Ανακοινώσεις Γυμνασίου

Ενημέρωση Γονέων

Α. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (16:30 – 18:30)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

  • Τρίτη 29 Οκτωβρίου
  • Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

ΛΥΚΕΙΟ και ΙΒ:

  • Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Β. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, εντός του σχολικού προγράμματος, σύμφωνα με το ανανεωμένο πρόγραμμα που θα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο). Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και θα επαναληφθούν αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Γ. ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (14:30 – 18:30)

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020
  • ΛΥΚΕΙΟ και ΙΒ: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αν είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε εκτάκτως με κάποιον Διδάσκοντα, παρακαλούμε θερμά να καλέσετε τη Γραμματεία του Σχολείου (τηλ. 210 600 9800, εσωτ. 1175 για το Γυμνάσιο, 1162 για το Λύκειο και 1060 για το ΙΒ) και όχι απευθείας με τα γραφεία των Καθηγητών. Στις έκτακτες αυτές περιπτώσεις, ο Διδάσκων θα ενημερώνεται από τη Γραμματεία και θα επικοινωνεί μαζί σας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών του Γυμνασίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες

Το Γυμνάσιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών του Γυμνασίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2020. Οι προδιαγραφές της μετακίνησης αναρτήθηκαν στη σχετική σελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, κατατέθηκαν 3 σφραγισμένες προσφορές. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή, η οποία επέλεξε την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Kefi. Ακολουθούν οι 3 προσφορές:

Kefi S.A.                         Axos Travel                     Happy Days Travel

Υποδοχή νέων μαθητών του Γυμνασίου

Η Μαθητική Κοινότητα Γυμνασίου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή – καλωσόρισμα των μαθητών της Α’ Γυμνασίου, καθώς και των νέων μαθητών της Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Θέατρο του Σχολείου μας, όπου οι νέοι μαθητές και οι Γονείς τους θα γνωρίσουν τον Πρόεδρο του Κολλεγίου, τον Γενικό Διευθυντή του Pierce και τα μέλη της Διεύθυνσης Γυμνασίου. Οι μαθητές θα γνωρίσουν, επίσης, τον Καθηγητή/τρια Σύμβουλο του τμήματός τους και τους συμμαθητές τους και, στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου για να καταλήξουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα παραλάβουν φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια που τα παιδιά θα βρίσκονται στις τάξεις με τους Καθηγητές τους (19:30 – 20:30), η Σύμβουλος Ψυχολόγος του Σχολείου, Δρ. Νεκταρία Γληνού, θα ενημερώσει τους Γονείς, στο Θέατρο, για την “Ομαλή μετάβαση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον“.

Παρακαλούμε τους μαθητές μας να βρίσκονται στο Σχολείο στις 18:15, το αργότερο.

Πιστεύουμε ότι παρόμοιες συναντήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην ευκολότερη προσαρμογή των νέων μαθητών στη σχολική κοινότητα και με χαρά θα σας καλωσορίσουμε, μαθητές και Γονείς, στην οικογένεια του Κολλεγίου.

Έναρξη σχολικού έτους 2019-20

Τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB DP του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έως τη λήξη των μαθημάτων, στις 15:30. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, θα γίνει με τα κανονικά δρομολόγια. Την ίδια μέρα (Τετάρτη 11/9) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Προγράμματος Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας περιμένουμε με χαρά, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Από τη Διεύθυνση Γυμνασίου

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς των μαθητών του Γυμνασίου

Η διαρκής συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Διοίκησης, Διεύθυνσης, Διδασκόντων και Γονέων θέτει τις βάσεις για την ακαδημαϊκή εξέλιξη και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε σε συνάντηση με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Γυμνασίου του Pierce, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, κατά τάξη:

Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Β΄ ΓυμνασίουΤετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Γ΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 17:00 έως 19:00, στο Θέατρο του Pierce, και θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης εντός του Κολλεγίου.

Η σπουδαιότητα των θεμάτων και το κοινό ενδιαφέρον μας για την πρόοδο των παιδιών μας καθιστούν την παρουσία σας απαραίτητη.