Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει για ένατη χρονιά το Pierce e-tutoring online program. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαδικτυακής υποστήριξης και είναι διαθέσιμο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Μέσω του Pierce e-tutoring online program οι μαθητές υποστηρίζονται σε πραγματικό χρόνο και ζωντανά από έμπειρους εκπαιδευτικούς του Pierce, που έχουν επιμορφωθεί ώστε να υλοποιούν προγράμματα e-tutoring.Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, μπορούν να έχουν υποστήριξη σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα, για το φετινό σχολικό έτος, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και θα λήξει με το πέρας της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2021, στα αντίστοιχα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας προτρέπουμε να υποστηρίξετε το e-tutoring και να παροτρύνετε τα παιδιά μας να αξιοποιούν το πρόγραμμα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της μάθησής τους.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών είναι η πλατφόρμα Microsoft Teams και οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να αναζητήσουν τα εικονίδια με τους τίτλους e-tutoring Φυσική, e-tutoring Μαθηματικά Α – Γ Γυμνασίου, e-tutoring Μαθηματικά Β Γυμν. – Α Λυκ. και e-tutoring Φιλολογικά για να συνδεθούν στα αντίστοιχα μαθήματα.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος (σχολικό έτος 2012 – 2013) και της εφαρμογής που πραγματοποιήθηκε τα τρία σχολικά έτη (2013-14, 2014-15 και 2015-16), οι e-tutors πραγματοποίησαν δύο έρευνες και συγκέντρωσαν πληθώρα ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την συγγραφή ενός επιστημονικού άρθρου σε διεθνές περιοδικό καθώς και για την παρουσίαση του προγράμματος σε συνέδρια και ημερίδες.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες δημοσιεύσεις:

Doukakis, S., & Koutroumpa, C. (2013). A pilot e-tutoring program for students of secondary education, International Journal of Information Technology & Computer Science, 12(1), 16-23.

Doukakis, S., Koutroumpa, C., Chira, T., & Michalopoulou, G. (2013). A pilot e-tutoring program for first and second grade students of lower secondary education (Gymnasio). In A. Lionarakis (Ed.), 7th International Conference in Open & Distance Learning (Vol. 2, pp. 198–211). Athens: Hellenic Network of Open and Distance Education.

Doukakis, S., Koutroumpa, C., Despi, O., Raffa, E., Chira, T., & Michalopoulou, G. (2013). A case study of e-tutors’ training program. In 2th International Conference on Information Technology Based Higher Education and Training (ITHET). Antalya, Turkey: ieee. doi:10.1109/ITHET.2013.6671052

Βακερλής, Γ., & Δουκάκης, Σ. (2014). Η ένταξη προγραμμάτων e-tutoring στην ελληνική εκπαίδευση. Το PIERCE e-tutoring online program. Στο 6ο Συνέδριο, Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (6th CIE2014). Κέρκυρα.

Δουκάκης, Σ., Χήρα, Θ., Μιχαλοπούλου, Γ., & Κουτρούμπα, Κ. (υπό δημοσίευση 2014). Η ένταξη προγραμμάτων e-tutoring στην ελληνική εκπαίδευση. Η περίπτωση του PIERCE e-tutoring online program. Στο 5o Διεθνές Συνέδριο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Τάσεις στην Εκπαίδευση: Οι επιρροές τους στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Αθήνα.

Βακερλής, Γ., & Δουκάκης, Σ. (2014). PIERCE e-tutoring on line program: Μία πρόταση υποστήριξης της μάθησης στην εποχή της κρίσης. Ημερίδα με θέμα: Η εκπαίδευση στην εποχή της κρίσης, 22 Μαρτίου 2014, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Αθήνα.

Χήρα, Δ., Μιχαλοπούλου, Γ., Δουκάκης, Σ. & Κουτρούμπα, Κ. (2014). PIERCE e-tutoring on line program, 2ο συνέδριο: Ακαδημαϊκή Αριστεία & Χάρισμα, Καινοτόμες Πρακτικές Προσωποποιημένης Μάθησης, 15 Μαρτίου 2014.

Βακερλής, Γ., & Δουκάκης, Σ. (2014). Η ένταξη προγραμμάτων e-tutoring στην ελληνική εκπαίδευση. Το PIERCE e-tutoring online program. Στο Ν. Αλεξανδρής, Χ. Δουληγέρης, Π. Βλάμος & Β. Μπελεσιώτης (Επιμ.). 6th Conference on Informatics in Education 2014, Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση, (σ. 680-689), Κέρκυρα.

Δουκάκης, Σ., Βακερλής, Γ., & Μιχαλοπούλου, Γ. (2015). E-tutoring και ένα μικτό μοντέλο επιμόρφωσης εν ενεργεία εκπαιδευτικών για να αναλάβουν το ρόλο του e-tutor. Στο Β. Δαγδιλέλης, Α. Λαδιάς, Κ. Μπίκος, Ε. Ντρενογιάννη, & Μ. Τσιτουρίδου (επιμ.). Πρακτικά Εργασιών 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου “Ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία”, Θεσσαλονίκη.

Η εξαιρετική λειτουργία του προγράμματος έδωσε την ευκαιρία σε ειδικούς, κηδεμόνες και μαθητές να εκφράσουν εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόγραμμα:

Μαθήτρια α΄ Γυμνασίου: Ξεπέρασε τις ανησυχίες μου για τα μαθηματικά και τώρα νιώθω πιο ασφαλής.
Μαθήτρια β΄ Γυμνασίου: Με βοήθησε απίστευτα! Έφτασα στις εξετάσεις του Ιουνίου να γράψω 20. Σας ευχαριστώ.
Μαθήτρια α΄ Λυκείου: Ευχαριστώ για την όμορφη εμπειρία που είχα αυτή τη χρονιά. Ήταν εξαιρετικό πρόγραμμα.
Κηδεμόνας μαθητή β΄ Γυμνασίου: Συγχαρητήρια. Ο γιος μου σαν ενήλικας επιλέγει πότε θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό για μας.
Κηδεμόνας μαθητή γ΄ Γυμνασίου: Οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά μας αποτελούν κάτι πρόσθετο στη σχολική καθημερινότητα.
Κηδεμόνας μαθητή α΄ Γυμνασίου: Μεγάλη αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων. Δημιουργείτε τους πολίτες του μέλλοντος.
Καθηγητής Πανεπιστημίου: Πραγματικά εξαιρετικό. Μου θυμίζει επιτυχημένες προσπάθειες που έγιναν στις ΗΠΑ να μπει στο σπίτι των αφροαμερικανών ο εκπαιδευτικός. Έτσι προσπαθείτε και εσείς. Να μπει στον ψηφιακό κόσμο των μαθητών ο εκπαιδευτικός. Και το κάνετε περίφημα.