συναντήσεις με τους γονείς και τους μαθητές. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη για την αξιολόγηση του εκάστοτε μαθησιακού ή ψυχολογικού θέματος που προκύπτει και παρέχει βραχυπρόθεσμες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Το γραφείο της ψυχολόγου αποτελεί μια πηγή στήριξης για τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές. Η λειτουργία του χαρακτηρίζεται από ένα θετικό κλίμα συνεργασίας, το οποίο αντικατοπτρίζει την παιδοκεντρική παιδαγωγική προσέγγιση του σχολείου μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και οι γονείς τους μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να συναντήσουν την κα Βασιλειάδη κατ’ ιδίαν, κατόπιν ραντεβού. Το Pierce καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να στηρίζει ουσιαστικά τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον:

Κατά τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται συναντήσεις της Ψυχολόγου κας Ζηνοβίας Βασιλειάδη με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ανά τμήματα, με θέμα: “Προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον”.

Η κα Βασιλειάδη επιδιώκει τη γνωριμία με όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και, αναλόγως, σχεδιάζει βιωματικές δράσεις, σχετικά με θέματα που ανακύπτουν, με στόχο την ενδυνάμωση των ομάδων και την καλύτερη σχολική ένταξη.

Ζηνοβία Βασιλειάδη
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Pierce – The American College of Greece
Email: zvasileiadi@acg.edu
Τηλ. : 210 600 9800, εσωτ. 1183