Φυσική Αγωγή

Φιλοσοφία: Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο Pierce έχουν ως βασική τους αξία την αρχαία ρήση “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Στόχος του Σχολείου μας είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών των μαθητών. Συγκεκριμένα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Pierce στοχεύει στην:

– Σωστή ανάπτυξη και διάπλαση του σώματος και της κινητικής συμπεριφοράς
– Καλλιέργεια κοινωνικών και ψυχικών αρετών, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα, υπευθυνότητα, επιμονή, θάρρος και πειθαρχία
– Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης μέσω της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες
– Συστηματική ενημέρωση για τις σωστές διατροφικές συνήθειες

Όλα αυτά συντελούν στη δημιουργία πολύπλευρων και υγιών προσωπικοτήτων, δομημένων με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, όπως η αξιοκρατία, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το fair play, η μετριοφροσύνη και η προσωπική πειθαρχία.

Σχολικό έτος 2020 – 21

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, μαθητές του Pierce περπάτησαν και έτρεξαν 5 χλμ στο στίβο, την ώρα της Φυσικής Αγωγής και συμμετείχαν ενεργά στο Race for the Cure, στηρίζοντας όπως κάθε χρόνο την ΜΚΟ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, που ίδρυσε η οικογένεια της αποφοίτου μας Εμμανουέλας Βερνίκου. Το αντίτιμο συμμετοχής ήταν € 6 και οι συμμετέχοντες πήραν T-Shirt της διοργάνωσης. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής πραγματοποίησε δοκιμαστικά (try-out), για τη στελέχωση των ομάδων Καλαθοσφαίρισης (Αγοριών, Κοριτσιών), Πετοσφαίρισης (Αγοριών, Κοριτσιών), Ποδοσφαίρου (Αγοριών-Κοριτσιών), Στίβου (Αγοριών, Κοριτσιών). Πραγματοποιήθηκαν τρεις δοκιμαστικές προπονήσεις, στο ανοιχτό γήπεδο και στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, κατά τις ακόλουθες ημέρες:

  • Δευτέρα 21/9, 15:30-17:00
  • Δευτέρα 28/9, 15:30-17:00
  • Δευτέρα 5/10, 15:30-17:00

Με τη λήξη των δοκιμαστικών θα ανακοινωθούν οι μαθητές – αθλητές που επελέγησαν να στελεχώσουν τις ομάδες του σχολείου.