Τμήμα Φυσικών Επιστημών

Το τμήμα Φυσικών Επιστημών του Pierce διαθέτει έμπειρους καθηγητές, που με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και συνεχή επιμόρφωση στοχεύουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του γνωστικού τομέα των μαθητών, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και διαμόρφωση υπεύθυνης στάσης σε κρίσιμα καθημερινά ζητήματα.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ποικιλία μεθόδων, όπως  πειράματα επίδειξης από τους διδάσκοντες καθηγητές, εργαστηριακές ασκήσεις από τους ίδιους τους μαθητές, εξειδικευμένο λογισμικό αλλά και προσομοιώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που διαθέτουν τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Όπου κρίνεται απαραίτητο παρέχονται εγχειρίδια  που περιλαμβάνουν γραπτές σημειώσεις θεωρίας, μεθοδολογία, λυμένες και άλυτες ασκήσεις, πρωτότυπα προβλήματα ή προβλήματα Πανελλαδικών εξετάσεων για την Γ’ Λυκείου. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Blackboard οι μαθητές μας μπορούν να βρουν εκτός από τα εγχειρίδια αυτά, προσομοιώσεις πειραμάτων, σχετικά videos και προτάσεις για ιστοσελίδες που σχετίζονται με το κάθε αντικείμενο που μελετούν.

Κάθε χρόνο ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς που διοργανώνουν διάφοροι εκπαιδευτικοί φορείς. Η εμπειρία που αποκομίζουν αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή τους.

Με μεγάλη μας χαρά επίσης βλέπουμε την προθυμία των μαθητών να στελεχώσουν τους ομίλους Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας μέσα από τους οποίους απασχολούνται δημιουργικά και καλλιεργούν κλίσεις και δεξιότητες.

Επικεφαλής Ακαδημαϊκού τμήματος: Θεοδόσιος Δρακόπουλος
Βοηθός Επικεφαλής: Στέφανος Μπούσιος

Καθηγητές

 1. Κωνσταντίνος Αμπατζής
 2. Γεώργιος Βακερλής
 3. Δάφνη Βλαχαντώνη
 4. Αναστασία Γιαλαράκη
 5. Χρήστος Δήμου
 6. Θεοδόσιος Δρακόπουλος
 7. Γεώργιος Ευθυμίου
 8. Μαργαρίτα Ζόγκα
 9. Στυλιανή Κοσμά
 10. Χρήστος Κουρτεσάκης
 11. Χαρούλα Λαμπριανάκη
 12. Δημήτριος Λημνιός
 13. Αντώνιος Μιχαηλίδης
 14. Στέφανος Μπούσιος
 15. Ελένη Ντόμαρη
 16. Ελευθερία Πεταλίδου
 17. Καλλιόπη Σαλπέα
 18. Παναγιώτα Σπυροπούλου
 19. Βασίλειος Σταματάκης
 20. Αγγελής Τριανταφύλλου
 21. Χαρίλαος Τσαγκαράκης
 22. Λάμπρος Τσιουρής
 23. Κωνσταντίνος Χανιώτης