Ανακοινώσεις Γυμνασίου

Υποδοχή νέων μαθητών του Γυμνασίου

Η Μαθητική Κοινότητα Γυμνασίου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή – καλωσόρισμα των μαθητών της Α’ Γυμνασίου, καθώς και των νέων μαθητών της Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Θέατρο του Σχολείου μας, όπου οι νέοι μαθητές και οι Γονείς τους θα γνωρίσουν τον Πρόεδρο του Κολλεγίου, τον Γενικό Διευθυντή του Pierce και τα μέλη της Διεύθυνσης Γυμνασίου. Οι μαθητές θα γνωρίσουν, επίσης, τον Καθηγητή/τρια Σύμβουλο του τμήματός τους και τους συμμαθητές τους και, στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου για να καταλήξουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα παραλάβουν φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια που τα παιδιά θα βρίσκονται στις τάξεις με τους Καθηγητές τους (19:30 – 20:30), η Σύμβουλος Ψυχολόγος του Σχολείου, Δρ. Νεκταρία Γληνού, θα ενημερώσει τους Γονείς, στο Θέατρο, για την «Ομαλή μετάβαση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον«.

Παρακαλούμε τους μαθητές μας να βρίσκονται στο Σχολείο στις 18:15, το αργότερο.

Πιστεύουμε ότι παρόμοιες συναντήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην ευκολότερη προσαρμογή των νέων μαθητών στη σχολική κοινότητα και με χαρά θα σας καλωσορίσουμε, μαθητές και Γονείς, στην οικογένεια του Κολλεγίου.

Έναρξη σχολικού έτους 2019-20

Τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB DP του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έως τη λήξη των μαθημάτων, στις 15:30. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, θα γίνει με τα κανονικά δρομολόγια. Την ίδια μέρα (Τετάρτη 11/9) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Προγράμματος Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας περιμένουμε με χαρά, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Από τη Διεύθυνση Γυμνασίου

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς των μαθητών του Γυμνασίου

Η διαρκής συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Διοίκησης, Διεύθυνσης, Διδασκόντων και Γονέων θέτει τις βάσεις για την ακαδημαϊκή εξέλιξη και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε σε συνάντηση με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Γυμνασίου του Pierce, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, κατά τάξη:

Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Β΄ ΓυμνασίουΤετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Γ΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 17:00 έως 19:00, στο Θέατρο του Pierce, και θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης εντός του Κολλεγίου.

Η σπουδαιότητα των θεμάτων και το κοινό ενδιαφέρον μας για την πρόοδο των παιδιών μας καθιστούν την παρουσία σας απαραίτητη.